Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Χρώματα & Αρώματα» από το Λύκειο Ελληνίδων (4 video, 10 φωτο) Κύριο

Πολιτιστική υπερπαραγωγή με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από όλη την Ελλάδα.

Το Λύκειο Ελληνίδων-Παράρτημα Καλύμνου διοργάνωσε εντυπωσιακή πολιτιστική εκδήλωση, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ομωνύμου πανελληνίου-μητρικού σωματείου, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου, 16 & 17 Ιουλίου 2011.

Την πρώτη βραδιά της εκδήλωσης, 1.7.11, η πρόεδρος του ΛΕΚ κ. Πόπη Μαύρου άνοιξε την εκδήλωση χαιρετίζοντας τους επισήμους και το πολυπληθές κοινό και αναφερόμενη τόσο στα 100 χρόνια του Λυκείου όσο και στο πρόγραμμα της βραδιάς, το οποίο είχε έξι ενότητες, χωρισμένες σε δύο μέρη (Α΄- Δ΄, Ε΄-ΣΤ΄) με ενδιάμεσο διάλειμμα. Ήταν πλούσιο πρόγραμμα και περιλάμβανε λαογραφικά θέματα από όλη την Ελλάδα, τα οποία απέδωσαν πολυπληθείς ομάδες μελών του ΛΕΚ: τραγουδιστών (17 γυν. / 8 αν., σύνολο 25), χορευτών (43 γυν. / 19 αν., συν. 62), που συνοδεύονταν από 10μελή ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Την εκδήλωση διάνθισαν και οι μικρές εμφανίσεις παιδιών (14), τα οποία είχαν την ευκαιρία να γευτούν τη χαρά της συμμετοχής σε εκδήλωση του Λυκείου, κυρίως σε δρώμενα αναπαράστασης εθίμων.

Το περιεχόμενο των τραγουδιών και εθίμων είχαν ως αιματολογικό άξονα τα «χρώματα &  αρώματα της άνοιξης», που ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης. Τη διδασκαλία και σκηνοθεσία της παράστασης είχε πρόεδρος κα. Π. Μαύρου με συνεργάτιδα την κα. Στ. Κουτρουμάνη, ενώ για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν οι χοροδιδασκάλισσες Μ. Ιερομονάχου, Β. Κουτρουμάνη, Ε. Οικονομίδου και ο κ. Μιχ. Καμπουράκης. Την επιμέλεια του ήχου είχε ο κ. Μ. Κουλλιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ilias δημοσιεύθηκε από ilias

    teleia

  • Σύνδεσμος σχολίου Νικόλαος Θ. Παπαδόπουλος δημοσιεύθηκε από Νικόλαος Θ. Παπαδόπουλος

    Θα ήθελα να εκφράσω μέσω της εφημερίδας σας τα θερμότατα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μου τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της Πολιτιστικής Ομάδας "Αρχιπέλαγος", στους διοργανωτές & συντελεστές αυτής της εκδήλωσης. Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων μπορεί να καταλάβει πόσο κόπο απαιτεί και πόσο άγχος προκαλεί σε όλους τους συμμετέχοντες. Πρέπει να συγχαρούμε ιδιαίτερα όλους τους "μη αναφερόμενους" ("ανώνυμους"...) συντελεστές - τους χορευτές και χορεύτριες - που ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία μιας τέτοιας παράστασης !
    Συγχαρητήρια σε όλους και πάντα δημιουργικοί!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version