Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Να αφήνετε το κλειδί στην… πόρτα. Ο πολίτης απροστάτευτος Κύριο

Ενα από τα θύματα της 3.11.11 (και το ημερήσιο δελτίο διαρρήξεων) είναι και το καφενείο του Κίτσου, στις Ελιές Πανόρμου, με σημερινή ιδιοκτησία της Μαρίας Ευθ. Μαγκλή.

 

Οι διαρρήκτες πήγαν στην πίσω πόρτα του καφενείου και με τη βοήθεια λοστού έσπασαν σε φέτες ένα κομμάτι του ταμπλά που έχει πάχος 5 εκ. και είναι από το πιο δυνατό ξύλο: κατράνι της Ανατολής. Από τη σπασμένη τρύπα του ταμπλά σήκωσαν τα κοντομίρια[1], άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν μέσα. Πήραν την τηλεόραση και όλα τα εμφιαλωμένα οινοπνευματώδη ποτά, πλην ούζου, και έφυγαν. Δε χρειάστηκε να σπάσουν ή να πάρουν μαζί τους την ταμειακή μηχανή, γιατί ο ιδιοκτήτης την άφησε ανοικτή, λόγω προηγούμενων εμπειριών.  

Αυτή η διάρρηξη στο συγκεκριμένο καφενείο ήταν η τρίτη τον τελευταίο καιρό. Τις δύο προηγούμενες διαρρήξεις τις έκαναν από το παράθυρο του πλαϊνού τοίχου, αλλά η προστατευτική σιδεριά που μπήκε τους οδήγησε αυτή τη φορά σε πιο σκληρή επέμβαση.  

Δίδαγμα, να δούμε το πρόβλημα και με πικρό χιούμορ: Να αφήνετε το κλειδί στην πόρτα όταν φεύγετε από το σπίτι, γιατί οι διαρρήκτες, αν βρούνε κλειδωμένη την πόρτα, θα τσαντιστούνε και θα σας σπάσουν είτε παράθυρο είτε πόρτα, όπως κάνουν κάθε βράδυ σε σπίτια και εκκλησίες της Καλύμνου - οι περισσότερες εκκλησίες της Καλύμνου γνώρισαν δύο και τρεις διαρρήξεις, μεταξύ των οποίων τη μεγαλύτερη προτίμηση… συγκεντρώνουν ο Αγ. Θεολόγος, ο Αγ. Μάμας, ο Ταξιάρχης και η Λιμνιώτισσα στο Χωριό.

Μη ρωτάτε τι πρέπει να γίνει, γιατί απλούστατα δε γίνεται τίποτα. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο, όχι επειδή δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός των δραστών…  Επομένως, καλύτερα είναι να μένει στο σπίτι πάντα κάποιος από την οικογένεια, όχι βέβαια γέρος, και πάντα να υπάρχουν ανοικτά ένα-δυο φώτα. Ζούμε τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία της Καλύμνου. Ο πολίτης είναι εντελώς απροστάτευτος. Δυστυχώς εμείς θα αναλάβουμε την προστασία μας. Εκεί φτάσαμε.

Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Καλοί είναι οι σκύλοι-φύλακες, αλλά αν δαγκώσουν το διαρρήκτη, θα βρείτε τον μπελά σας. Όπλο μη διανοηθείτε να χρησιμοποιήσετε, γιατί, ακόμα κι αν στείλετε στο χώμα το ληστή, εσάς θα σας χώσουν στη φυλακή. Και απλό τραυματισμό να υποστεί, εσείς θα μπείτε μέσα και αυτός θα μείνει έξω. Εχουμε πολιτισμό που έχει πολλές δυσκολίες στην προστασία των πολιτών και των νοικοκυραίων και υπερασπίζεται με πάθος τα δικαιώματα των ζώων και των ληστών.   Τυχαίο; Δε νομίζω…!

 [1] Σιδερένια ασφάλιστρα, οριζόντια, που είναι βιδωμένα στην πόρτα και ασφαλίζουν σε υποδοχή στερεωμένη στον τοίχο. 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version