Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η σειρά κατάταξης που κατέλαβαν οι υποψήφιοι σχολ. σύμβουλοι Κύριο

 

 

Ποιοι θα είναι οι σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων για τη νέα 4ετία;

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση Edugate.gr βρήκαμε τον πίνακα κατάταξης των Σχολικών Συμβούλων, της ειδικότητας φιλολόγων, στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Οι υποψήφιοι ι ήταν 15 και από τον πίνακα κατάταξης θα επιλεγούν οι 2 πρώτοι, οι οποίοι και θα διοριστούν ως σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων στα γυμνάσια και λύκεια της περιφέρειας Ν. Αιγαίου, για μια 4ετία, ένας στις Κυκλάδες και ένας στα Δωδεκάνησα.

Η αξιολογική σειρά διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα μόρια που πήραν οι υποψήφιοι ανάλογα με τα τυπικά προσόντα τους, μεταξύ των οποίων είναι το διδακτορικό που παίρνει 6 μόρια, το μεταπτυχιακό που παίρνει 4 μόρια, συγγραφικό έργο κ.α.

Η τελική σειρά κατάταξης θα προκύψει μετά τη συνέντευξη, κατά την οποία ειδική επιτροπή θα συζητήσει με τον κάθε υποψήφιο πάνω το συγγραφικό του έργο – όχι άλλα κι άλλα, π.χ. για τις κομματικές και κυβερνητικές του διασυνδέσεις και τις «γνωριμίες».   

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Εμμανουήλ Ν. Ολυμπίτης δημοσιεύθηκε από Εμμανουήλ Ν. Ολυμπίτης

  Μπορώ να δεχτώ τη δικαιολογία, λόγω διαγραφής της αρχικής ανάρτησης, βέβαια. Δεν έχω τρόπο, εξ άλλου, να αποδείξω το αντίθετο, ότι δηλ. γίνεται μια σκόπιμη επικαιροποίηση της "είδησης", προκειμένου να εμπεδωθεί στην συνείδηση του αναγνώστη.
  Περί της ουσίας, όμως η έστω μνησίκακη πρόθεση "της ελεύθερης δημοσιογραφίας" για το θέμα παραμένει διαφανής.
  Πάντως τα πολιτικά και προσωπικά μίση και πάθη στην Κάλυμνο καλά κρατούν και η έκφραση και το χρώμα τους είναι γνωστό πλέον μέσα από ποιούς διαύλους παροχετεύονται προς το κοινό.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Ηρέμησε, Μανόλη. Προπάντων, να μην αγανακτείς ευκαιριακά και επιλεκτικά. Δε σε είδα να είσαι τόσο ευαίσθητος σε άλλα παρόμοια... θέματα, που έβγαιναν στα κανάλια για άλλα πρόσωπα. Να υποθέσω ότι δεν πήρες είδηση την τόση χυδαιότητα και αισχρή συκοφαντία, και γι' αυτό δε μιλούσες; Τώρα με μια είδηση, που δεν καταφέρεται εναντίον κανενός, που δε θίγει την προωπικότητα και την υπηρεσιακή αρτιότητα κανενός, τώρα διαπιστώνεις διαφαινόμενες, κατά την αναλυτική σου κρίση, προθέσεις του δημοσιογραφούντος και αγανακτείς. Μήπως, απλά θέλεις να καταγραφεί μια διάγνωση πρόθεσης; Ηρεμία, δεν να λειτουργούν όλα κατά τις δικές σου/σας επιλογές... Υπάρχει και η ελεύθερη δημοσιογραφία.
  Αλλά να σου απαντήσω επί της ουσίας, για την εκ δευτέρου ανάρτηση της είδησης. Να γνωρίζεις ότι στο αρχείο της εφημερίδας μου μένουν όλες οι ειδήσεις και τα άρθρα, δε διαγράφω τίποτα. Όμως, η συγκεκριμένη είδηση διαπίστωσα κάποια στιγμή ότι είχε διαγραφεί, πιθανόν από κάποια λανθασμένη κίνηση μου (έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω, εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο διαβολικό...) στον Η/Υ μου. Έπρεπε να την επαναφέρω με εκ δευτέρου ανάρτηση - άλλο τρόπο δεν γνωρίζω. Με την ευκαιρία λοιπόν της επαναδημοσίευσης πρόσθεσα χρήσιμα ενημερωτικά στοιχεία που βρήκα εκ των υστέρων, όπως π.χ. ο ρόλος της συνέντευξης από την οποία θα περάσουν οι υποψήφιοι σχολικοί σύμβουλοι και το θεματολόγιό της, που δεν είναι άλλο παρά η αναγκαία συζήτηση με τον υποψήφιο πάνω στο συγγραφικό του έργο, κ.α... Αυτά τα στοιχεία δεν είχα στην πρώτη ανακοίνωση και θεωρώ ότι ένας πνευματικός άνθρωπος και, ειδικότερα, ένας εκπαιδευτικός πρέπει να τα έχει υπόψη του. Τόσο τα καθαρώς υπηρεσιακά όσο και τα κομματικά κόψε-ράψε, που φέρνουν τις κρίσεις στα μέτρα τους με τη μέθοδο του Προκρούστη όλοι ανεξαιρέτως οι αξιωματούχοι κάθε κομματικού παρακράτους. Φαντάζομαι σ' αυτό τουλάχιστονν να συμφωνείς.
  Δεν είναι κακό να ενημερώνεται πληρέστερα ο κόσμος και να ξέρει τι γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Εσύ όμως, Μανόλη, από παρόρμηση διαπίστωσες δικό μου στόχο και σου δόθηκε η ευκαιρία να αξιολογήσεις τη δημοσιογραφία που προσφέρει η ΑΡΓΩ, όταν σε περιβάλλει τόσο δημοσιογραφικό σκουπιδαριό και εσύ δε βλέπεις τίποτα, διατηρείς αδιατάρακτη και μακάρια γαλήνη.

 • Σύνδεσμος σχολίου Εμμανουήλ Ν. Ολυμπίτης δημοσιεύθηκε από Εμμανουήλ Ν. Ολυμπίτης

  Η σκόπιμη, εντός ολίγων ημερών επαναδημοσίευση του συγκεκριμένου πίνακα, ποιόν θέλει να εκθέσει και ποιόν εκθέτει τελικά; Τί θέλει να πει και ξαναπεί "το" ποιητή;
  Σκοπεύει να μας ενημερώσει, άραγε, ο δημοσιογραφών με το άρθρο αυτό ή προσπαθεί εναγωνίως να μας περάσει το μήνυμα του ορατού πάθους του κατά συγκεκριμένου ατόμου;

  Αυτό ακριβώς θεωρώ γκρίζα Καλύμνικη δημοσιογραφία, κ. Τρικοίλη. Και υποθέτω ότι δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με τη δική σας έκφραση ως σκεπτόμενου ανθρώπου και ως πρώην λυκειάρχη. Παρ' όλα αυτά έχει και μάλιστα διαρκώς.

  Τα έχουμε ξαναπεί. Μετά, κατηγορείτε κάποιους για μορμολύκεια...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version