The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

« Η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. είναι μια μάχη υπαρξιακή » Κύριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΜΕΛΩΝ  ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Κάλυμνος, 12/06/2023


Μετά τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά, που κόστισαν τόσο άδικα τις ζωές συμπολιτών μας, λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού για τη λειτουργία τωνασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στα νησιά αλλά και λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα, ο
Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας παρέθεσε -σε ειδική εκδήλωση- αναλυτικάτους βασικούς άξονες του προγράμματος για την Υγεία και το νέο Ε.Σ.Υ.

Η ανασυγκρότηση του Ε.Σ.Υ. και η μάχη για τη δημόσια υγεία δεν είναι μια μάχη χαρακωμάτων. Δεν είναι μια μάχη αμυντική, μάχη διατήρησης κεκτημένων. Είναι μια μάχη ορίζοντα και προοπτικής αλλά και ταυτόχρονα μάχη υπαρξιακή, όπως ανέφερε ό ίδιος .

Το νέο Ε.Σ.Υ. που περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,στοχεύει στο να εδραιώσει στην πράξη την έννοια της ελεύθερης και επί ίσοιςόροις πρόσβασης όλων των πολιτών σε αξιόπιστες και δημόσιες υπηρεσίες υγείας μειώνοντας τις ανισότητες και εξισορροπώντας τις αποστάσεις ανάμεσα στο κέντρο και τις απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές.

Οι βασικότερες δεσμεύσεις του προγράμματος για το νέο ΕΣΥ αφορούν την αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του, καθώς και την αντιμετώπιση της κρίσης στελέχωσης του, με μηχανισμό αυτόματης και μόνιμης κάλυψης των κενών.
Αφορούν επίσης ισχυρά μισθολογικά κίνητρα για το ιατρικό προσωπικό , με εισαγωγικό μισθό στα 2.000 ευρώ, έτσι ώστε να προτιμώνται οι θέσεις σε δυσπρόσιτες περιοχές και στα νησιά μας που υποφέρουν από επικίνδυνη υποστελέχωση όλων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, μεό,τι αυτό συνεπάγεται για την επισφάλεια με την οποία είναι αναγκασμένοι να ζουν καθημερινά οι νησιώτες, και την υποβάθμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής.

Και βέβαια το εμβληματικό για τις νησιωτικές μας περιοχές Υγειονομικό Ισοδύναμο, που έρχεται να επεκτείνει τα οφέληκαι να συμπληρώσει στην πράξη το Μεταφορικό Ισοδύναμο , έτσι όπως το οραματίστηκε, το εισηγήθηκε και το υλοποίησε ,ο πρόωρα χαμένος σύντροφός μας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Με ειδικά κίνητρα τόσο για την προσέλκυση γιατρών στις -νησιωτικές περιοχές μας αλλά και με την θέσπιση αποζημίωσης των πολιτών για υπηρεσίες που δεν παρέχονται στον τόπο διαμονής τους και εφόσον χρειάζεται να μετακινηθούν προς τις πλησιέστερες δομές υγείας, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Υγεία, δεν περιλαμβάνει απαξίωση του δημόσιου Συστήματος Υγείας και σπάσιμο των υπηρεσιών σε εργολαβίες. Αντίθετα προβλέπει άρση των ανισοτήτων στη φροντίδα υγείας μεταξύ Κέντρου
και Περιφέρειας και την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Θέλουμε μια κοινωνία  δίκαιη με ευημερία για όλους, μια κοινωνία αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.

Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ισότητα και τη δικαιοσύνη ανυποχώρητα και χωρίς συμβιβασμούς.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos