Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επείγουσα ανακοίνωση της ομοσπονδίας προστασίας δανειοληπτών

«Κινδυνεύουν να απολέσουν  δια μέσου πλειστηριασμών την πρώτη και την κύρια κατοικία τους»

 

Κινδυνεύουν να απολέσουν δια μέσου πλειστηριασμών ακόμα και την πρώτη ή κύρια κατοικία τους πολλές οικογένειες σε αντίθεση με όσα αναφέρει ο νόμος Κατσέλη, ενημέρωσε μέσω τηλεφωνικής  παρέμβασης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αιγαίο ΤΒ Δωδεκανήσου, ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών κ. Βαγγέλης Κρητικός.

Η παρέμβαση έγινε με αφορμή δελτίο τύπου- επείγουσα ανακοίνωση , που εκδόθηκε από την Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών. Σύμφωνα με αυτό , μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατά τόπους ειρηνοδικεία της χώρας μας αλλά και στο ειρηνοδικείο Αθηνών, προκύπτουν αποκαρδιωτικά αποτελέσματα σε σχέση με την αποφυγή πλειστηριασμών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.  Ποιο συγκεκριμένα στα κατά τόπους ειρηνοδικεία εκτός Αθηνών στις 10 υποθέσεις δανειοληπτών που εκδικάζονται με το Ν. 3869 απορρίπτονται οι 5, ποσοστό απόρριψης 50%. Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 10 υποθέσεις απορρίπτονται 6-7, ποσοστό  απόρριψης 60-70%.

Η Ομοσπονδία δανειοληπτών και ο πρόεδρος της προσωπικά, τόσο με το δελτίο τύπου όσο και με την παρέμβαση του, επιθυμούν να καταδείξουν τη δυσάρεστη πραγματικότητα η οποία «επιμελώς αποκρύπτεται και εμφανίζονται στη  δημοσιότητα κάποιες περιστασιακές δικαστικές αποφάσεις με προφανή στόχο και σκοπό  να καθησυχάσουν και να παραπλανήσουν τους δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ».

Ο κ. Κρητικός, εμφανώς προβληματισμένος και απογοητευμένος τόνισε ότι  ακόμα και η πρώτη και η κύρια κατοικία δεν προστατεύεται όπως ψευδώς προπαγάνδιζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι εκπρόσωποι του , όπως επίσης και οι καταναλωτικές οργανώσεις που ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης  απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του για το τι έχει κάνει μέχρι τώρα η Ομοσπονδία δανειοληπτών για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα, αναφέρθηκε σε μία σειρά δράσεων και ενεργειών που έγιναν και γίνονται από την Ομοσπονδία όπως  τα εξώδικα διαβήματα προς τα κόμματα εντός και εκτός βουλής κ.α., που δεν φαίνεται όμως να είχαν αποτέλεσμα.

Αυτό που πραγματικά προκάλεσε εντύπωση και αναγράφεται στο δελτίο τύπου , είναι ότι εκατοντάδες μέλη της Ένωσης αλλά και δανειολήπτες διατυπώνουν πλέον την άποψη ότι έχει δοθεί άτυπα γραμμή προς τα ειρηνοδικεία της χώρας , προκειμένου να απορρίπτονται οι αγωγές των δανειοληπτών για να προστατευτούν τα τραπεζικά συμφέροντα, όπως επιβάλλονται από τα τραπεζικά καρτέλ, την Τρόικα και το ΔΝΤ ( άποψη την οποία όμως η εθνική Ομοσπονδία δεν ενστερνίζεται).

Όπως τόνισε ο κ. Κρητικός, δυστυχώς «διαμορφώνεται ταχύτατα μια εκρηκτική πραγματικότητα ανέχειας , φτώχειας , απελπισίας , οργής και μίσους  που απομένει μόνο μια μικρή θρυαλλίδα για να οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη που θα επιφέρει φαινόμενα βίας και αντεκδικήσεων»

Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι σύμφωνα με το νόμο Κατσέλη  3869/2010 (Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων), οι υπερχρεωμένοι ιδιώτες (φυσικά πρόσωπα) που έχουν αποδεδειγμένα μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους κυρίως προς τις τράπεζες, μπορούν να ρυθμίσουν την αποπληρωμή τους και να απαλλαγούν από σημαντικό μέρος των χρεών τους, εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

 

Ειρήνη Χαλκίτη

Κάλυμνος 12-02-12

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version