Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απόπειρα διάρρηξης καταστήματος στην κεντρική πλατεία Κύριο

Το κατάστημα του κ. Κ. Ζεμπιλλά, στην κεντρική πλατεία, δίπλα στο Αναγνωστήριο, έγινε για άλλη μια φορά στόχος διαρρηκτών, σήμερα τα ξημερώματα, 13.11.11 (Σάββατο προς Κυριακή). Και αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν ανεπιτυχές.  

 

Το κατάστημα, επειδή λειτουργεί ως εμπορικό ποικίλων προϊόντων και περισσότερο φυσικών σφουγγαριών, δέχεται κατά καιρούς μεταμεσονύκτιες επιθέσεις διαρρηκτών, παρ’  όλο που ο όροφος του κτηρίου είναι κατοικία (είναι το πατρικό του κ. Ζεμπιλλά και διαμένει η μάνα του) και παρ’ όλο που το κατάστημα αυτό είναι στο μέσο της κεντρικής πλατείας.

Και αυτή τη φορά οι διαρρήκτες (μικρής κλάσεως…) δεν μπόρεσαν  να ανοίξουνε την πόρτα του καταστήματος (τζαμόπορτα αλουμινίου) ούτε και το παράθυρο. Με τον αυτοσχέδιο λεβιέ τους (πλατιά αλλά κοντή λάμα με γωνία) καθυστέρησαν και έκαναν θόρυβο. Η μάνα του κ. Ζεμπιλλά βγήκε στο μπαλκόνι και είδε τους δύο διαρρήκτες να πετάνε το λεβιέ στο πεζοδρόμιο, να καβαλάνε το μηχανάκι τους και να γίνονται καπνός. 

Το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά και το σπίτι έχει γνωρίσει κι άλλες παρόμοιες επιθέσεις. Σε μια από αυτές συνέβη το εξής παράδοξο αλλά αξιοπρόσεκτο: Οι διαρρήκτες είχαν ανέβει στο μπαλκόνι του σπιτιού από το παράθυρο του Αναγνωστηρίου(!), μπήκαν στην κουζίνα και πήρανε μόνο το απορρυπαντικό – ήταν ίσως το πιο χρήσιμο γι’  αυτούς, απ’  όσα διαθέτει η κουζίνα. Δεν προχώρησαν στα εσωτερικά δωμάτια, φοβούμενοι μη ξυπνήσει η νοικοκυρά. Δυσερμήνευτο… αυτό το συμβάν. Και δεν είναι το μόνο δυσερμήνευτο.

Οι διαρρήξεις στην Κάλυμνο αποτελούν πια καθημερινή πραγματικότητα. Ξέρουν ότι οι ιδιοκτήτες είναι μέσα, και όμως εισβάλλουν με φοβερό θράσος. Συχνά και οπλισμένοι. Πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση…    

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version