Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγωγή κατά Κρούσκου για «διαφυγόντα κέρδη» (3 video) Κύριο

Με κύριο θέμα την καθυστέρηση στο έργο της αποκατάστασης του εξωτερικού λιμενοβραχίονα, προσήλθε στην καθιερωμένη από τον ίδιο τακτή συνέντευξη της Παρασκευής ο εκπρόσωπος κ. Δρ. Ταυλάριος, εκπρόσωπος του κ. δημάρχου.

Αγωγή κατά Κρούσκου «για διαφυγόντα κέρδη»

Αυτή τη φορά ο κ. Ταυλάριος ήταν πολύ πιο οξύς και επιθετικός εναντίον του εργολάβου κ. Νικ. Κρούσκου, στον οποίο καταλογίζει την καθυστέρηση του έργου με τις εντάσεις που έχει υποβάλει κατά το κύρος του διαγωνισμού. Το σοβαρότερο μέρος της συνέντευξης ήταν η προειδοποίηση ότι η δημ. Αρχή θα υποβάλει αγωγή διαφυγόντα κέρδη κατά της εταιρίας των αδελφών Κρούσκου 3Κ. Η λογική των διαφυγόντων κερδών του Δήμου δε φάνηκε καθαρά, ενώ εξ αντιθέτου είναι σαφέστατο ότι η εταιρία υποβάλλει ενστάσεις για την προάσπιση των δικών της επιχειρηματικών συμφερόντων, όταν αυτά βλέπει να πλήττονται με τις διαδικασίες που ακολούθησε ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης.

Το σοβαρό πρόβλημα

Αλλά το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε ως πολιτική «βόμβα» είναι το μετέωρο κύρος όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (ΔΛΤ), γιατί η αποδοχή της παραίτησης του τ. προέδρου κ. Ιω. Γαλιμιτάκη έγινε αποδεκτή από τον κ. δήμαρχο και το δημ. σ/λιο 2,5 μήνες μετά. Στο μεταξύ, ο κ. δήμαρχος υπέγραφε ως πρόεδρος και έτσι το ΔΛΤ είχε επί 2,5 μήνες είχε δύο προέδρους έναν στα χαρτιά και έναν στις υπογραφές.  Αλλά ο κ. Διακομιχάλης βάζοντας μια υπογραφή διέπραττε ταυτόχρονα δύο παρανομίες: 1) Υπέγραφε σαν πρόεδρος, ενώ δεν είχε ακόμη αποδεχτεί την παραίτηση του κ. Γαλιμιτάκη. 2) Υπέγραφε χωρίς να τον ορίσει πρόεδρο του ΔΛΤ το δημ, σ/λιο. Το «άθροισμα» αυτών των «δίδυμων» παρανομιών είναι ότι όλες οι αποφάσεις του ΔΛΤ , στο διάστημα αυτό της διοικητικής ρευστότητας είναι παράνομες.

Αυτό το πρόβλημα πιστεύει η δημ. Αρχή – και αυτό επανέλαβε ο κ. Ταυλάριος -  ότι το ξεπέρασε με την πρόσφατη απόφαση του δημ. σ/λίου, το οποίο ψήφισε ως πρόεδρο του ΔΛΤ «αναδρομικά» τον κ. δήμαρχο και  νομιμοποίησε, επίσης «αναδρομικά» όλες τις αποφάσεις και ενέργειες του κ. Διακομιχάλη στο ΔΛΤ. Το ζήτημα όμως είναι αν και ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Αιγαίου αξιολογήσει ως νόμιμη αυτή την απόφαση του δημ. σ/λίου.

Από το «τρίγωνο» στο «δίπολο»

Ο κ. Ταυλάριος τροποποιώντας το θέμα των ευθυνών για την καθυστέρηση του έργου, το οποίο ξεκινά και πάλι από την αρχή, εξαίρεσε εν μέρει το ΑΙΓΑΙΟ TV και, μη αναφερόμενος πια στο «τρίγωνο», εστίασε τις ευθύνες στο «δίπολο» Κρούσκος-Ρούσσος. Μίλησε για συνεργασία του τέως δημάρχου και του εργολάβου κ. Κρούσκου, οι οποίοι συνεργάζονται για την καθυστέρηση του έργου.

«Επαληθεύεται η Πυθία…»

Παρά ταύτα ο κ. Ταυλάριος επανέλαβε τρεις φορές, χαριτολογώντας, ότι η Πυθία φαίνεται ότι επαληθεύεται, γιατί το έργο τελικά θα ολοκληρωθεί στο χρόνο που προέβλεψε η ιέρεια του Μαντείου των Δελφών. Η «πρόκληση» αυτή έδωσε αφορμή στον κ. Σακ. Τρικοίλη, από την ΑΡΓΩ να του υποβάλει ερώτηση για την «αξιοπιστία» της Πυθίας (προφήτευε «υπό την επήρεια ναρκωτικών») αλλά και την τιμιότητα της (εξαγοραζόταν), για να παρατηρήσει έτσι ότι ο Δήμος ακολουθεί («παγανιστική») πολιτική που στερείται ρεαλισμού και δεν προωθεί την έγκαιρη εκτέλεσε του έργου.

Η πολιτική για τους απόδημους

Ένα δεύτερο θέμα που έφερε στη συνέντευξη του ο κ. Ταυλάριος ήταν η πολιτική για τους απόδημους Καλύμνιους. Τόνισε με έμφαση ότι εκείνος αναγνωρίζει και αποδέχεται το πρόγραμμα του κ. Ρούσσου «Μητροπολιτική Κάλυμνος», αν και στα δύο χρόνια που είχε μπροστά του από τη σύνταξη του προγράμματος αυτού, τίποτα δεν προώθησε. Όμως καλεί τον κ. Ρούσσο να αποδεχτεί και εκείνος τη δική του εργασία, που παρουσίασε στην Επιτροπή Διαβούλευσης, και να προσέλθει στην Παγκαλυμνιακή Συνδιάσκεψη, που θα γίνει το πρωί της 6ης Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο.

Δήμος & ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Στη διαδικασία των ερωτήσεων ο κ. Σακ. Τρικοίλης, εκτός από την προαναφερθείσα ερώτηση ΤΟΥ, υπέβαλε και δεύτερη για το θέμα του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ξεκινώντας με την επισήμανση ότι «η κοινή γνώμη σχημάτισε την εντύπωση πως η δημ. Αρχή δεν τα πάει καθόλου καλά με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Ρώτησε για ποιο λόγο το πρόγραμμα αυτό δεν έχει εγκατασταθεί στην Πολεοδομία αλλά και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου. Ο κ. Ταυλάριος απάντησε ότι είναι θέμα χρόνου. Όμως δεν έπεισε καθόλου…

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version