Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μάρτυρας κατηγορίας ο δήμαρχος, μικροπολιτική η σκοπιμότητα Κύριο

Η τοπική εφημερίδα «νησιωτική Διαδρομή» μήνυσε τον τ. πρόεδρο του δημ. σ/λίου κ. Σάκη Ζερβό, για ασήμαντη αφορμή, και μάρτυρας κατηγορίας είναι ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης.

 

Η ιστορία της μήνυσης

Η υπόθεση της μήνυσης έχει την εξής προϊστορία:  Ο κ. Διακομιχάλης, ως επικεφαλής της αντ/τευσης, χρησιμοποιώντας δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας ότι ο κ. Ρούσσος  πλήρωσε παράνομα υπάλληλο με σύμβαση έργου, έσυρε στη δικαιοσύνη τον (τότε) δήμαρχο, ο οποίος τελικά αθωώθηκε, γιατί η κατηγορία κρίθηκε στερούμενη αντικειμενικής βάσης. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα της δίκης εις βάρος του δημάρχου κ. Ρούσσου, ο κ. Ζερβός σε δημόσια δήλωσή του έκανε την υπόθεση ότι η κατηγορία εις βάρος του κ. Ρούσσου ότι ήταν έργο της εφημερίδας. Δεν την κατηγόρησε την εφημερίδα για χάλκευση είδησης, αλλά έκανε την υπόθεση για μεθοδευμένη κίνηση εις βάρος του (τότε) δημάρχου.

Αυτή η υπόθεση ήταν αρκετή (γι’ αυτό μιλήσαμε για ασήμαντη αφορμή) ώστε ο κατά τη γνώμη του θιγείς δημοσιογράφος να μηνύσει τον κ. Ζερβό. Δικαίωμά τους ήταν να βλέπει τα πράγματα όπως εκείνος ήθελε.  Το κακό είναι ότι  ο κ. Διακομιχάλης πήγε στο ξεκίνηματης υπόθεσης ως μάρτυρας κατηγορίας, όντας τότε επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης. Κατά την εκδίκαση όμως της υπόθεσης στις 8.11.11 (άσχετα αν αναβλήθηκε η δίκη λόγω χρόνου και ορίστηκε για το τέλος του μηνός) προσήλθε και πάλι ως μάρτυρας κατηγορίας έχοντας όμως την ιδιότητα και το δημόσιο λειτούργημα του δημάρχου. Αλλά δήμαρχος-λειτουργός και συνάμα μάρτυρας κατηγορίας, δε συμβιβάζονται.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για τον κ. δήμαρχο

Ο κ. δήμαρχος, σε δηλώσεις του από τηλεοράσεως, προβάλλει ως κίνητρο της προσέλευσής του ως μάρτυρα κατηγορίας ότι πήγε στο δικαστήριο «για να λάμψει η αλήθεια». Η απάντησή του όμως δεν καλύπτει τα εξής:

1) Προσήλθε ως μάρτυρας κατηγορίας και όχι ως μάρτυρας υπεράσπισης, π.χ.  για να βοηθήσει πολίτη και δικό του δημότη που κυνηγιέται στα δικαστήρια άδικα.

2) Η μήνυση υπήρξε αποτέλεσμα της πολιτικής έντασης της περιόδου εκείνης και της αναζήτησης τρόπων εκδίκησης. Επομένως η συμμετοχή του νυν δημάρχου σε βεντέτες μπαγιάτικες και ξεπερασμένες αποτελούν προσπάθεια συντήρησης του διχασμού.

3) Η κατηγορία της «δυσφήμισης» δεν έχει την παραμικρή βαρύτητα. Πρώτη φορά κατηγορήθηκε εφημερίδα για δημοσίευμα σκοπιμότητας; Η μήνυση υπήρξε προϊόν των τότε συνθηκών, γι’ αυτό και ο μηνυτής έκανε ένα βήμα πίσω, σύμφωνα με πληροφορίες μας.

4)  Παρά την προσπάθειά του ο κ. Διακομιχάλης να πείσει ότι δεν έχει πολιτικά κίνητρα, κανέναν δεν πείθει. Ούτε τον πιο φανατικό οπαδό του. Τα κίνητρα του είναι καθαρά πολιτικά, καθώς στο πρόσωπο του κ. Ζερβού θέλει να τιμωρήσει, πιο σωστά: να εκδικηθεί τον άσπονδο αντίπαλό του, τον κ. Γ. Ρούσσο. Συνεπώς η στάση του είναι πέρα για πέρα διχαστική.  

5)  Εχει όμως το ηθικό δικαίωμα ένας δήμαρχος να συμμετέχει σε διχαστικές «δράσεις»; Μήπως πρέπει να γίνεται ο «οικοδόμος» της ειρήνης, μιας και έχει το επάνω χέρι;

6) Είπε ο κ. Διακομιχάλης ότι πήγε ως μάρτυρας κατηγορίας, γιατί τον ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια, για την οποία πάντοτε παλεύει. Όμως τέτοια ζέση δεν έδειξε ποτέ ο κ. Διακομιχάλης για συμπολίτες που ανήκουν στους «άλλους» και όχι στους «δικούς» του. Συμπεριφέρεται ως καθαρά παραταξιακός δήμαρχος σε όλες του τις πράξεις, τις κινήσεις και τις επιλογές του. Ένα και μόνο παράδειγμα: Πρόσφατα «έτυχε» να γνωρίζει πολύ καλά ότι ήταν καθαρή λάσπη η επίθεση που δέχτηκε η ΑΡΓΩ από «δικούς» του ανθρώπους (δημ. σ/λο και δημοσιογράφους), αλλά «έκανε την πάπια». Τον προκαλέσαμε, με επιστολή μας, να απαντήσει και δε συγκινήθηκε. Τόσο πολύ τον «παθιάζει» η αλήθεια! Έχουμε κι άλλα παραδείγματα «ων ουκ έστι αριθμός».

Πολιτική η δίκη

Ο κ. Διακομιχάλης, μέχρι στιγμής, είναι στα λόγια υπηρέτης του λαού και στην πράξη καλλιεργεί το διχασμό και το χάος. Όταν εμπλέκεται ακόμη και σε συγκρούσεις πολιτών και μάλιστα πολιτικών-ΜΜΕ, πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσει κανείς παρά ως το «άκρον άωτον» της πολιτικής υποκρισίας. Έχουμε μια δίκη  καθαρά πολιτική και αυτό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τον κ. Διακομιχάλη, άσχετα αν η αλαζονεία της εξουσίας δεν τον αφήνει να δει την πραγματικότητα. Τα γεγονότα λένε ότι, ενώ διατείνεται πως είναι πρόθυμος να γυρίσει σελίδα,  στη πράξη «γράφει» τα ίδια και στην επόμενη σελίδα ακόμη και χειρότερα. Για τι χειρότερα; Γιατί η δίκη «ξεφούσκωσε» από μόνη της, καθώς ο μηνυτής δήλωσε πρώτος ότι είναι έτοιμος για απόσυρση της μήνυσης, αλλά ο κ. Διακομιχάλης συνεχίζει να είναι εμπλεκόμενος ως «αδέκαστος… εμπρηστής». Χωρίς αμφιβολία η συμμετοχή του κ. δημάρχου ως μάρτυρα κατηγορίας σε μια τέτοια δίκη αποτελεί ολίσθημα παρορμητισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Γεώργιος Δρόσος (ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ) δημοσιεύθηκε από Γεώργιος Δρόσος (ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)

    Λυπάμαι κ. Τρικοίλη για τα ΨΕΥΔΗ και τις ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ που περιλαμβάνει το δημοσίευμα σας.
    Θέλω να πιστεύω ότι αυτό έγινε από άγνοια της υπόθεσης και όχι από πρόθεση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version