Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ειδοποίηση
  • The was a problem converting the source image.
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/449
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Χρώματα & Αρώματα» από το Λύκειο Ελληνίδων (4 video, 10 φωτο) Κύριο

Πολιτιστική υπερπαραγωγή με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από όλη την Ελλάδα.

Το Λύκειο Ελληνίδων-Παράρτημα Καλύμνου διοργάνωσε εντυπωσιακή πολιτιστική εκδήλωση, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ομωνύμου πανελληνίου-μητρικού σωματείου, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου, 16 & 17 Ιουλίου 2011.

Την πρώτη βραδιά της εκδήλωσης, 1.7.11, η πρόεδρος του ΛΕΚ κ. Πόπη Μαύρου άνοιξε την εκδήλωση χαιρετίζοντας τους επισήμους και το πολυπληθές κοινό και αναφερόμενη τόσο στα 100 χρόνια του Λυκείου όσο και στο πρόγραμμα της βραδιάς, το οποίο είχε έξι ενότητες, χωρισμένες σε δύο μέρη (Α΄- Δ΄, Ε΄-ΣΤ΄) με ενδιάμεσο διάλειμμα. Ήταν πλούσιο πρόγραμμα και περιλάμβανε λαογραφικά θέματα από όλη την Ελλάδα, τα οποία απέδωσαν πολυπληθείς ομάδες μελών του ΛΕΚ: τραγουδιστών (17 γυν. / 8 αν., σύνολο 25), χορευτών (43 γυν. / 19 αν., συν. 62), που συνοδεύονταν από 10μελή ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Την εκδήλωση διάνθισαν και οι μικρές εμφανίσεις παιδιών (14), τα οποία είχαν την ευκαιρία να γευτούν τη χαρά της συμμετοχής σε εκδήλωση του Λυκείου, κυρίως σε δρώμενα αναπαράστασης εθίμων.

Το περιεχόμενο των τραγουδιών και εθίμων είχαν ως αιματολογικό άξονα τα «χρώματα &  αρώματα της άνοιξης», που ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης. Τη διδασκαλία και σκηνοθεσία της παράστασης είχε πρόεδρος κα. Π. Μαύρου με συνεργάτιδα την κα. Στ. Κουτρουμάνη, ενώ για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν οι χοροδιδασκάλισσες Μ. Ιερομονάχου, Β. Κουτρουμάνη, Ε. Οικονομίδου και ο κ. Μιχ. Καμπουράκης. Την επιμέλεια του ήχου είχε ο κ. Μ. Κουλλιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

{gallery}449{/gallery}

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version