Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χωρίς βουλευτές, χωρίς επεισόδια η 25η Μαρτίου (24 φωτο & video) Κύριο

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου γιορτάστηκε στην Κάλυμνο χωρίς βουλευτές και χωρίς επεισόδια, αλλά ήταν και εμφανέστατο το γενικό «μούδιασμα» του κόσμου.

 

Και η επίσημη Δοξολογία στον ι. μητροπολιτικό ναό του Σωτήριος Χριστού ήταν πολύ φτωχή σε παρουσίες. Από τον ι. κλήρο παρέστησαν τρεις μόνον ιερείς και από τους βουλευτές ο κ. Κρεμαστινός, ο οποίος μετα τη Δοξολογία  και την κατάθεση στεφάνων, δεν ανέβηκε στην εξέδρα. Την περιφέρεια εκπροσώπησε ο κ. Κ. Σταυλάς, οι δημ. σύμβουλοι με επικεφαλής τον αντιδ/ρχο κ. Ηλ. Τσέρο ήσαν ελάχιστοι – ο κ. δήμαρχος πήγε στη Γαλλία (…) για την 25η Μαρτίου. –, ενώ την εορταστική εικόνα ζωντάνεψαν και προσέδωσαν εθνικό χρώμα στην επέτειο οι αξιωματικοί του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.
Μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, σχεδόν άδεια αυτή τη φορά, παρήλασαν με εξαιρετικό στυλ και υπό τους ήχους των εμβατηρίων της δημοτική Φιλαρμονικής τα δημοτικά και τα γυμνάσια-λύκεια, τα αθλητικά σωματεία και οι πρόσκοποι. Την παρέλαση έκλεισε διμοιρία στρατιωτών, με επικεφαλής αξιωματικούς, η οποία με το ευθυτενές, υπερήφανο και δυναμικό παράστημα των παιδιών, ανέβασε το ηθικό και την ψυχολογία του κόσμου, που περνάει μαύρες ημέρες. Γιατί, ας μην ξεχνάμε, «σώθηκε η πατρίδα» από το οικονομικό κραχ, αλλά οι πολίτες της εξοντώθηκαν και φεύγουν πανικόβλητοι από την πατρίδα, μπας και γλιτώσουν.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης γέμισε η πλατεία (πολλοί «μπερδεύτηκαν» και με την αλλαγή της ώρας και κατέβηκαν καθυστερημένα), αλλά ο κόσμος δεν ήταν ζωηρός και κεφάτος όπως τις προηγούμενες παρελάσεις.
Την τάξη και την ομαλή ροή της παρέλεσης είχε στην ευθύνη του και ανταποκρίθηκε τέλεια στο έργο που ανελαβε ο τελετάρχης των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας κ. Ιω. Ασπροποταμίτης, με βοηθους τους κ. Γ. Κάππα και Β. Διακομιχάλη. 

 

Τις ομιλίες της ημέρας είχαν ο φιλόλογος κ. Γ. Θανάτσης,  στην εορτή που είχε το βράδυ το Αναγνωστήριο και την πλαισίωσε η δημοτική χορωδία υπό τη διεύθυνση του χοράρχη της κ. Γ. Χατζηθεοδώρου, ενώ στη Δοξολογία τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Παν. Μητρογιάννη η καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου. 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version