Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά από 2 μήνες «κύησης» βγήκε η… απόφαση (μια διόρθωση) Κύριο

Το πρώτο σίριαλ για το έργο της σπηλαίωσης στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα «έφαγε» περί τους 8 μήνες. Συνακόλουθα, το δεύτερο σίριαλ της απόφασης του Γ.Γ.  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου πάνω στις ενστάσεις χρειάστηκε 40 ημέρες «δουλειάς». Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν. 

 

Ο κ. Φ. Χατζημιχάλης ύστερα από 2 μήνες, στις 17.10.11, απέρριψε τις ενστάσεις που υπέβαλαν οι δύο εργολάβοι, ο κ. Νικ. Κρούσκος (με ημερομηνία κατάθεσης 8.8.11) και ο κ. Δημ. Μυλωνάς (με ημερομηνία κατάθεσης 19.9.11). Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την αισιοδοξία ότι το έργο επιτέλους θα ξεκινήσει.

Ο κ. δήμαρχος, με το αίσιο τέλος της περιπετειώδους αυτής υπόθεσης, κάλεσε για επίσημες ανακοινώσεις τα ΜΜΕ στις 21.10.11, περιστοιχιζόμενος από μεγάλο αριθμό στελεχών και συνεργατών του. Επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι το έργο καθυστέρησε εξαιτίας των ενστάσεων του εργολάβου κ. Ν. Κρούσκου. σε κάποια αποστροφή του λόγου του, ανέβασε τους τόνους λέγοντας ότι αυτό το διάστημα δεν έμεινε πολλά βράδια ξάγρυπνος, αλλά τελικά δεν υπέκυψε στον πόλεμο που του έκανε ο κ. Κρούσκος με τις ενστάσεις. Και είπε χαρακτηριστικά: «εγώ εντολοδόχος εργολάβου δε γίνομαι».

Μετά την απόφαση του Γ.Γ. κ. Χατζημιχάλη, η οποία βγήκε ύστερα σχετική γνωμοδότηση του Υπ. Εσωτερικών προς το οποίο είχε υποβάλει ερώτημα, τον κύκλο των αποφάσεων για το πολύκροτο αυτό έργο ολοκλήρωσε ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, από τη Ρόδο, δίνοντας και εκείνος με τη σειρά του το «πράσινο φως» στο Δήμο να ξεκινήσει το έργο.

Αυτές τις ημέρες ο κ. Διακομιχάλης θα καλέσει, όπως είπε, τον ανάδοχο του έργου κ. Παπαγεωργίου για την υπογραφή της σύμβασης, ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες. Εξέφρασε την ασταθή ελπίδα ότι ο κ. Κρούσκος δε θα του προβάλει άλλα προσκόμματα. Αλλά, προέβλεψε και το αρνητικό σενάριο, ότι ο κ. Κρούσκος θα καταφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152, προκειμένου να καθυστερήσει κι άλλο την υλοποίηση του έργου.

Τι είναι όμως αυτή η περιβόητη… Επιτροπή; Είναι μια διαδικασία την οποία προβλέπει ο νόμος και σ’ αυτή καταφεύγουν όσοι θέλουν να επανεξεταστεί η νομιμότητα μιας απόφασης, εν προκειμένω: του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Και είναι λογικό, γιατί ο κ. Φ. Χατζημιχάλης είναι πολιτικό πρόσωπο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενώ η Επιτροπή του άρθρου 152 είναι, θα λέγαμε, ένα δικαστικό όργανο της Δημόσιας Διοίκησης που ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων των πολιτικών προσώπων. Δηλαδή, ελέγχει αυτό από το οποίο… πάσχει η χώρας μας. Επομένως, η πρόβλεψη του κ. Διακομιχάλη είναι εύστοχη, προϊόν της γνώσης και της πείρας που διαθέτει, και αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό.

Βέβαια, εκείνο που έχει ύψιστη σημασία για την Κάλυμνο είναι να ολοκληρώνονται αυτές οι διαδικασίες σύντομα, γιατί το έργο αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Αν λοιπόν ο κ. Κρούσκος χρησιμοποιήσει και αυτή την οδό ελέγχου της απόφασης που πήρε ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Επιτροπή να απαντήσει άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση. 

Αλλά, για κατακλείδα, αξίζει να σημειώσουμε δύο «λεπτομέρειες» στο χρονικό των προαναφερόμενων δύο ενστάσεων: Σύμφωνα με τις ημερομηνίες που διάβασε ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης στα έγγραφα, ο κ. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Φ. Χατζημιχάλης άφησε να περάσουν 40 ημέρες, μέχρι την ένσταση που ο κ. Μυλωνάς υπέβαλε, στις 19.9.11, χωρίς να εκδώσει απόφαση. Η μία «λεπτομέρεια». Και όταν πήρε στα χέρια του και δεύτερη ένσταση, του κ. Μυλωνά, «άφαγε» άλλο ένα 20ήμερο, για να βγάλει επιτέλους την απόφαση και για τις δύο ενστάσεις. Για τον κ. Κρούσκο χρειάστηκε 2 μήνες και για τον κ. Μυλωνά 20 ημέρες. Η άλλη «λεπτομέρεια». Να σημαίνουν άραγε κάτι αυτές οι «λεπτομέρειες»-πακέτο; Είναι εντελώς «τυχαίο»;

(Σημείωση: Επειδή κάναμε κάποιο λάθος στην αλυσίδα των ημερομηνιών, δημοσιεύσαμε διορθωμένο το ρεπορτάζ, γιατί δεν είχαμε καθυστέρηση 40 ημερών αλλά 2 μήνες)

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

9 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Nικόλαος Κουρούνης δημοσιεύθηκε από Nικόλαος Κουρούνης

  Αγαπητέ κ. Ρούσσο,
  ίσως είναι υπερβολική η έκφραση για τις "ατάκες" και ζητώ συγνώμη εάν σας σταναχώρησα , αλλά ... αναφέρθηκα στην αντιπολίτευση της οποίας (μείζωνος) ηγείσθε και η αντιπολίτευση σαφώς περιολαμβάνει πολλά άτομα τα οποία σε πάμπολλες περιπτώσεις λειτουργούν στα πλαίσια της "ατάκας" που αναφέρθηκα !
  Απ' εκεί και πέρα το πρόβλημα παραμένει ... ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΟΥ ! Δύσκολες συγκυρίες πράγματι, αλλά ας δούμε επι τέλους κάτι θετικό !

 • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος , Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος , Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

  κ. Κουρούνη με όλο τον σεβασμό , δεν ήθελα να παρέμβω στην συζήτηση και σπάνια το κάνω , σεβόμενος ότι εδώ πρέπει να είναι κυρίως ένα βήμα ελεύθερης έκφρασης των απόψεων των συμπατριωτών μας που δεν είναι πολιτικά στελέχη , αλλά αυτό που γράψατε ότι αναλωνόμαστε οι πολιτικοί στο ποιός θα πετάξει την καλύτερη ατάκα με "τσίμπησε" προσωπικά και για αυτό αποφάσισα να γράψω το παρόν σχόλιο.
  Προσπαθώ πάντα να μην πετώ ατάκες γιατί πολύ απλά τις απεχθάνομαι, θεωρώ δε τον εαυτό μου ως ένα φανατικό πολέμιο της λογικής με τις ατάκες στην πολιτική (αλλά και παντού). Νιώθω μια αίσθηση αδικίας όταν τσουβαλιάζομαι τουλάχιστον όσον αφορά το θέμα αυτό στην κατηγορία "όλοι οι πολιτικοί". Ειλικρινά είναι προσωπικός για μένα ο αγώνας εναντίον της τακτικής της ατάκας και του φθηνού και εύκολου εντυπωσιασμού και συνεπώς με ενδιαφέρει μια καλόπιστη κριτική που θα μου επισημάνει μια περίπτωση που μίλησα με ατάκα ή χρησιμοποίησα μια παρόμοια τακτική. Θα την δεχόμουν για να βελτιωθώ γιατί παρ’ όλες τις προθέσεις μου ισχύει για όλους ότι δεν είμαστε αλάνθαστοι. Το θέμα αυτό είναι από τα θέματα που είμαι απόλυτος με γνήσια (και μη εκφραζόμενη για λόγους ευγενείας )αποστροφή στις ατάκες αλλά με θαυμασμό και απόλαυση στις έξυπνες , υπαινικτικές , διεισδυτικές και γρήγορες κουβέντες που ίσως να με παρέσυραν να τις μιμηθώ κάτι όμως που προσωπικά δεν νιώθω να το "έχω" τουλάχιστον όσον αφορά το "γρήγορο" μια που μάλλον είμαι αναλυτικός και άρα αντι- ατακικός και κατηγορούμε μάλιστα (πιστεύω δικαίως για δασκαλίστικο τρόπο έκφρασης). Περιμένω λοιπόν ένα καλόπιστο παράδειγμα δικής μου ατάκας ή μια εξαίρεση μου από την γενική κριτική σας , διαφορετικά θα κάμω λάθος αν νιώσω αδικημένος από το σχόλιο σας?
  Με εκτίμηση
  Γιώργος Α Ρούσσος

 • Σύνδεσμος σχολίου Νικόλαος Κουρούνης δημοσιεύθηκε από Νικόλαος Κουρούνης

  Με λύπη μου (για την κοινή διαπίστωση) θα συμφωνήσω με τον κ. Ρήγα, σχετικά με την ανυπαρξία έργου από την Δημοτική αρχή. Όλα τα υπόλοιπα δυστυχώς θυμίζουν αυτό το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου που είδα και πρόσφατα σε κάποια διαδικτυακή σελίδα να αναφέρεται στην σημερινή πραγματικότητα της Καλύμνου : "Χατζηδάκια 'μ - Θοδωράκια 'μ , σεις το τίκι-τίκι και 'μένα με τρώει η αρκούδα" ! Δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, αναλώνονται στο ποιός θα πει την "καλύτερη ατάκα" , να εντυπωσιάσει το κοινό "του" (κτητικό;), αλλά από έργο που να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα (αφήνω να συμπληρώσετε εσείς τον βαθμό!)

 • Σύνδεσμος σχολίου Γεώργιος Δρόσος/ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ δημοσιεύθηκε από Γεώργιος Δρόσος/ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  Κύριε Τρικοίλη συνεχίζετε το λάθος.
  Η ημερομηνία κατάθεσης της προσφυγής από την 3Κ επαναλαμβάνουμε είναι
  12 Σεπτεμβρίου 2011 και το χρονικό διάστημα μέχρι την απόρριψη της(17/10/2011) είναι 35 ημέρες και όχι 2 μήνες, όπως τιτλοφορείτε το δημοσίευμα σας .
  Προφανώς η ημερομηνία 8/8 που αναφέρθηκε από το Δήμαρχο αφορά σε κάτι άλλο ,αφού ο αριθμός των προσφυγών και καταγγελιών από την 3Κ είναι τόσο μεγάλος,που έχει χαθεί η δυνατότητα παρακολούθηση τους. Άρα η επισήμανση σας που κάνατε:
  "Η ουσία του ζητήματος δεν είναι στην ημερομηνία, δυο μέρες πάνω , δύο μερες κάτω", είναι λανθασμένη αφού μιλάμε για ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ και όχι φυσικά για 2 ημέρες!!!
  Πιστεύω αυτή τη φορά να γίνει κατανοητή η επισήμανση μου.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

  "Να σημαίνουν άραγε κάτι αυτές οι «λεπτομέρειες»-πακέτο; Είναι εντελώς «τυχαίο»;"
  Θα ηταν ενδιαφερον να διαβασω τις απαντησεις σου Σακελλαρη σε αυτα τα υποθετικα ερωτηματα. Η ελληνικη δικαιοσυνη πιστευω οτι εχει παραμεινει ανεξαρτητη και ειναι σε θεση να κρινει δικαια. Ο χρονος διαδικασιας για να παρθει μια αποφαση, ταπεινη μου γνωμη, δεν ειναι δειγμα για την ορθοτητα η μη της αποφασης. Προς τι δε οι θριαμβολογιες απο τους μεν ("Καλυμνιές και Καλύμνιοι,
  με αισθήματα δικαίωσης , υπερηφάνειας και ικανοποίησης σας ενημερώνουμε ότι:"-εισαγωγη επιστολης κ. Ρουσσου της 26.9) η οι αφορισμοι απο τους δε την ιδια ημερα, οταν η αποφαση της εισαγγελεα δεν ηταν τελεσιδικη;
  Ενα σοβαρο εργο για την Καλυμνο και την οικονομια του νησιου εχει γινει αντικειμενο κομματικων διαξιφισμων και με λιγη δοση απο τηλεοπτικα σηριαλ τυπου "Δυναστεια" με πλεκτανες, δικαστικες διαμαχες και αγριο λεκτικο ξυλοκοπημα των παραταξιακων ΜΜΕ (τωρα τελευταια ουτε τους τυπους δεν κρατατε, ακουσα "μουγκρησματα" και ξεροβηχα με ειρωνικα σχολια σε προσπαθεια συναδελφου σας για να παρει συνεντευξη απο τον Δημαρχο)πραγματα τα οποια καθε αλλο παρα τιμουν εσας και εμας και κρατουν ομηρους τον εμπορικο κοσμο του νησιου μας και τους συμπολιτες μας. Δεν ξερω πως το βλεπεις εσυ, εγω ντρεπομαι για την καταντια μας και πανω απο ολα για την ελλειψη ΣΕΒΑΣΜΟΥ.
  Σακελλαρη την γνωμη μου για τους πρωην και νυν Δημαρχους την εχω καταθεσει πολλες φορες, δεν το θεωρω ομως σωστο στην παρουσα δυσχεροτατη οικονομικη κατασταση, η Δημαρχια να υποκειται σε σφοδρες αντιπολιτευτικες επιθεσεις και να αναλωνεται σε τροπους αντιμετωπισης τους αντι να προσπαθει να κανει εργα που θα ανακουφισουν την κοινωνια μας. Ακομα και εαν καποτε η αντιπολιτευση αναλυσει αυτην την λανθασμενη στρατηγικη της, θα δει οτι με αυτο τον τροπο δινει και αλλοθι στον νυν για την μη δημιουργια εργου. Η ωρα που θα κρινουμε τον νυν Δημαρχο για την επιτυχημενη η οχι διαχειρηση της ψηφου των πολιτων θα ερθει σε 2,5 χρονια. Η ασκηση αντιπολιτευσης στην σημερινη της μορφη ειναι δειγμα παθους για την εξουσια και οχι διαφυλαξης των συμφεροντων του λαου και στηριξης της σωστης λειτουργιας της Δημοτικης αρχης.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Ο δήμαρχος είπε ότι ο κ. Κρούσκος κατέθεσε ένσταση στις 8.8.11 και αυτή την ημερομηνία έγραψα. Άλλά η ουσία του ζητήματος δεν είναι στην ημερομηνία, δυο μέρες πάνω , δου μερες κάτω. Το πρόβλημα είναι αλλού: πόσο χρόνο χρειάστηκε ο ΓΓ για να "αποφασίσει". "Εφαγε" 2 μήνες για να εκδώσει απόφαση!!!

 • Σύνδεσμος σχολίου Γεώργιος Δρόσος/ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ δημοσιεύθηκε από Γεώργιος Δρόσος/ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  Επειδή καιπάλι υπάρχει λάθος, να επαναλάβουμε ότι η προσφυγή της 3Κ υποβλήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 και όχι στις 8 Αυγούστου 2011 όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. Άρα ο χρόνος που μεσολάβησε από την υποβολή των 2 προσφυγών μέχρι την απόρριψη τους ήταν 30-35 ημέρες και όχι φυσικά 2 μήνες όπως τιτλοφορείται το δημοσίευμα.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Κύριε Δρόσο, μόλις τώρα,7:30΄ (22.10.11) άνοιξα τα σχόλια στα δημοσιεύματα και είδα το δικό σας σχόλιο. Σωστά τα λέτε, ήδη όμως από το μεσημέρι είχα κάνει τη διόρθωση στις ημερομηνίες. Πάντως, σας ευχαριστώ. Βέβαια, η άποψη μου για τον κ. ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου δεν άλλαξε και στο σχόλιο μου τώρα δε μιλάω για 40 μέρες αλλά για 2 μήνες "κύησης". Γι' αυτό το "φαινόμενο" εξήγηση πειστική δε δόθηκεδε κι ούτε θα δοθεί, γιατί απλούστατα δεν έχουμε κράτος. Όσοι λόγοι και να συντρέχουν, δεν είναι δυνατόν να βγάζει απόφαση ο κ. Γραμματέας, ο εκπρόσωπος του κράτους, για την ένσταση του κ. Κρούσκου μετά από 2 μήνες. Φοβαρά πράγματα...
  Κλείνω ευχαριστώντας σας και πάλι για το σχόλιό σας.

 • Σύνδεσμος σχολίου Γεώργιος Δρόσος/ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ δημοσιεύθηκε από Γεώργιος Δρόσος/ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  Κύριε Τρικοίλη για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή λανθασμένης πληροφόρησης των αναγνωστών σας,καλό είναι να επισκεφτειτε το site της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου όπου είναι αναρτημένες οι αποφάσεις του Γ.Γ περί απόρριψης των 2 προσφυγών της Εταιρείας 3Κ και της Κοινοπραξίας «ΔΗΜ.ΜΥΛΩΝΑ-ΔΙΟΝ.ΖΑΧΟΥ». Εκεί θα διαπιστώσετε ότι οι ημερομηνίες που εσείς αναφέρετε στο δημοσίευμα σας καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.
  Η προσφυγή της 3Κ υποβλήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2011,της άλλης Εταιρείας μετά από 7 ημέρες στις 19 Σεπτεμβρίου 2011 και οι 2 εξετάστηκαν, απορρίφθηκαν και δημοσιεύτηκαν με απόφαση του Γ.Γ στις 17 Οκτωβρίου 2011. Αρα η απορία που εκφράζετε "Στην πρώτη χρειάστηκε 40 ημέρες, στη δεύτερη ούτε μία ημέρα"δεν έχει βάση.Προφανώς κάνατε λάθος ένα μήνα!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version