Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταστροφές από θεομηνία, μεγάλες ζημίες στο κλειστό γήπεδο Κύριο

Ακραία καιρικά φαινόμενα ξημερώματα της Κυριακής, 9.10.11, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο κλειστό γυμναστήριο-γήπεδο μπάσκετ του Δημοτικού Σταδίου.

 

Σε όλη την Κάλυμνο σημειώθηκαν φυσικές καταστροφές από τη μεγάλη νεροποντή, κυρίως στις Μυρτιές. Δένδρα έσπασαν από τον κορμό τους ή ξεριζώθηκαν ή «κλαδεύτηκαν» άγρια, και σχεδόν όλοι οι δρόμοι της Καλύμνου γέμισαν χαλίκια, χώματα και κοτρόνες.

Το μεγάλο κακό όμως συνέβη στο κλειστό γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου. Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε ένα μεγάλο μέρος της στέγης και τις πλάκες (από πλάκες ελενίτ) τις πέταξε μες στο στάδιο - ευτυχώς όχι σε γειτονικά σπίτια -, ενώ μια λαμαρίνα πέταξε πάνω από 300μ. και προσγειώθηκε στην πλαγιά βόρεια του σταδίου. Ήταν τόση η δύναμη του ανέμου, που λύγισε πυλώνα φωτισμού του Κολυμβητηρίου καθώς και κομμάτια της περίφραξης (από χοντρούς υδραυλικούς σωλήνες). Εσπασε δύο στύλους του ΟΤΕ, ξήλωσε τη μόνωση της ταράτσας του γυμναστηρίου ενόργανης γυμναστικής και κλάδεψε πολλά πεύκα της δημοτικής δενδροστοιχίας κατά μήκος του τοίχου της ι. μονής Αναλήψεως, απέναντι δίπλα στο Στάδιο. Είναι εντυπωσιακό ότι μόνο αυτό το σημείο της Καλύμνου έπληξε ο ανεμοστρόβιλος.

Με το φως της ημέρας αποκαλύφθηκε όλη η τραγικότητα της εικόνας του κλειστού γηπέδου μπάσκετ και του σταδίου. Το χώρο επισκέφθηκε το πρωί ο δήμαρχος, συνοδευόμενος απο στελέχη της δημ. Αρχής, είδε το μέγεθος των καταστροφών και, μετά από επίσκεψή του και στις Μυρτιές, συνυπολογίζοντας το μέγεθος των καταστροφών και την αδυναμία του Δήμου να αποκαταστήσει τις ζημίες στο γυμναστήριο αλλά και στους ιδιώτες, συγκάλεσε για το απόγευμα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο εισηγήθηκε την πρόταση, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα, να κηρυχθεί η Κάλυμνος «σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Στόχος της απόφασης αυτής είναι η άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση για αποζημιώσεις και παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.      

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version