Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αρχίζουν 3 έργα στο Leader Αλιείας, προσλήψεις κ.α. (video)

Σύντομη ήταν η εβδομαδιαία συνέντευξη της 17ης/6/11, που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο υπεύθυνος του Γ. Τύπου του δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος, οι ανακοινώσεις όμως είχαν ενδιαφέρον.

 

>  Το Leader Αλιείας, το πολυσυζητημένο αυτό ευρωπαϊκό πρόγραμμα – προφανώς με ελληνική συμμετοχή – ξεκινά επιτέλους με την πρώτη πράξη: Αρχές Ιουλίου προκηρύσσονται 3 έργα μεγάλης σημασίας και αναπτυξιακής προοπτικής για την Κάλυμνο: 1) Εξοπλισμός Αναρριχητικού Κέντρου, με προϋπολογισμό €200.000.  2) Συντήρηση αναρριχητικών διαδρομών, με προϋπολογισμό €200.000.  3) Στολές και όργανα αναρρίχησης €50.000.

Στο δρόμο της ολοκλήρωσης βρίσκεται και ο φάκελος του έργου «Εξοπλισμός Κέντρου Υποδοχής του Καταδυτικού Κέντρου Αργινωντών». Το έργο αυτό έχει προς το παρόν εξασφαλίσει €244.000, αλλά το ποσό αυτό δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση του έργου, γι’ αυτό και η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει στην Κάλυμνο, στις 29.6.11, η Ομάδα Δράσης του εν λόγω Προγράμματος, η οποία εδρεύει στη Ρόδο και συμμετέχουν σ’ αυτήν, με το θεσμικό τους ρόλο, ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Δ. Διακομιχάλης και ο πρόεδρος των ψαράδων κ. Γ. Κατσοτούρχης - ο δεύτερος ήταν και από τους πρωτεργάτες του προγράμματος μαζί με τον πρώην δήμαρχο κ. Γ. Ρούσσο. Από τη συνεδρίαση αυτή υπάρχει η βάσιμη ελπίδα ότι θα εξασφαλιστεί το υπόλοιπο της απαιτούμενης χρηματοδότησης.

>  Εγκρίθηκαν 15 θέσεις εποχικής απασχόλησης, κυρίως στην Καθαριότητα, συν άλλες 8 θέσεις, με τη διαφορά ότι όλες θα επιβαρύνουν τα ταμεία του Δήμου, τα οποία περνάνε περίοδο αφυδάτωσης, καθώς ο Δήμος δεν έχει ακόμη εισπράξει τα τακτικά του έσοδα από τη ΣΑΤΑ και το φόρο. Γι’ αυτό οι προσλήψεις θα γίνουν, τόνισε ο κ. Ταυλάριος, «με φειδώ».

>  Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας είναι η νέα προσδοκία του Δήμου. Είναι έτοιμη η μελέτη, σύμφωνα με την οποία θα απασχοληθούν 300 άνεργοι μέσα στην επόμενη διετία, 150 κάθε χρόνο. Η διάρκεια απασχόλησης θα είναι 5 μηνών και ο μηνιαίος μισθός €625, συν την ασφάλιση. Παρατήρηση: Η πρόταση του Δήμου είναι για 300 θέσεις και υπάρχει η ελπίδα να εγκριθούν όλες.

Η ΑΡΓΩ ρώτησε το κ. Ταυλάριο πόσο πλησιάζουν αυτές οι ευκαιρίες εργασίας με τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Διακομιχάλη, και μας απάντησε ότι στις δύσκολες μέρες που περνάμε θα δώσουν μια ανάσα οι θέσεις εργασίας που θα ανοίξει ο Δήμος (όσες μπορέσει να ανοίξει) στην Καθαριότητα και όσες εγκριθούν από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας. 

Αυτά είναι προς το παρόν τα μέτρα και οι δράσεις που προωθεί ο Δήμος. 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version