Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φουρτούνα στο Δημ. Λιμ. Ταμείο, λάθος… 22.000€. Εξήγηση υπάρχει; Κύριο

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου (ΔΛΤΚ) σηκώθηκε ένας μίνι κυκλώνας από ένα λάθος που σημειώθηκε κατά τη μεταφορά ποσών για αμοιβές και δαπάνες. 

 

Διαφορά 22.000€

Άλλα αποφάσισε το διοικ. σ/λιο και άλλα ποσά αναρτήθηκαν στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Είναι πειστικός ο λόγος περί λάθους; Περιμένουμε απάντηση. Συγκεκριμένα, το διοικ. σ/λιο αποφάσισε για δύο ποσά, συνολικού ύψους 4.300€ (3.300€+1000€), αλλά στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» αναρτήθηκαν, ως απόφαση του δημ. σ/λίου, 26.300 €. Δηλαδή προέκυψε διαφορά 22.000€.

Επειδή όμως υπάρχουν και άνθρωποι που παρακολουθούν τις αποφάσεις του Δήμου που αναρτώνται στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», οι δημοτικοί άρχοντες πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Να συνειδητοποιήσουν ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» της «ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ» υπάρχει. Όλα βγαίνουν στο φως υποχρεωτικά. Αν δεν αναρτηθούν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» δεν είναι νόμιμα και, συνεπώς, δεν εγκρίνεται καμιά δαπάνη.

Έπαθε την πλάκα του…

Ετσι, έπαθε την πλάκα του ένας συμπατριώτης μας, μέλος του διοικ. σ/λίου του ΔΛΤΚ, όταν είδε ότι άλλα ποσά ψήφισε κατά τη συνεδρίαση του διοικ. σ/λίου, και άλλα παρουσίασαν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Δικαιολογημένα, η αντίδρασή του ήταν άμεση: Με την παρακάτω επιστολή του ζήτησε από το ΔΛΤΚ, στο οποίο πρόεδρος είναι ο ίδιος ο κ. δήμαρχος(!), να διορθωθεί άμεσα το «λάθος» (όπως γράφει ευγενικότατα μιλώντας για «λάθος»).

Την επιστολή του όμως αυτή ο συμπατριώτης μας την κοινοποιεί παντού, (1) στο Δήμο, (2) στη Μόνιμη Επιτροπή ΤΕΕ Καλύμνου, και (3) στη Μόνιμη Επιτροπή Τμήμα Δωδεκανήσου. Μετά από τόσο πλατιά κοινοποίηση επόμενο ήταν να φτάσει και μέχρι τα ΜΜΕ.

Η επιστολή…

Δημοσιεύουμε λοιπόν την επιστολή αυτή, σβήνοντας με ΧΧΧΧΧ τα προσωπικά στοιχεία του επιστολογράφου, γιατί (α) δεν έχουμε την έγκριση του γράφοντος (δεν τον ρωτήσαμε), (β) το όνομα δεν είναι το μέγα ζητούμενο …, (γ) ο στόχος μας είναι απλώς να υποχρεωθεί ο κ. δήμαρχος να δώσει εξηγήσεις δημόσια, τίποτα περισσότερο, και (δ) να μας πει ο κ. δήμαρχος αν αυτή η επιστολή είναι γνήσια ή πλαστή. (Το έντονο κρίσιμων σημείων είναι δική μας επισήμανση).

 

***

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ                                             Κάλυμνος 14-11-2011

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

χχχχχχχχχχχχχχ

85200 ΚΑΛΥΜΝΟΣ

χχχχχχχχχχχχχ

Προς: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου

Κοιν.: 1. Δήμο Καλύμνου

2. ΜΕ ΤΕΕ Καλύμνου

3. ΜΕ ΤΕΕ Τμήμα Δωδ/σου

ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ

Στις 24/10/2011 συμμετείχα στην Συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου (ΔΛΤΚ). Στις 8/11/2011 έλαβα γνώση μέσω διαδικτύου του Αποσπάσματος του Πρακτικού της παραπάνω Συνεδρίασης. Σύμφωνα με την από 2/11/2011 ανηρτημένη στο Διαύγεια ΑΠΟΦΑΣΗ 77/2011 (ΑΔΑ: 45ΒΔΟΕ23-ΚΧΑ) εμφανίζομαι στο 8ο ΘΕΜΑ να προσυπογράφω την απευθείας ανάθεση προμηθειών και εργασιών σε διάφορους προμηθευτές. Ωστόσο προσωπικά δεν ψήφισα καμία απευθείας ανάθεση προμήθειας ή εργασίας. Απεναντίας ψήφισα τη διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού με τη συγκέντρωση προσφορών για την κάθε σχετική προμήθεια ή εργασία.

Επειδή εκ παραδρομής εμφανίζεται το όνομά μου να υπερψηφίζει απόφαση περί απευθείας ανάθεσης παρακαλώ να προβείτε άμεσα στη διόρθωση του Πρακτικού και να μου κοινοποιήσετε το ορθό Πρακτικό.

Εξ άλλου κατά την ίδια Συνεδρίαση στο 6ο Θέμα ψηφίστηκε η 5η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011. Στις 8/11/2011 έλαβα γνώση μέσω διαδικτύου του Αποσπάσματος του Πρακτικού της παραπάνω Συνεδρίασης. Σύμφωνα με την από 7/11/2011 ανηρτημένη στο Διαύγεια ορθή επανάληψη της ΑΠΟΦΑΣΗΣ 75/2011 (ΑΔΑ: 45ΒΜΟΕ23-ΦΔΗ) εμφανίζομαι στο 6ο ΘΕΜΑ να προσυπογράφω Αναμόρφωση προϋπολογισμού με ποσά διαφορετικά από τα αναγραφόμενα στο πινάκιο το οποίο είχα λάβει για την εν λόγω Συνεδρίαση και τα οποία είχα ψηφίσει.

Πιο συγκεκριμένα στην Αναμόρφωση των Εξόδων και στην Ενίσχυση των Παλαιών Πιστώσεων: Ουδέποτε ψήφισα δαπάνη 7000 € για “Αμοιβές νομικών & συμβολαιογράφων” (κωδικός 00.6111) για την οποία και δεν έλαβα γνώση.

Για τη δαπάνη Μ.Τ.Σ. (κωδικός 30.7131) ψήφισα το ποσό των 1000 € και όχι το ποσό των 5000 € όπως λανθασμένα εμφανίζεται στο Απόσπασμα του Πρακτικού.

Στην Αναμόρφωση των Εξόδων και στην Μεταφορά Πιστώσεων (Μείωση):

Ουδέποτε ψήφισα το ποσό των 4000 € για Καθαρισμούς – εκβαθύνσεις (κωδικός 30.7336.0004) για το οποίο και δεν έλαβα γνώση.

Για τη δαπάνη Συντήρησης λιμενικών εγκαταστάσεων (κωδικός 30.7336.0005) ψήφισα το ποσό των 3300 € και όχι το ποσό των 10300 € όπως λανθασμένα εμφανίζεται στο Απόσπασμα του Πρακτικού.

Επειδή εκ παραδρομής εμφανίζεται το όνομά μου να υπερψηφίζει την ΑΠΟΦΑΣΗ 75/2011 με ποσά διαφορετικά από αυτά που ψήφισα, παρακαλώ να προβείτε άμεσα στη διόρθωση του Πρακτικού και να μου κοινοποιήσετε το ορθό Πρακτικό.

Επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματός μου.

Μετά τιμής,

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Μέλος του ΔΣ του ΔΛΤΚ

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

 • Σύνδεσμος σχολίου georgina δημοσιεύθηκε από georgina

  Αυτή λοιπόν θεωρείτε η πολιτική της διαφάνειας. Το μόνο που μπορούμε να καταλάβουμε απο όλο αυτό τον "πατατοπόλεμο" είναι το πώς να διδαχθεί ένας νέος άνθρωπος ή ακόμα και ένα νέο παιδί που εμπλέκεται με την πολιτική το εξής:

  "Με ποιον τρόπο μπορείτε να "κερδίσετε" υπογραφή πολιτικού ή μη προσώπου για να καλύψετε μεγάλα ποσά?"

  Μην σπάτε το κεφάλι σας. Η απάντηση είναι παραπάνω. Ψηφίζεις άλλα ποσά, παίρνεις την υπογραφή του μέλους Δ.Σ και έπειτα όταν θες να το ανεβάσεις στο Διαύγεια για να μπορέσεις να δικαιολογήσεις και να εισπράξεις από τον επίτροπο το επιθυμητό ποσό , το αλλάζεις και το μεγεθύνεις όσο θες, στο size που επιθυμείς... Έλα όμως που το Διαύγεια κάνει καλά την δουλειά του. Μου θυμίζει την εκπομπή που έπαιζε κάποτε στην τηλεόραση, να δεις πως λεγόταν.... "Big brother" όλα παρακολουθούνται και όλα ελέγχονται! Τίποτα δεν μένει κρυφό!
  \
  Πέρα όμως απο την πλάκα, καιρός είναι να ξυπνήσουμε! Θεωρώ απαράδεχτο να λέμε στον κόσμο ότι αυτό το μεγάλο ποσό γράφτηκε κατά λάθος. Θα μπορούσαν κατά λάθος να προσθέσουν μηδενικά και όχι να κάνουν πρόσθεση επιπλέον ποσού. Ας αφήσουν τις «πατατολογίες» και ας κάνουν έστω και μία φορά μια σωστή ανάρτηση στο Διαύγεια χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να κάνουν συνεχώς « ορθή επανάληψη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version