Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αισιοδοξία το πρώτο κουδούνι στον Πάνορμο (φωτο 23, video 5) Κύριο

 

Το πρωί της 12.9.11 χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.  Η ΑΡΓΩ παραβρέθηκε στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Πανόρμου.

 

Αγιασμός:

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στις 9:00΄ και η νέα; Σχολική χρονιά άρχισε από Θεού. Τον αγιασμό τέλεσαν οι ιερείς Ιερεμίας Σακαλέρος και Τίτος Καμπούρης, εφημέριοι του Αγ. Γεωργίου και του Αρχαγγέλου, αντίστοιχα. Μετά το πέρας του αγιασμού μίλησε στα παιδιά ο ιερέας αιδ. Σακαλέρος και είχε θέμα του την ψυχωφελή και πνευματικά ζωογόνο βιωματική σχέση του παιδιού με την εκκλησία. Ακολούθως ο δ/ντής του σχολείου κ. Μιχ. Κυράννης ανέγνωσε το μήνυμα της υπουργού Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου και στη συνέχεια απηύθυνε το δικό του χαιρετισμό. Ευχές και σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, η δ/ντρια του νηπιαγωγείου κ. Πόπη Τηλιακού-Τσικούρη, και η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

 

Καλοί οιωνοί:  Η χρονιά για το Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς. Ο νέος δ/ντής του σχολείου, ο κ. Μιχ. Κυράννης, είναι πεπειραμένος και ευσυνείδητος δάσκαλος. Πανέτοιμος για μια καλή και παραγωγική χρονιά. Παρομοίως και η ενθουσιώδης και εργατική δ/ντρια του νηπιαγωγείου, η κ. Πόπη Τηλιακού-Τσικούρη. Το διδακτικό προσωπικό στην πλειοψηφία του νέοι άνθρωποι, όλοι τους με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά.  

Το πρόβλημα της έλλειψης  βιβλίων το αντιμετωπίζει το σχολείο με φωτοτυπίες, όπου χρειαστεί, βιβλιοδετημένες και χαμηλού κόστους (προσφορά τοπικού καταστήματος & τυπογραφείου). Τέλος, και στο θέμα των αιθουσών διδασκαλίας το σχολείο έχει επάρκεια αιθουσών, παρά τη συνεχή αύξηση του αριθμού των μαθητών, που εφέτος ξεπέρασαν τους 130 και, όπως μας ενημέρωσε παλιός δάσκαλος του σχολείου, αναμένεται περαιτέρω αύξηση του μαθητικού δυναμικού στα επόμενα δύο χρόνια.

 

Μαθήματα από την επομένη: Με αυτά τα πολύ θετικά δεδομένα, το σχολείο ξεκινά δυναμικά. Ο κ. Κυράννης, μετά το χαιρετισμό του, ανακοίνωσε τους δασκάλους των τμημάτων-τάξεων αλλά και την άμεση έναρξη κανονικής λειτουργίας του σχολείου. Τρίτη 13/9/11, χτυπάει το κουδούνι στις 8:00΄. 

 

Χαρά & αγωνία…: Στην πρώτη αυτή συνάντηση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (δασκάλων, μαθητών, γονιών) του Δημ. Σχολείου Πανόρμου το κλίμα ήταν εορταστικό και χαρούμενο. Ωστόσο,  η χαρά των παιδιών και προπάντων των συνοδών μανάδων ή γιαγιάδων ήταν ανάμικτη με αγωνία και απροσδιόριστο φόβο. Και βέβαια η μεγαλύτερη αγωνία ζωγραφιζόταν στα πρόσωπα των μαθητών του νηπιαγωγείου και της Α΄ Τάξης Δημοτικού.

Αλλά, κι αν τα παιδιά ξέχναγαν κάποια στιγμή την αγωνία τους, καθώς βρίσκονταν ανάμεσα σε συμμαθητές και συμμαθήτριες, δίπλα σε γνώριμα πρόσωπα ή και μπροστά σε νέες φιλίες, δεν έλειψαν οι μανάδες που εμφανέστατα διακατέχονταν από υπέρμετρη αγωνία. Στην πρώτη είσοδο των μαθητών στις αίθουσες για διανομή βιβλίων, έμεναν έξω από τις αίθουσες περιμένοντας να βγει η δασκάλα ή ο δάσκαλος και να συζητήσουν μαζί της/του.

 

Η «μάθηση»: Είναι γεγονός και μέρος της ζωής ότι στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς αγωνιούν διδάσκοντες, μαθητές και γονείς αλλά και οι δάσκαλοι, γιατί κάθε Σεπτέμβρη όλοι υποβάλλονται και πάλι στη διαδικασία της «μάθησης» - αλλά το υπουργείο όμως στηρίζει τη «Διά Βίου Μάθηση» και του διδακτικού προσωπικού ή μόνο το επαγγέλλεται;  Όλοι ανανεώνουν τις γνώσεις και το ρόλο τους και, αν θέλουν ή μπορούν, τον αναβαθμίζουν, τον προάγουν όλοι: δάσκαλοι, μαθητές, γονείς.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version