Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η οικειοποίηση του Βυζαντίου από τους Τούρκους (2 video,7 φωτο) Κύριο

Το “Σωματείο Διεθνών Σχέσεων και Πολιτιστικών Ανταλλαγών Καλύμνου-Αθήνας”, στα πλαίσια του θερινού προγράμματος, το οποίο υλοποιεί ανελλιπώς επί 17 συναπτά έτη, με σκοπό την καλλιέργεια και διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, πραγματοποίησε ωραία πολιτιστική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Ελιές», στον Πάνορμο, το απόγευμα της 18/7/11.

Ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Β. Κέκης και είχε θέμα του: «Το φαινόμενο του Βυζαντίου στην Ευρώπη και την Ανατολία – η οικειοποίηση της ιστορικής συνέχειας». Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του σωματείου κ. Μαρία Θεοδωρίδου και τη βραδιά εμπλούτισε χορωδία από μαθητές του προγράμματος (εκ των ενόντων προφανώς), η οποία απέδωσε με εντυπωσιακό τρόπο τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη. Τη διδασκαλία των τραγουδιών και τη διεύθυνση της χορωδία, με τη συνοδεία κιθάρας, είχε, όπως κάθε χρόνο,  ο καθηγητής μουσικής κ. Σωτ. Κυπραίος.

Η ομιλία είχε ενδιαφέρον για τις παρατηρήσεις του κ. Κέκη πάνω στο εξαιρετικά δύσκολο θέμα του Βυζαντίου και τις σχέσεις της ιστορικής αυτής περιόδου, σχεδόν σκοτεινής από την άποψη των επιστημονικών ερευνών, με την εξέλιξη των πολιτισμών και των Εθνών Ελλάδας και Τουρκίας, καθόσον μάλιστα η γείτων χώρα οικειοποιείται το Βυζάντιο και την ιστορία του και οι Έλληνες ελάχιστα έχουν ασχοληθεί με αυτό το ιστορικό και πολιτισμικό τους κεφάλαιο.    

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Βλάσης Κάππος δημοσιεύθηκε από Βλάσης Κάππος

    Αγαπητέ Σακελλάρη,

    με ποια στοιχεία ισχυρίζεται ο κ. Κέκης ότι οι τούρκοι οικοιοποιούνται το Βυζάντιο;
    Ίσως να μπορούσες να γράψεις δυο λόγια για το περιεχόμενο της ομιλίας του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version