Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο υφ. Τουρισμού Γ. Νικητιάδης στοχεύει στο συνεδριακό τουρισμό Κύριο

Αναζητώντας συνεχώς νέες πηγές εξασφάλισης νέων τουριστών στη χώρα μας, ο υφυπουργός τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, μετά τη συστηματική προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αναρριχητικού, καταδυτικού, αλιευτικού κ.α.), στράφηκε τώρα στην προώθηση του συνεδριακού τουρισμού.

 

Σ’ αυτό τον τομέα ποιοτικού τουρισμού είναι ήδη πανέτοιμες η Ρόδος και η Κως. Διαθέτουν ξενοδοχεία που παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καθώς και χώρους διεξαγωγής συνεδρίων: τα κλασικά συνεδριακά κέντρα αλλά και οι τεράστιες διπλές-τριπλές αίθουσες ποικίλων  εκδηλώσεων που διαθέτουν τα μεγάλα τους ξενοδοχεία.

Αλλά και μικρότερα νησιά της βόρειας Δωδεκανήσου έχουν σημειώσει εκπληκτική πρόοδο στον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών τους εγκαταστάσεων, ενώ συνεχώς χτίζουν καινούρια ξενοδοχεία με πολύ υψηλές προδιαγραφές και από χρόνο σε χρόνο ανεβάζουν το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και τη δυνατότητα τους να φιλοξενούν συνεδριακές εκδηλώσεις αλλά και παρόμοιου χαρακτήρα συναντήσεις (επιχειρηματικές κ.α.). Παράδειγμα προς μίμηση, η Λέρος, η Πάτμος, αλλά και η Αστυπαλιά. Είναι νησιά που προσελκύουν επενδύσεις.

Οι εξελίξεις προχωρούν, οι εποχές αλλάζουν και σήμερα το νέο μήνυμα που στέλνει η τουριστική αγορά αλλά και το υπουργείο Τουρισμού προς τα νησιά που θέλουν πράγματι τον ποιοτικό τουρισμό (και δε… βολεύονται με τον… φτωχοτουρισμό) είναι: φτιάχτε 5στερα ξενοδοχεία, αναβαθμίστε τις υπηρεσίες σας.

Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω…

Για το συνεδριακό τουρισμό το υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού το γραφείο τύπου του κ. Γ. Νικητιάδη εξέδωσε, σήμερα (8.12.11), το παρακάτω δελτίο τύπου, με αφορμή την παρουσία του κ. Γ. Νικητιάδη στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO):     

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

08.12.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα μας επισήμανε, σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, στην ομιλία του στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO).
Ο κ. Νικητιάδης  τόνισε ότι η Πολιτεία στηρίζει τους επαγγελματίες σε κάθε πρωτοβουλία που θα συμβάλλει στο να βελτιωθούν οι υποδομές και να γίνουν ελκυστικότερες οι ελληνικές πόλεις στη «φιλοξενία» συνεδρίων και εκδηλώσεων. Μάλιστα ανάφερε ως παράδειγμα τις ενέργειες που έγιναν  από το υπουργείο  -γεγονός που επισήμαναν και οι διοργανωτές του συνεδρίου-  προκειμένου να αποφευχθεί η ακύρωση  των  τριών μεγάλων καρδιολογικών συνεδρίων για τα οποία ετέθη θέμα ακύρωσης όπου θα είχε ως επίπτωση, να υπάρξουν σύμφωνα με εκτιμήσεις, οικονομικές απώλειες περίπου 30-35 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην επιτροπή συνεδριακού τουρισμού λέγοντας ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα  θα δημοσιευτεί κείμενο με τα αποτελέσματα των εργασιών της  σχετικά με τη στρατηγική συνεδριακού τουρισμού την οποία θα ακολουθήσουν  Πολιτεία και αρμόδιοι φορείς  ώστε να αναπτυχθεί ο τομέας. Ακόμα επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας μητρώου καταγραφής συνεδρίων καθώς και την αύξηση του αριθμού των conventions bureaus τονίζοντας ότι είναι απαραίτητα τόσο για την υποστήριξη της προσπάθειας ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού όσο και για την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων. Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός, απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο, τόνισε ότι το μερίδιο της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά συνεδριακού τουρισμού υπολείπεται κατά πολύ από αυτό που θα μπορούσε να είναι με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης τα οποία θα λειτουργήσουν ευεργετικά σε όλο τον τομέα του τουρισμού.

Τέλος, απαντώντας  σε ερωτήσεις, ο κ. Νικητιάδης, σημείωσε ότι « ο ίδιος παραβρέθηκε στις μεγάλες παγκόσμιες εκθέσεις για το συνεδριακό τουρισμό που πραγματοποιήθηκαν στη Φραγκφούρτη και στη Βαρκελώνη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά έδωσε το παρών στις συγκεκριμένες εκθέσεις  μέλος της κυβέρνησης » τόνισε ο υφυπουργός, χειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version