Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη με βόμβες για ΑΝΕΚ, ΧΥΤΑ, προβλήτα κ.α. (6 video) Κύριο

Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος έδωσε βαρυσήμαντη συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης, το μεσημέρι της Κυριακής, 5.6.11, στο Πνευματικό Κέντρο.

 

Σκοπός της συνέντευξης ήταν να δώσει απαντήσεις και να προσφέρει νεότερη ενημέρωση πάνω σε «φλέγοντα» ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας. Τα θέματα επέλεγαν οι δημοσιογράφοι κατά την προσωπική τους κρίση και σύμφωνα με τις απαιτήσεις για πληροφόρηση εκ μέρους της κοινής γνώμης. Μαζί του ο κ. Ρούσσος είχε τους δημ. σ/λους και τέως στελέχη της ΑΝΕΚ: Μιχ. Λελέκη-πρόεδρο, Αγ. Σκουμπουρδή-αντ/δρο, τον κ. Μιχ. Μπούκη-τ. πρόεδρο του Δημ. Λιμεν. Ταμείου και το νομικό σύμβουλο της ΑΝΕΚ κ. Δημ. Καρδούλια.

Στη σύντομη εισαγωγή του ο τ. δήμαρχος αρκέστηκε στα συγχαρητήριά του προς τη δημ. Αρχή για την καλή διεξαγωγή του 12ου Final Four Πόλο (3 & 4/6/11), στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλύμνου, με ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο της Δημ. Επιτροπής Αθλητισμού κ. Νικήτα Γαννικουρή. Ωστόσο, τόνισε ότι η διοργάνωση αυτή ήταν κατάκτηση της δικής του παράταξης, με πρωτοστάτη τον τότε πρόεδρο του ΔΑΟΚ κ. Γ. Μαύρο, και αυτή η επιλογή συνεχίστηκε επιτυχώς από τη νέα δημ. Αρχή.

Στη συνέχεια ο κ. Ρούσσος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι του έθεσαν προβλήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, και ο κ. Ρούσσος αξιοποίησε τις ευκαιρίες των ερωτήσεων για να προσφέρει ενημέρωση πάνω στις νεότερες εξελίξεις.

-          ΑΝΕΚ:  Η ΑΡΓΩ υπέβαλε δύο ερωτήσεις για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της ΑΝΕΚ (ανακαλύφθηκε πρόσφατα έλλειμμα €200.000, που έγινε στη συνέχεια €350.000 και πριν λίγες μέρες €410.000), γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πραγματικό θαύμα που πέτυχε το διοικ. σ/λιο στην ανάπτυξη της ΑΝΕΚ. Μια εταιρία που την παρέλαβε έτοιμη να «βουλιάξει» και την παραδίδει με δύο υπερσύγχρονα ταχύπλοα και πλήρως ανακαινισμένο το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ. Απέναντι στην άριστη επενδυτική πολιτική, την πολύ καλή διαχείριση (που αποδεικνύεται από τις επενδύσεις) αλλά και με την «γκέλα» της «μαύρης τρύπας», ήρθε η πλήρης αποτυχία της παράταξης Ρούσσου στον επικοινωνιακό τομέα.

      Απαντήσεις πάνω στην πορεία της ΑΝΕΚ έδωσαν οι κ. Λελέκης, Σκουμπουρδής και Ρούσσος, αλλά κινήθηκαν σε γενικότητες, γιατί όπως δήλωσαν, δεσμεύονται να δώσουν πλήρεις απαντήσεις μετά τις 24 Ιουνίου, ημέρα της συμπληρωματικής Γ.Σ. για τον οικονομικό απολογισμό και τον επίσημο καταλογισμό των ευθυνών. Εν τω μεταξύ είναι επιβεβαιωμένες οι πληροφορίες ότι εγκαταλείποντας την ΑΝΕΚ η παράταξη Ρούσσου για υπέβαλε τρεις μηνύσεις και προέβη σε απόλυση υπαλλήλου.

      Ο κ. Ρούσσος απάντησε επίσης και σε ερώτηση του δημοσιογράφου της «Νησιωτικής Διαδρομής» κ. Γ. Δρόσου για την καθυστέρηση της παράδοσης της ΑΝΕΚ, εξηγώντας  ότι πολύ θα ήθελε να είχαν παραδώσει την εταιρία μες στο Γενάρη του 2011, αλλά το πρόβλημα του ελλείμματος στα ταμεία της επιχείρησης πήγε πίσω την παράδοση-παραλαβή.

-          ΧΥΤΑ: Η ερώτηση της δημοσιογράφου της ΕΡΑ κ. Μπ. Μαΐλλη για το ΧΥΤΑ και την απαλλοτρίωση, έδωσε την ευκαιρία στον κ. Ρούσσο να προβεί σε δύο βαρύνουσες ανακοινώσεις: 1) Ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης πήρε επίσημο έγγραφο (που δεν το ανακοίνωσε ακόμη), με το οποίο του καθίσταται γνωστό ότι απαλλοτρίωση στο ΧΥΤΑ μπορεί να κάμει εφόσον δεν εκκρεμεί κανένα ιδιοκτησιακό θέμα. Όμως, θύμισε ο κ. Ρούσσος, το χώρο παραχώρησε στο Δήμο το Κράτος, επειδή τον θεωρεί δική του ιδιοκτησία. Επομένως, μπλοκάρεται η απαλλοτρίωση. 2) Η οικογένεια που διεκδικεί ένα κομμάτι του το συγκεκριμένου χώρου και απαιτούσε από τη Δημαρχία Ρούσσου απαλλοτρίωση, έχοντας μάλιστα ως πολιτικό συνήγορο τον κ. Διακομιχάλη, τότε αντιπολίτευση, σήμερα έχει καταφύγει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει την περιουσία της, η δίκη έγινε και αναμένεται η απόφαση. Εάν αναγνωριστεί η ιδιοκτησία τους, θα μπορέσει ο Δήμος να προβεί σε απαλλοτρίωση. Όμως την οδό της αναγνώρισης της ιδιοκτησίας μέσω δικαστηρίου τη συνιστούσε, μάταια, τότε ο κ. Ρούσσος στην οικογένεια με την οποία ήρθε σε σύγκρουση. Και άξιο αναφορά είναι το γεγονός ότι ο κ. Διακομιχάλης δεν παρέστη στη δίκη για να μαρτυρήσει είτε υπέρ του ιδιώτη (όπως είχε δεσμευτεί δημόσια ο κ. Ρούσσος) είτε υπέρ του Δημοσίου. Και αυτό σε αντίθεση με την παρόμοια δίκη για γειτονική έκταση, πάλι εντός του ΧΥΤΑ, την οποία διεκδικούσε ως ιδιοκτησία της άλλη οικογένεια και ο κ. Διακομιχάλης παρέστη ως μάρτυρας εναντίον της οικογένειας αυτής. Δύο διαφορετικές στάσεις για το ίδιο θέμα, παρατήρησε ο κ. Ρούσσος

-          ΠΡΟΒΛΗΤΑ: Ο κ. Μ. Μπούκης αναφέρθηκε διεξοδικά και με στοιχεία στη σοβαρή δουλειά που έκανε ως πρόεδρος του Δημ. Λιμεν. Ταμείου, εφαρμόζοντας ταχύτατες διαδικασίες για τη σύνταξη δύο μελετών (και όχι μιας, για την οποία μιλά ο κ. Διακομιχάλης), βάσει των οποίων προχώρησε η νέα δημ. Αρχή στη σύνταξη νέας μελέτης για την κατασκευή έργου €365.000, με την ασάφεια αν πρόκειται για το προσωρινό έργο ή το μεγάλο και μόνιμο.  

-          ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ:  Απάντησαν ο κ. Ρούσσος και ο κ. Γ. Μαύρος και αναφέρθηκαν στις διαδικασίες που ακολούθησαν αυτοί για το συγκεκριμένο έργο και το ύψος της δαπάνης του, σε αντίθεση με την πρακτική της νέας δημ. Αρχής.

 

Η συνέντευξη, από τις πιο πάνω ανακοινώσεις άγγιξε και θα θέματα της αυτεπιστασίας που καθυστερεί 6 μήνες, της Καθαριότητας, των προσλήψεων που περιμένει ο κόσμος και θα είναι συνολικά οκτώ (!!!) για όλες τις ανάγκες του Δήμου κ.α. Από τα αποτελέσματά της  η συνέντευξη κρίνεται πολύ σημαντική, ιστορική θα λέγαμε. Γιατί προσέφερε πληροφόρηση που προμηνύει το άνοιγμα μιας νέας περιόδου στα δημοτικά μας πράγματα.

Τη συνέντευξη αυτή προκάλεσε ο κ. Ρούσσος με την ευκαιρία της ολιγοήμερης παραμονής του στην Κάλυμνο και την παρουσία του στο Final Four Πόλο ως ειδικός συνεργάτης και εκπρόσωπος του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Νικητιάδη. Την επομένη το πρωί ο κ. Ρούσσος επέστρεψε στα καθήκοντά του.  

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Ρούσσος του Αναστασίου δημοσιεύθηκε από Γιώργος Ρούσσος του Αναστασίου

    Γειά σου φίλε Βασίλη. Πάντα λεβέντης και συγκινητικός. Το παλέυουμε εδώ στην Κάλυμνο , ξέρεις .... ο αγώνας τελικά συνεχίζεται....

  • Σύνδεσμος σχολίου κανλής βασίλειος. Δράμα δημοσιεύθηκε από κανλής βασίλειος. Δράμα

    Δεν κατέχω μωρέ όσα λέτε εδώ, απλά μπήκα να μάθω ίντα κάμει ο παλιόφιλος ο Γιώργος Ρούσος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version