The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Metron Analysis: Βύθιση 5,1 μονάδες για τη ΝΔ, παγιώνεται δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Metron Analysis: Βύθιση 5,1 μονάδες για τη ΝΔ, παγιώνεται δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταγραφή μεγάλης εκλογικής φθοράς της κυβέρνησης

Η δημοσκόπηση αυτή είναι η πρώτη που αποτυπώνει μια σημαντική εκλογική φθορά της κυβέρνησης, αμφισβητώντας έτσι το «αφήγημα» μιας ηγεμονικής θέσης με το οποίο πορεύεται η Νέα Δημοκρατία.

Αυτό φαίνεται πρώτα από όλα από το γεγονός ότι η ΝΔ υποχωρεί στη δεύτερη θέση ως προς τα όρια εκλογικής επιρροής, δηλαδή την ερώτηση για το ποιο κόμμα κάποιος θα μπορούσε να ψηφίσει, ή δεν θα το ψήφιζε ποτέ, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που όμως και αυτό υποχωρεί ελαφρά, ενώ ανεβαίνει κάπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Ως αποτέλεσμα στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει μια σαφή υποχώρηση σχεδόν 4%, υποχωρώντας στο 24,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει ελαφρά στο 11,8% και να ανακτά τη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ να υποχωρεί στο 10,2%, ενώ άνοδο καταγράφουν και το ΚΚΕ (7,9%) και η Ελληνική Λύση (7,6%).

Αυτό με τη σειρά του μεταφράζεται στην εκτίμηση ψήφου επίσης σε μια ανάλογη δυναμική με εκτίμηση για υποχώρηση -5% της Νέας Δημοκρατίας, άνοδο +1,8% του ΣΥΡΙΖΑ, υποχώρηση -1,9% του ΠΑΣΟΚ, άνοδο του ΚΚΕ (+1,4%) και της Ελληνικής Λύσης (+1,7%), ενώ η Metron Analysis βλέπει αυτή τη στιγμή και τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νέα Αριστερά να πιάνουν το 3% όχι όμως το ΜέΡΑ25.

Ως προς τις συσπειρώσεις και μετακινήσεις των ψηφοφόρων, η δημοσκόπηση καταγράφει συσπείρωση της ΝΔ στο 71,1% με απώλειες πρωτίστως προς Ελληνική Λύση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 58,1% με απώλειες προφανώς προς Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Και το ΠΑΣΟΚ στο 70,4% με απώλειες προς Νέα Δημοκρατία, Νέα Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που περνάει ξανά στη θέση δημοσκοπικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως καταγράφεται υποχώρηση της κυβερνητικής παράταξης σχεδόν 4 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,1 μονάδες  στην εκτίμηση ψήφου.

 Οι «κόκκινες κάρτες» των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση, δηλαδή οι τομείς όπου έχει τις χειρότερες επιδόσεις είναι η εγκληματικότητα, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η αντιμετώπιση της διαφθοράς και η αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Τους πιο καλούς βαθμούς τους παίρνει η κυβέρνηση στην προσέλκυση του τουρισμού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όμως, σημασία έχει και οι τομείς όπου η αξιολόγηση της κυβέρνησης έχει τη μεγαλύτερη πτώση. Αυτοί αφορούν την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, τις υποδομές, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην εξωτερική πολιτική και στην αμυντική θωράκιση. Δηλαδή, οι μεγαλύτερες υποχωρήσεις αφορούν και τομείς όπου η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει σχετική θετική «βαθμολογία».

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει και μια αύξηση των αρνητικών γνωμών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπου το 53% τοποθετείται αρνητικά και μόνο το 42% τοποθετείται θετικά. Έχει ενδιαφέρον ότι οι αρνητικές γνώμες αυξήθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου, πράγμα που σημαίνει ότι η εκτεταμένη συζήτηση της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης τις μέρες της ψήφισης οδήγησε στο να αυξηθούν οι αρνητικές γνώμες.

 

 

EUROTODAY

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos