Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παλλαϊκή αγανάκτηση και οργή για τα μέτρα εξαθλίωσης Κύριο

Στις 19.10.11 η Κάλυμνος συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία με υψηλό ποσοστό συμμετοχής των εργαζόμενων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και των εμπόρων, επιχειρηματιών και άλλων κοινωνικών στρωμάτων.

 

Κορύφωση της γενικής απεργίας ήταν, παραδοσιακά, η συγκέντρωση που έγινε στον πεζόδρομο του Πνευματικού Κέντρου, στην οποία μίλησαν εκπρόσωποι σωματείων, και στη συνέχεια η πορεία, με πανό, στην παραλιακή λεωφόρο.

Είναι έκδηλη όσο ποτέ η αγανάκτηση και η οργή του κόσμου για την οικονομική εξαθλίωση που υφίσταται από τα απανωτά και εξοντωτικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Αυτό το πολιτικό κλίμα το διαπιστώνει κανείς σε όλους τους μαζικούς χώρους αλλά και στις συζητήσεις που κυριαρχούν αυτές τις ημέρες  παντού.

Παράλληλα όμως υπάρχει και ο σκεπτικισμός για το τι θα ακολουθήσει, ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση και ανέβει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία. Η εμπειρία από τη «γεύση» που άφησε στο λαό ο Κώστας Καραμανλής και προπάντων τα στελέχη του, στην κυβέρνηση και στους κρατικούς οργανισμούς, δεν δίνουν χώρο στην αισιοδοξία και την ελπίδα.

Η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι μια άποψη που, θα λέγαμε, κυριαρχεί.  Είναι όμως τόσος ο πανικός του λαού για την επερχόμενη καταιγίδα και την πλήρη εξόντωσή του, που φτάνει να υιοθετεί το γκρέμισμα όλου του συστήματος, πολιτικού και οικονομικού, χωρίς να εξετάζει ή να ρωτάει πώς ακριβώς θα κυβερνηθεί η χώρα και, συγκεκριμένα, πώς θα οργανωθεί και θα δομηθεί η πολιτική και οικονομική εξουσία, η οποία θα μας βγάλει από τη χρεοκοπία.

Ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο πολιτικές ροπές κινείται ο λαός: στην ανόρθωση του συστήματος και την πλήρη ανατροπή του. Αλλά μέσα στη δίνη αυτού του κυκλώνα το πολιτικό μας σύστημα αυτό που κάνει είναι ότι προσπαθεί να βολευτεί. Υπουργοί και βουλευτές ψάχνουν τη διάσωσή τους, αλλά και έμπρακτα δεν εκχωρούν την παραμικρή έκπτωση από τα «κεκτημένα» τους.

Γι’ αυτό και η μέτρια σε όγκο συγκέντρωση στον πεζόδρομο του Πνευματικού Κέντρου, όπως και η πορεία που ακολούθησε, σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούσε ποσοτικά και ποιοτικά θυελλώδη οργή του λαού. Και όσοι μετρήσανε 100 ή 200 ή 300 παρόντες στην ανοιχτή αυτή συγκέντρωση και έβγαλαν συμπεράσματα, έκαναν τραγικό λάθος. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να ανέχεται στο ελάχιστο αυτή την καταπίεση.

Μπορεί να «παίζονται» σκληρά παιχνίδια στην Ευρώπη (Γερμανία-Γαλλία απέναντι σε Ισπανία, Πορτογαλία ακόμη και Ιταλία) και η Ελλάδα να είναι «μπαλάκι», όμως ο λαός δεν εμπιστεύεται πια τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Δεν περιμένει από αυτούς που τον κατέστρεψαν, να τον  σώσουν τώρα. Ξέρει ότι η κυβέρνηση αυτή αλλά και η επερχόμενη της ΝΔ δεν μπορούν να αποτινάξουν τη «Νέα Γερμανική Κατοχή».

Και το ζήτημα είναι αυτή η «Νέα Γερμανική Κατοχή» να μη μας οδηγήσει σε νέο εμφύλιο.   

   

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version