Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανάσα 11 ημερών: στις 5/7/11 η δικάσιμη Δήμου-Κρούσκου (2 video) Κύριο

Εις απάντηση της συνέντευξης του κ. Γ. Ρούσσου (23/6/11), ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης έδωσε συνέντευξη τύπου την επομένη, 24/6/11, με θέμα και πάλι την σύγκρουση που έχει η δημ. Αρχή με τον εργολάβο κ. Ν. Κρούσκο.

 

Η «γραμμή» για την παράταξη του κ. Διακομιχάλη παραμένει σταθερά και αμετάβλητα η ίδια: κατά μέτωπο σύγκρουση με τον εργολάβο για την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών. Επίσης, κατά μέτωπο σύγκρουση και με τον κ. Γ. Ρούσσο, τον οποίο καταγγέλλει ο κ. Διακομιχάλης ως συνεργό και σύμβουλο του κ. Κρούσκου.

Η κύρια είδηση της συνέντευξης ήταν ότι χθες, 23/6/11, ο Δήμος κέρδισε μέσω δικαιοσύνης  αναστολή της κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών μέχρι τις 5/7/11, ημέρα την οποία όρισε το δικαστήριο για την εκδίκαση της διαφοράς Δήμου-Κρούσκου. Με αυτή την «ανάσα» των 11 ημερών ελευθερώθηκαν και πάλι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου. Όμως η σύγκρουση αντί να αμβλύνεται, οξύνεται, και ο κ. Διακομιχάλης της προσδίδει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς την κίνηση του κ. Κρούσκου τη θεωρεί πέρα για πέρα πολιτική.

Στην ενημερωτική του πρωτολογία ο κ. δήμαρχος αναφέρθηκε, και πάλι, στο χρονικό που έχουν διαγράψει οι «διαταγές πληρωμών» του κ. Κρούσκου καθ’ όλο το πρώτο 6μηνο της νέας δημαρχιακής του θητείας, για να τονίσει με έμφαση ότι στο διάστημα αυτό ο κ. Κρούσκος δεν ενεργούσε κατόπιν συμβουλών του κ. Ρούσσου και στελεχών της παράταξης του.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα τελευταία συμβάντα, στιγμάτισε το γεγονός ότι η αξ. αντ/τευση μίλησε για φασιστική συμπεριφορά του προέδρου του δημ. σ/λίου κ. Ν. Γαβαλά, καθώς και την προσβλητική συμπεριφορά του αντ/δρου του δημ. σ/λίου κ. Γ. Μαστροκούκου κατά του κ. δημάρχου ως θεσμού: ο κ. Διακομιχάλης χαρακτήρισε τον κ. Μαστροκούκο «Ρίζο» - λόγω του κοντού αναστήματος που του θυμίζει τον ηθοποιό Ν. Ρίζο - και ο κ. Μαστροκούκος επιστρέφοντας τα ίδια χαρακτήρισε τον κ. Διακομιχάλη «μαϊμούνα»… Μια υπόθεση που ξεκίνησε από το δημ. σ/λιο της 22/6/11 και είχε συνέχεια και την επομένη στις τηλεοράσεις. Στην υπόθεση αυτή που χαμηλώνει το πολιτικό επίπεδο αντιπαράθεσης πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Διακομιχάλης σχολίασε διά μακρών και τις σπουδές-μορφωτικό επίπεδο του κ. Μαστροκούκου, για να απαντήσει και σ’ αυτό το κεφάλαιο ο θιγόμενος με την αναφορά του στις λαμπρές σπουδές του στην πορεία Λύκειο-Παιδαγωγική Ακαδημία-μεταπτυχιακές σπουδές (είναι ανεξήγητη η τάση του κ. δημάρχου να κριτικάρει τις σπουδές των άλλων…, λες και ηγείται στρατιάς διαπρεπών επιστημόνων ή ομάδας στελεχών του Κολλεγίου Ήτον - το ονομαστό κολλέγιο της Αγγλίας, το σχολείο των στρατηγών και πρωθυπουργών της χώρας αυτής).  

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε η προειδοποίηση του κ. Δημάρχου ότι στη Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΚ, την Κυριακή 26/6/11, πρόκειται να εκραγεί «βόμβα πολλών μεγατόνων, η οποία ξεπερνά και τα όρια του ποινικού κώδικα».

Μετά την εισήγησή του ο κ. Διακομιχάλης έδωσε το λόγο στους δημοσιογράφους για ερωτήσεις και η ΑΡΓΩ (Σακ. Τρικοίλης) τον ρώτησε πώς βλέπει το αύριο στις σχέσεις Δήμου-εργολάβου με δεδομένο το χρέος του δήμου προς αυτόν, ύψους €2.330 000 και άμεσα απαιτητές τις €670.000. Αν οι δημοτικοί υπάλληλοι μπορούν να μένουν ήσυχοι ότι όλα θα πάνε όλα καλά. Στην απάντησή του ο κ. Διακομιχάλης έδειξε ότι δεν ανησυχεί καθόλου για το αύριο του Δήμου και ότι όλα θα εξελιχθούν κατά πώς επιβάλλουν οι νόμοι, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στον κ. Κρούσκο να κατασχέσει (α) τους μισθούς των υπαλλήλων, και (β) τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version