Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ Κύριο

Σκόπιμο νομίζω είναι στη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε να επισημάνω σε όσους ίσως δεν το γνωρίζουν , ότι υπάρχει η εγκύκλιος 867/2023, που ρυθμίζει θέματα, τα οποία αφορούν στις εμφανίσεις των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στα ΜΜΕ, εν όψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

 Στη συγκεκριμένη λοιπόν, εκτός του ότι ρυθμίζεται ο επιτρεπόμενος αριθμός εμφανίσεων για τους υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, στα ηλεκτρονικά , τηλεοπτικά και έντυπα μέσα, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής ενδιαφέροντα:

 (Αριθ. Εγκυκλίου: 867//8-8-2023 παρ. 2γ)

"Σημειώνεται ότι για τις εμφανίσεις των υποψηφίων, απαγορεύεται η καταβολή εκλογικής δαπάνης ανεξαρτήτως ποσού προς τα Μ.Μ.Ε. και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και οποιοδήποτε άλλο οικονομικό αντάλλαγμα.

Τυχόν αποδεδειγμένη πραγματοποίηση των ανωτέρω, επιφέρει την έκπτωση από το αξίωμα του υποψηφίου και ποινή φυλάκισης για τους ιδιοκτήτες ή νόμιμους εκπροσώπους των αντίστοιχων μέσων."

Ως εδώ λοιπόν είναι πολύ ξεκάθαρο -νομίζω- το τοπίο ως προς το τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται.  Κι αυτό γιατί τεχνηέντως κάποιοι επιλέγουν να "αγνοούν" τη συγκεκριμένη διάταξη ή και να την ερμηνεύουν κατά το δοκούν βαφτίζοντας τις παρουσίες, ως  "διαφημίσεις" και να απαιτούν τα ανάλογα οικονομικά ανταλλάγματα.

Προσωπικά δεν με αφορά τι κάνουν οι άλλοι. Αυτό είναι δουλειά των όποιων ελεγκτικών μηχανισμών, αν υπάρχουν, να διασφαλίσουν την εφαρμογή και να  ελέγξουν την κατάσταση . 

Η ΑτΚ παρέχει στους φιλοξενούμενους υποψήφιους συνδυασμούς ελεύθερο (από χρεώσεις) βήμα, όπως ορίζει σαφώς ο Νόμος. 

Κι επίσης όσον αφορά την δική μου υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές, ισχύουν και θα ισχύσουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα. Δεν σκοπεύω να "διαφημιστώ", γιατί δεν θεωρώ τον εαυτό μου προϊόν προς πώληση.

Προσωπικά αντιστρατεύομαι κάθε είδους πληρωμένη ιδεολογική προπαγάνδα και είμαι σαφώς κατά κάθε ακριβοπληρωμένης επικοινωνιακού τύπου και ιδεολογικού περιτυλίγματος πολιτικής πρακτικής. 

Πιστεύω, ότι η "ισότητα" στην παρουσία των υποψηφίων στα ΜΜΕ, που κάποιοι επικαλούνται ορίζοντας παράλληλα και τιμοκατάλογο, διασφαλίζεται μόνο αν το τοπίο είναι καθαρό και ισότιμο για όλους, χωρίς το "παιγνίδι" να καθορίζεται από το χρήμα, είτε αυτό διακινείται στο φώς ή στο σκοτάδι, όπως άλλωστε είναι και το πνεύμα της εγκυκλίου.

Α.Τ.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version