Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Εκκλησία βράβευσε τους αριστεύσαντες μαθητές (10 φωτο & 3 video) Κύριο

Το εκκλ. σ/λιο του ι. ναού Κεχαριτωμένης Χώρας, συνεχίζοντας το θεσμό που καθιέρωσε προ 20ετίας ο αείμνηστος εφημέριος της Παναγίας Γ. Χαραμαντάς και καθηγητής-θεολόγος, βράβευσε και φέτος τους μαθητές του Γυμνασίου Χώρας, που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2010-11.

Στην αυλή της ιστορικής αυτής εκκλησίας της Καλύμνου, στα σπίτια της οποίας στεγάστηκε το πρώτο δημόσιο Δημοτικό Σχολείο της Καλύμνου των Νεότερων Χρόνων (αρχές του 19ου αι.), υπό την εποπτεία και στήριξη του εκκλ. σ/λίου της Παναγιάς και της Δημογεροντίας, σ’ αυτό τον ιερό και ιστορικό χώρο, πραγματοποιήθηκε η βράβευση 36 μαθητών του 3ου Γυμνασίου Καλύμνου, στις 25/6/11, 8 μμ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, ιερείς, δημ. και περιφ/κοί σ/λοι και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο σεβασμιότατος και ο κ. δήμαρχος, ενώ τις διαδικασίες της εκδήλωσης είχε ο πρ. σχολ. σ/λος κ. Κ. Μηνέττος και την ομιλία, εκ μέρους του σχολείου, η καθηγήτρια-φιλόλογος κ. Στέλλα Βουτσά.

Στο τέλος της εκδήλωσης το εκκλ. σ/λιο προσέφερε στον κόσμο ένα γλυκό-κέρασμα και παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων, από τα δημοτικά σχολεία Χώρας, χόρεψαν τοπικούς χορούς.

Ο θεσμός αυτός, με την πρωτοπορία και πάλι της Παναγίας Χώρας, ανεβάζει ψηλά στη συνείδηση του κόσμου το ρόλο της Εκκλησίας στην κοινωνία και την Εκπαίδευση.

Αλλά θα πρέπει η τοπική εκκλησία (ίσως με πρωτοπορία και πάλι της Παναγίας Χώρας) να θεσπίσει και υποτροφίες για σπουδές των μαθητών που (πολύ καλά πράττει και)  βραβεύει. Οι τάπητες και τα λούσα στους ενοριακούς ναούς θα πρέπει να υποχωρήσουν μπροστά στις ανάγκες της κοινωνίας για μόρφωση και σπουδές.    

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version