Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολοκληρώθηκε το έργο της αποκατάστασης του λιμενοβραχίονα Κύριο

Το πολυσυζητημένο και ταλαίπωρο έργο του εξωτερικού λιμενοβραχίονα ολοκληρώθηκε σήμερα, 21.1.2011. Η σπηλαίωση θεραπεύτηκε και μπορούμε να πούμε ότι ήρθε επιτέλους και το τέλος της εποχής των… σπηλαίων με τους τηλεοπτικές καταγγελίες.

 

Πάνω από χρόνο απασχόλησε την Κάλυμνο το σίριαλ της μελέτης και προκήρυξης του έργου. Ο δρόμος που πήρε ο κ. δήμαρχος στην αρχή του βγήκε ανώμαλος, μετά φύτρωσαν και εμπόδια ενστάσεων, τελικά ο κ. Διακομιχάλης, όντας και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ανάπτυξε ταχύτητα αναθέτοντας το έργο στον εργολάβο κ. Κυρ. Παπαγεωργίου.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου ήταν εξολοκλήρου υποθαλάσσια κατασκευή και εργάστηκαν δύο δύτες, επαγγελματίες των καταδύσεων. Το ένα κομμάτι του έργου ήταν το γέμισμα της  σπηλαίωσης με μπετόν. Το δεύτερο, η κατασκευή προστατευτικής βάσης, από μπλόκα και ογκόλιθους, μήκους 11 μέτρων και βάθους, από την επιφάνεια, 7 μέτρων. Η βάση ενωμένη με το μπετόν της σπηλαίωσης σχηματίζει ορθή γωνία, συμπαγή και πολύ ισχυρή, ώστε να αντέχει, όπως είπε στην ΑΡΓΩ ο εργολάβος κ. Παπαγεωργίου, και στις πιο ισχυρές πιέσεις από τους «βομβαρδισμούς» που δημιουργούν οι προπέλες των μεγάλων πλοίων.

Τώρα η Κάλυμνος είναι έτοιμη να δεχτεί μεγάλα πλοία, αρκεί αυτά να έρθουν και οι εταιρίες να μην βρίσκουν άλλες προφάσεις. Στον αγιασμό που έκανε ο κ. δήμαρχος πάνω στο μουράγιο, στις 17.12.2011, για την έναρξη των εργασιών, αλλά και πολύ πριν, είχε δηλώσει ότι βρισκόταν σε συνεννόηση με την BLUE STAR και ήταν βέβαιος ότι σύντομα η Κάλυμνος θα έχει μεγάλα πλοία και περισσότερα δρομολόγια. 

Τότε δήλωσε επίσης, γεμάτος ικανοποίηση, ότι «τελείωσε ο πόλεμος».  Τώρα, τελείωσε και το έργο. Επομένως, λογικά, αρχίζει μια νέα εποχής για τα ακτοπλοϊκά μας πράγματα.      

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Κουλιανός Γεώργιος δημοσιεύθηκε από Κουλιανός Γεώργιος

    Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να πιστέψει κανείς, ότι σε περίοδο "κάτισχνων αγελάδων θαλάσσης", οι πλοιοκτήτες θα εντάξουν νέα δρομολόγια στον προγραμματισμό τους. Ήδη συζητιέται χαμηλόφωνα να καταργηθεί το ΦΠΑ στο ναύλο προκειμένου να επιβιώσουν οι εταιρείες, διότι το συσσωρευμένο χρέος(κάπου 300 εκατ. ευρώ) απειλεί να τις αφανίσει.
    Μάλλον το όραμα της συχνότερης σύνδεσης της Καλύμνου με Πειραιά θα το απορροφήσει, παρά το ισχυρό απαγορευτικό πλαίσιο, η σπηλαίωση του λιμανιού της.
    Ελπίζω να διαψευστώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version