Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απάντηση από το Σύλλογο Εμπόρων – Ανταπάντηση από την ΑΡΓΩ Κύριο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλύμνου έστειλε στην ΑΡΓΩ με κοινοποίηση στα ΜΜΕ(!) την παρακάτω απάντηση σε άρθρο μας για το χαμένο Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας, και η ΑΡΓΩ ανταπαντάει….

 

 

Η απάντηση των εμπόρων

Κάλυμνος, 23.01.2012

ΠΡΟΣ:  Μ.Μ.Ε.

 

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ  «ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 

Κύριε Τρικοίλη,

Απαντώντας σε δημοσίευμα σας της 18.01.2012 στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Η Αργώ της Καλύμνου», με τίτλο « Επανεντάσσεται(;) ο Δήμος στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας» , στο οποίο αφήνετε αιχμές και υπονοούμενα σχετικά με την «ελαφρά τη καρδία» συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου στο χαμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

 

  1. Όπως ίσως δεν γνωρίζετε, oύτε ενδιαφερθήκατε να το πληροφορηθείτε, το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, τους όρους του οποίου πολύ καλά διαβάσαμε και κατανοήσαμε, έπρεπε να το διαχειριστεί φορέας  (εκτός του Δήμου ), που να έχει πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας. Επειδή ο Σύλλογος μας πρόσφατα απέκτησε τέτοια πιστοποίηση για να μπορεί ακριβώς να συμμετέχει σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, επιλέχτηκε να είναι ο φορέας διαχείρισης του προγράμματος, υπογράφοντας μνημόνια συνεργασίας με τους συμπράττοντες φορείς του προγράμματος (Δήμος Καλυμνίων, Λιμενικό Ταμείο, Δ.Ε.Υ.Α.Κ.). Από ότι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει στην Κάλυμνο άλλος Σύλλογος ή Σωματείο που να έχει πιστοποιητικό διαχειριστικής επάρκειας (πλην ίσως αυτού των Α.Μ.Ε.Α.), το οποίο δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον. Καθίσταται λοιπόν άξιο απορίας το συμπέρασμά σας ότι ζημιώσαμε την Κάλυμνο με την πρωτοβουλία μας αυτή, την οποία ούτως ή άλλως δεν υπήρχε άλλος φορέας να αναλάβει.

 

 

 

  1. Για την υποστήριξη του προγράμματος, σε περίπτωση που το κερδίζαμε, διαθέτουμε δικό μας γραφείο με δύο(2) υπαλλήλους αποκλειστικής απασχόλησης και αρτιότατο τεχνολογικό εξοπλισμό. Επίσης υπογράψαμε συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες για λογιστική, νομική και τεχνική κάλυψη.

 

  1. Η υποβολή προτάσεων σε ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα δεν εξασφαλίζει πάντα την θετική έκβαση. Ο φάκελος που υποβλήθηκε ήταν πληρέστατος, εκτός εάν αμφισβητήσουμε τις ικανότητες του μελετητικού γραφείου του κυρίου Ρώτα που υπέβαλε τον φάκελο. Δυστυχώς για την Κάλυμνο, η αξιολόγηση των προτάσεων μας από την επιτροπή του Υπουργείου οδήγησε σε απορριπτική απόφαση και αυτό σαφώς δεν σημαίνει ότι ο φάκελος δεν ήταν πλήρης ή ότι ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν ελλιπής στον ρόλο του, θα πρέπει δε να  αναζητηθούν αλλού οι πραγματικοί λόγοι που απορρίφθηκε η πρόταση.

 

Γεννιέται συνεπώς σε μας εύλογο το ερώτημα  αγαπητέ κύριε Τρικοίλη, από ποια στοιχεία που έχετε στην διάθεσή σας οδηγηθήκατε στο συμπέρασμα ότι «ο Εμπορικός Σύλλογος ζημίωσε την Κάλυμνο με την εμπλοκή του στο πρόγραμμα» ιδιαίτερα μάλιστα επειδή ήταν α) ο μοναδικός Σύλλογος με διαχειριστική επάρκεια που μπορούσε και ήθελε να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα  β) σύμφωνα με την προτεινόμενη από τον μελετητή διαδικασία επιτυχώς τροποποίησε το καταστατικό του για να γίνει αυτό εφικτό, θα θέλαμε μάλιστα και εμείς να μας πληροφορήσετε ποιόν άλλο φορέα, ικανό να κερδίσει το πρόγραμμα παραγκωνίσαμε προκειμένου να συμμετάσχουμε εμείς.

      Σας πληροφορούμε κύριε Τρικοίλη, επειδή προφανώς δεν μας γνωρίζετε, ότι αντιπροσωπεύουμε και εμείς ένα πολύ σημαντικό ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας και «κοπτόμεθα» τουλάχιστον όσον εσείς και οι πολιτικοί μας για το οξύ πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει το νησί μας, ιδιαίτερα μάλιστα γιατί είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες και η εξασφάλιση των αναγκαίων για την επιβίωσή μας δεν είναι δεδομένη, ούτε ανεξάρτητη από την ποσότητα και την ποιότητα της εργασίας που εκτελούμε, αλλά αποτελεί καθημερινή και αγωνιώδη διαδικασία, ιδιαίτερα μάλιστα κάτω από τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που ζούμε, πιστεύουμε δε ακράδαντα ότι προγράμματα σαν αυτό που «χάσαμε», μπορούν να φέρουν κάποια προσωρινή έστω ανακούφιση στον άνεργο πληθυσμό της Καλύμνου που κυριολεκτικά υποφέρει. Αυτή μας η πεποίθηση υπήρξε και ο γνώμονας της αρχικής μας απόφασης να λάβουμε μέρος στο πρόγραμμα  και καταβάλλαμε για την θετική του κατάληξη κάθε προσπάθεια ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, είναι δε πραγματικά κρίμα να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση.

 

      Τέλος και αφού εκφράσουμε τη λύπη μας θα πρέπει με τη σειρά μας να σας επισημάνουμε ότι βασικός κανόνας της δημοσιογραφίας είναι η αντικειμενική ενημέρωση και η λήψη πληροφοριών από κάθε πηγή και βέβαια από  τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να παρουσιασθεί ένα θέμα στην κοινή γνώμη, στην προκειμένη δε περίπτωση δεν ζητήσατε από μας ούτε πληροφορία ούτε άποψη, αυτό δε το θέτουμε στην κρίση των αναγνωστών σας

Με εκτίμηση,

`    Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γραμματέας

      Α. Καλαθιανάκης                                                                                Ν. Τσαγκάρης

***

Ανταπάντηση από την ΑΡΓΩ

 

            Κύριε Καλαθιανάκη, κύριε Τσαγκάρη,

            Λέτε πολλά χωρίς λόγο. Έγραψα βάσει των όσων είπε ο κ. δήμαρχος στην τηλεόραση αλλά δεν του απαντήσατε. Ο κ. δήμαρχος τα είπε πολύ καθαρά. Με τη δική σας απάντηση δε θα βγάλει κανείς άκρη. Μόνο που δεν είπατε ότι «φταίει η ΑΡΓΩ».

            Κύριε Καλαθιανάκη - απευθύνομαι σε σας, γιατί εσείς ήσασταν ο σημαιοφόρος της δράσης αυτής - τα πράγματα είναι πολύ απλά… στην τραγικότητα τους.

Ποια είναι η ουσία;

1)   Εδώ μιλάμε για  μια αποτυχία και σας ρωτάω: υπάρχει κανένας «πατέρας» αυτής της αποτυχίας; Αν είχαμε επιτυχία, σίγουρα εσείς προσωπικά και ο κ. δήμαρχος θα ήσασταν οι «πατέρες της νίκης», τώρα; Δυστυχώς, η ευθύνη βαρύνει από κοινού και εσάς και τον κύριο δήμαρχο. Μιλάω για προσωπικές ευθύνες και όχι για συλλογικές. Καθαρές κουβέντες…

2)  Το πρόγραμμα το έχασε ο Δήμος, γιατί εσείς ως φορέας, όταν αποφασίσατε να συνεργαστείτε με το Δήμο, δεν είχατε πιστοποίηση. Πράγματι, με το ξεκίνημα προσπαθήσατε να εξασφαλίσετε την πιστοποίηση, αλλά αυτή ήρθε αργά (σ’ αυτό έχετε δίκιο), κατόπιν εορτής.  Οταν συμφωνήσατε με το Δήμο για συνεργασία και καλέσατε τον κ. Ρώτα να σας πει πώς θα γίνει ο σύλλογός σας αυτό που δεν είναι, σας είπε ο άνθρωπος να ξεκινήσετε τη διαδικασία για πιστοποίηση. Ξεκινήσατε, αλλά δεν προλάβατε. Περιττό να επικαλείστε την επιστημονική εγκυρότητα και επάρκεια του κ. Ρώτα. 

Συμπληρωματικά

            Αν ο Δήμος μπορούσε να βρει άλλο φορέα για να συνεργαστεί μαζί του, αυτό είναι «άλλου παπά ευαγγέλιο». Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει με ποιον άλλο σύλλογο ο Δήμος  θα… έχανε το πρόγραμμα.

            Επίσης, η ΑΡΓΩ δεν έγραψε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος πήρε το πρόγραμμα μέσα από τα χέρια άλλου φορέα. Αλλά και το ότι δεν υπάρχει στην Κάλυμνο άλλος φορέας πιστοποιημένος, όπως λέτε, αυτό δεν είναι επιχείρημα, που να αποδεικνύει ότι εσείς καλώς μπήκατε μπροστά, παρ’ όλο που… δεν είχατε πιστοποίηση.

            Τέλος, η ευαισθησία σας για την ανεργία, αναλυμένη σε τόσο μακροσκελή αναφορά, (α) δεν αποτελεί επιχείρημα που συγχωρεί την αποτυχία «λόγω καλών προθέσεων», και (β) την ανεργία τη ζούνε πιο βιωματικά… οι άνεργοι και οι οικογένειες τους, που περιμένανε εναγώνια το «μπάλωμα» των 600 ευρώ, για λίγους μήνες, που προσφέρει το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας.

            Δε θα απαντήσω στις αιχμές σας για το κατά πόσον ήμουνα και είμαι ενημερωμένος σχετικά με το πρόγραμμα και την αποτυχία Δήμου-Εμπόρων, ούτε και στο μάθημα δημοσιογραφίας.  Αυτά είναι δικά σας «κολλήματα». Εγώ μιλάω μόνο για το πρόβλημα… Και την απάντησή μου εγώ δεν την κοινοποιώ στα ΜΜΕ, όπως εσείς, όλως… περιέργως(!), κάνατε.

Με τιμή

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Ελληνοφρένια και Άγιος Ο Θεός... Λίγη ντροπή δεν βρίσκεται πουθενά? Το Ελληνικό κράτος μέσα από προσχηματικές διαδικασίες ξεφορτώνεται την διαχειριστική ευθύνη ενός προγράμματος που υποτίθεται ότι έχει κοινωνικό χαρακτήρα.
    Οι ´οργανωμένοι και πιστοποιημένοι ´ έτρεξαν να προλάβουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version