Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη δημάρχου… με μανιακό προπηλακισμό του Σ. Τρικοίλη Κύριο

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι γύρισε σελίδα, αλλά δεν εξήγησε ποτέ ότι επόμενη σελίδα προβλέπει ύβρεις και προπηλακισμούς.  

 

Το μεσημέρι της 12.11.11, ο κ. δήμαρχος βάρεσε… συναγερμό και κάλεσε τα ΜΜΕ για συνέντευξη, στο Πνευματικό Κέντρο (στην αρένα των έξαλλων συγκρούσεων και το κολαστήριο εκφασισμού των συνεντεύξεων).

Τα 4 θέματα ήταν 3, το εξής 1…

Τα θέματα άγνωστα, αλλά εύκολα να τα μαντέψει κανείς, αφού την προηγούμενη ημέρα ήταν καλεσμένος στο ΑΙΓΑΙΟ TV ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος. Μίλησε ο κ. Διακομιχάλης για 3 + 1 θέματα. Τα τρία πρώτα ήταν, ας πούμε, πολιτικά-μικροπολιτικά, χωρίς να έχουν αναφορά σε κάποιο πρακτικό αντικείμενο εφαρμοσμένης πολιτικής. Το τρίτο ήταν το θέμα και το σχέδιο της ημέρας για ολομέτωπη επίθεση, σύμπασας της παράταξης, εις βάρος δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, τα θέματα ήταν: 1) Τα όσα είπε ο κ. Ρούσσος, την προηγούμενη ημέρα, στο προαναφερόμενο κανάλι για τις παρανομίες του κ. δημάρχου στη μισθοδοσία του προσωπικού του Βρεφονηπιακού Σταθμού. 2)  Η εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία και η συμβολή που είχε ο ίδιος, με τις προτάσεις του που έστειλε στον πρόεδρο τη ΚΕΔΚΕ, για την τελική διαμόρφωση του σχετικού νομοσχεδίου.  3) Η κόντρα πάνω στη φράση του κ. Ταυλάριου για «την τόνωση του πατριωτισμού των αποδήμων Καλυμνίων» και την αντίστοιχη του κ. Ρούσσου,  σε επιστολή του προς το Υπ. Εξωτερικών επί Δημαρχίας του, για ενίσχυση του «φρονήματος των αποδήμων» και της «εθνικής τους συνείδησης».  4) Το ύποπτο θέμα, με σαφέστατες ενδείξεις δόλου ήταν οι εξηγήσεις που ζήτησε από τους δημοσιογράφους Μ. Χαραμαντά, Σ. Τρικοίλη και Μπ. Μαΐλλη, οι οποίοι, κατά τη γνώμη του, τον αντιπολιτεύονται χωρίς όρια. Με άλλα λόγια, εν ψυχρώ απαίτησε απολογίες. Αποτέλεσμα, όλοι… βιάζονταν να έρθει προς συζήτηση το 4ο θέμα.

Προπηλακισμός του Σ. Τρικοίλη

Αφού λοιπόν ολοκλήρωσε την εισηγητική τοποθέτηση του ο κ. Διακομιχάλης, έδωσε το λόγο στους  δημοσιογράφους για υποβολή ερωτήσεων. Στα τρία πρώτα θέματα η συζήτηση εξελίχθηκε ομαλά - εκεί οι στόχοι ήταν «τετριμμένοι». Ο αγώνας «κατς» δόθηκε  στο 4ο θέμα, με επιτιθέμενο το συντάκτη της «Νησιωτικής Διαδρομής» κ. Γ. Δρόσο, απόστρατο Ταξίαρχο, και θύμα τον Σακ. Τρικοίλη.  Χωρίς να τον προκαλέσει κανένας απολύτως, χωρίς ο Σ. Τρικοίλης να κάνει την παραμικρή αναφορά στο όνομά του άμεσα ή έμμεσα, πήρε το λόγο «επί προσωπικού», για να αναφερθεί στη δικαστική κόντρα που έχει με τον κ. Σ. Ζερβό και στο σχετικό άρθρο του Σ. Τρικοίλη, για να επικαλεστεί δήθεν ανακρίβειες δημοσιεύματος στην ΑΡΓΩ και να εξαπολύσει πρωτοφανή επίθεση ύβρεων με ανεξήγητο μανιακό πάθος. Το μίσος ήταν ασυγκράτητο και ο προπηλακισμός ξεπέρασε κάθε όριο ευπρέπειας. Οι φράσεις: είσαι ψεύτης, συκοφάντης, ανίδεος, δεν ξέρεις τι σου γίνεται,  και ένα πρόσωπο αγριεμένο με έκδηλο μίσος ήταν η εξωτερίκευση άγριων συναισθημάτων και η αποκάλυψη κρυφών διαθέσεων.

Στάση Σ. Τρικοίλη και… δημάρχου

Στη θυελλώδη έκρηξη του προπηλακισμού που δεχόταν ο Σ. Τρικοίλης απαντούσε στον συνταξιούχο Ταξίαρχο ήρεμα και γαλήνια, καλώντας τον να μιλάει ανάλογα του αξιώματός του. Το κακό όμως δεν είχε τελειωμό, συνεχιζόταν με όλο και μεγαλύτερο πάθος. Αλλά το πιο φοβερό σ’ αυτή την πρωτοφανή εκτροπή ήταν η στάση, πρώτον, του ρυθμιστή της συνέντευξης κ. Ταυλάριου, ο οποίος αντιδρούσε χλιαρά, για την τιμή των όπλων…, και, δεύτερον, του κ. Διακομιχάλη, που μας κάλεσε κατεπειγόντως, Σαββατιάτικα μεσημέρι (1-3μμ), για να απολαύσει τελικά  ένα οικτρό θέαμα μένοντας απαθής με ένα μειδίαμα απόμακρης ανωτερότητας. Στην ουσία έδειχνε ότι απολάμβανε ευχαρίστως τους προπηλακισμούς και δεν τον «χαλούσε» καθόλου ο πρωτοφανής εκχυδαϊσμός της συνέντευξης του. 

Το θέατρο αυτής της τρέλας τέλειωσε εν μέσω κραυγών και γενικής διάλυσης, ενώ ο Σ. Τρικοίλης αποχωρώντας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δε θα συμμετάσχει στο εξής σε συνεντεύξεις της δημ. Αρχής με υβριστή τον κ. Ταξίαρχο και στημένο παιχνίδι.  

Δεν υπάρχει κακό που να μην έχει μέσα του το καλό

Επειδή όμως, βλέπουμε τα πράγματα πάντοτε με θετική ματιά, λέμε: ουδέν κακόν αμιγές καλού:  Κερδισμένοι βγήκαμε και από αυτή ακόμη τη συνέντευξη-τσίρκο. Αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά πρόσωπα και διαθέσεις. Απαλλαχτήκαμε από κάθε ψευδαίσθηση για το τι κρύβει η «αλλαγή σελίδας» του κ. δημάρχου.

Η ΑΡΓΩ απαλλάσσεται, οριστικά και αμετάκλητα, από κάθε υποχρέωση της να συμμετέχει σε τέτοιες συνεντεύξεις έσχατης υποστάθμης. Ο κ. δήμαρχος μπορεί στο εξής να συνεντευξιάζεται με τους «δικούς» του δημοσιογράφους και να υποβάλλεται στη «βάσανο» των «ερωτήσεων της σπάτουλας» για την ανάδειξη της αλήθειας που εκείνος θέλει. Εξάλλου, η πολιτική πραγματικότητα δεν έχει ανάγκη από περιγραφές, μιλάει από μόνη της. Και την αξιοπρέπειά μας ως πολίτες και πνευματικοί άνθρωποι δε θα την εκθέσουμε άλλο στα όρνεα.-             

Τελευταία τροποποίηση στις

7 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Ευαγγελία Μπιλλήρη δημοσιεύθηκε από Ευαγγελία Μπιλλήρη

  Αγαπητέ Σακελλάρη, είδα από τηλεοράσεως τα όσα διεμοίφθησαν στην κατ'ευφημισμό συνέντευξη τύπου του δημάρχου και πραγματικά σοκαρίστηκα. Η άνεση της δημόσιας ύβρεως, η πληθώρα των χαρακτηρισμών, η ένταση και το πάθος με τα οποία εκφράστηκαν σηματοδοτούν ένα πρωτόγνωρο επίπεδο δημόσιας ζωής που μας επιβάλλεται συστηματικά. Και αυτό το γεγονός μας αφορά όλους, καθώς το επίπεδο αρένας, στην οποία το θύμα τώρα ήσουν εσύ, αλλά κανείς δεν μας διασφαλίζει ότι αύριο δεν θα είμαστε εμείς οι υπόλοιποι, που παραμένουμε αδιάφοροι θεατές, φοβερά απασχολημένοι στον προσωπικό μας μικρόκοσμο, είτε τα παιδιά μας τα οποία θέλουμε να μείνουν στον τόπο μας, δεν μας αρμόζει.Είναι καιρός να υπάρξει μια αντίδραση. Και είναι ευθύνη όχι μόνο του πολιτικού προσωπικού, αλλά κάθε ανθρώπου θέλει να διατηρεί την αξιοπρέπεια του και να προσβεύει ένα στοιχειώδες αξιακό σύστημα να μην επιτρέπει αυτή την κατάπτωση ... Εχεις την αμέριστη συμπαράσταση μου και τον θαυμασμό μου για την ψυχραιμία με την οποία χειρίστηκες το όλο θέμα.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Μανόλη, σε ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σου.΄Οσο για τα άλλα που γράφεις (απαντώ σε δύο σου σχόλια), άσ' τα. Αντί να λέω πολλά, καλύτερα να διαβάζει ο κόσμος την ΑΡΓΩ και να με κρίνει. Αλλά μου κάνει εντύπωση που όλοι σας θέλετε, άρον άρον, να με εντάξετε σε ομάδα. Μανώλη και λοιποί "συγγενείς", χωνέψετέ το: Όσο κι αν σας ενοχλεί, όσο κι αν δε σας βγαίνει ως σενάριο, ο Σακελλάρης, μπορεί να εκτιμά ορισμένα πολιτικά πρόσωπα, ποτέ όμως δε δίνει εν λευκώ εμπιστοσύνη σε κανέναν. Η κριτική μου, Μανόλη, βαράει και τον ένα και τον άλλο και τον παράλλο. Είμαι ελεύθερος, δεν ανήκω σε κανέναν, δε γουστάρω καμιά παραπολιτική ομάδα. Μιλάω πάντα ανοικτά και ελεύθερα.
  Αλλά στην πολιτική η στάση αυτή είναι η πιο "επικίνδυνη". Όλοι θέλουν κοντά τους τσιράκια. Όποιος πάει κόντρα, παθαίνει αυτό που λέει ο Καζαντζάκης στους "Αδελφοάηδες": Ήθελε, λέει, να ΄ναι ελεύθερος, σκοτώστε τον". Και στην Κάλυμνο, εκτός από αδελφοφάηδες, έχουμε και ανθρωποφάγους.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

  Αυτη η ενταση δεν θα μας βγει σε καλο..
  Που εχει παει ο σεβασμος στην κοινωνια μας; Ετσι θα λυσουμε τα προβληματα μας; Ειναι δυνατον να αφοριζονται και να γινονται στοχος αρνητικων σχολιων και προσπαθεια να γελοιοποιουνται ατομα με αντιθετη απο εμας αποψη; Που ειναι η δημοκρατια με σεβασμο και αποδοχη του δικαιωματος του ατομου να εχει δικες του ιδεες και αποψεις;
  Βασιλευουν οι ξερολες και οι αλαζονες, οι Ιζνογκουντ που χτυπιουνται για να γινουν χαλιφηδες στην θεση του χαλιφη και οι κυμβαλοκρουστες της αυλης. Μας αγναντευουν απο τον θρονο της εξουσιας, αυτοαποκαλουμενοι κουλτουριαρηδες φιλοσοφοι και μονοπωλουν την γνωση και το δικαιωμα να σχολιαζουν εχοντας ολες τις λυσεις στο τσεπακι τους.
  Εμας βεβαια τους ημιμαθεις πληβειους μας στελλουν σε πνευματικα υπογεια στολιζοντας μας με επιθετα παρμενα απο τον Μπαμπινιωτη (συνθετα βεβαιως για να μας υπενθυμησουν την ικανοτητα τους να χειριζονται την ελληνικη γλωσσα)τιμωροντας το θρασσος να εχουμε γνωμη και να την καταγραφουμε.
  Ευχη μου ειναι καποτε να αρχισουμε να στηνουμε γεφυρες αντι να τις γκρεμιζουμε, να επαναφερουμε τον σεβασμο και να χαμηλωσουμε τους τονους για να λυσουμε τα τεραστια προβληματα που εχουν δημιουργηθει ολα αυτα τα χρονια στο νησι μας. Οσοι σπερνουν ανεμους θα θερισουν θυελλες.
  Για τον τονο και την γλωσσα που χρησιμοποιουμε τελευταια στην κοινωνια μας νομιζω οτι ταιριαζει το παρακατω:
  " Our languages are the reflection of our selves" Γκαντι 1914. Η γλωσσα μας αντικατοπτριζει ποιοι ειμαστε.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Δυστυχώς, Μανώλη, 'αντιλαμβάνεσαι' ό,τι θέλεις και ό,τι βολεύει εσένα και τον ξάδερφό σου το δήμαρχο. Φαντάζεσαι, λοιπόν, ότι μάλλον... θα γράφτηκαν "φοβερά ψεύδη" και αυτό σου αρκεί για να βλέπεις ως φυσιολογική την υστερία και το μίσος του κ. Δρόσου εναντίον μου. Και δεν έχεις πρόβλημα να λες τέτοια πράγματα. Όλο αυτό το κακό της αλλοφροσύνης σε μια στημένη συνένετυξη έσχατης ξεφτίλας είχε δήθεν αιτία την λάθος ημερομηνία που έγραψα εγώ για τη μήνυση που υπέβαλε ο κ. Δροσος εναντίον του κ. Ζερβού; Τόσο πια αφελείς μας περνάς; Έλεος!

 • Σύνδεσμος σχολίου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ

  Το κακό είναι, ότι, για σας, τους κατά κοινή ομολογία «δοσμένους» σε μια άποψη, και αντίθετους στους «άλλους» για τους δικούς σας προσωπικούς λόγους, πας μη Έλλην είναι κατ’ ανάγκην βάρβαρος. Το αντιπαρέρχομαι για άλλη μια φορά.
  Με έκδηλο το μένος και οργή σταθερά κατά συγκεκριμένων πάντως, δημοσιογραφία δεν γίνεται... Ο κόσμος το εισπράττει αυτό. Κανείς δεν διαφωνεί για την προστασία της προσωπικής μας αξιοπρέπειας, αλλά αυτό μάλλον πρέπει να το σκεφτόμαστε έγκαιρα, πριν θίξουμε τρίτους με ψεύδη και ανακρίβειες, απ’ ότι αντιλαμβάνομαι από την εδώ παρέμβαση του κ. Δρόσου.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Μανώλη, μάταιη η προσπάθειά σου να δώσεις ένα δεκανίκι στην ανάπηρη πολιτικά και έκθετη ηθικά εξουσία που ασκεί αυτή τη στιγμή ο κ. Διακομιχάλης. Αν δεις το σκηνικό και διατηρείς ακόμη την απαιτούμενη σε πνευματικό άνθρωπο νηφαλιότητα, θα φρίξεις. Δε συνέβησαν ποτέ τέτοια έκτροπα. Ποτέ δεν εζησε κανένας τέτοια χυδαιότητα πολιτική. Δε βλέπω τον κόσμο να περιστρέφεται γύρω από το πρόσωπό μου. Κάθε άλλο. Αλλά, αγαπητέ Μανώλη, δε θα αφήσω και να μου τσαλαπατάνε την αξιοπρέπειά μου. Αν αυτή η αντίστασή μου σε ενοχλεί, λυπάμαι... Μπορείς να πας κι εσύ εκεί να δώσεις στο εξής μια άλλη νότα στις συνετεύξεις-θέατρο.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ

  Το κακό, Σακελλάρη μου, είναι, ότι κάποιοι από το "δημοσιογραφούν" (σε καμιά περίπτωση δημοσιογραφικό, βέβαια) κατεστημένο στην Κάλυμνο, θεωρείτε διαρκώς ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω σας, εξ ού και το παρόν άρθρο. Να με συγχωρείτε, παρακαλώ, αλλά για τον κόσμο δεν αποτελεί είδηση η μεταξύ υμών και του σιναφιού σας ή της ό,ποιας εξουσίας αντιπαράθεση. Αυτά τα ολίγα, που αφορούν βέβαια και το προσφιλές ΑΙΓΑΙΟ, και την συμπαθή παιδούλα που διαρκώς επαναλαμβάνει το "εμείς οι δημοσιογράφοι", μήπως και το εμπεδώσουμε. Το κακό παράγινε μάλλον και η είδηση εκτός του ότι διυλίζεται και χαρακτηριστικά χρωματίζεται στα εργαστήριά σας έχει πλέον εδώ και καιρό αποκτήσει και μια ιδιάζουσα προκλητικότητα εξ αιτίας της άρον-άρον προσωπικής ερμηνείας και μονομέρειας της (κατά την ταπεινή μου άποψη, βέβαια, αν μου επιτρέπετε)...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version