The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος: Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως για το 2023. Κύριο

Το ελληνικό νησί των Δωδεκανήσων καταλαμβάνει την 7η θέση στο Top των κορυφαίων περιοχών του πλανήτη για αναρρίχηση

 Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023, σύμφωνα με έρευνα της γνωστής εταιρείας ενεργειακών ποτών Red Bull. Τον κατάλογο ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδας της η εταιρεία, που υποστηρίζει εδώ χρόνια extreme sports, outdoor δραστηριότητες και ειδικές μορφές τουρισμού σε όλο τον πλανήτη. Το ελληνικό νησί των Δωδεκανήσων (γνωστό και ως «το νησί των σφουγγαράδων») καταλαμβάνει την 7η θέση στο Top12 των κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως για αναρρίχηση για την φετινή χρονιά.

Οι αξιολογητές της πλατφόρμας αποκαλούν «σπίτι για την άγρια φύση με εντυπωσιακούς βράχους και απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο», ενώ προσκαλούν τους λάτρεις της αναρρίχησης να εξερευνήσουν τις 4.000 περίπου αναρριχητικές διαδρομές του νησιού, να ανακαλύψουν τα πανέμορφα χωριά και να επισκεφτούν την Τέλενδο.

Στην ειδική αναφορά της παρουσίασης της Καλύμνου για τα εκατομμύρια αναγνώστες της ενημερωτικής ενότητας της ιστοσελίδας της Red Bull με προτάσεις, ειδήσεις και αφιερώματα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε ύψος 33 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αθλητικοί αναρριχητές από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν σε αυτό το απομακρυσμένο ελληνικό νησί για αναρρίχηση παγκόσμιας κλάσης. Είναι το σπίτι σε διάσπαρτους βράχους, θάμνους ξηρού κλίματος και πανέμορφη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, με 65 βράχους και σχεδόν 4.000 καθιερωμένες διαδρομές μονής σχοινιάς, οι περισσότερες από τις οποίες είναι 30 έως 50 πόδια. Είναι επίσης μια σπουδαία ανάβαση για τους λάτρεις της περιπέτειας: υπάρχουν τέσσερις περιοχές στο νησί για να εξερευνήσετε, συμπεριλαμβανομένης της Τελένδου - η οποία φιλοξενεί άγρια αναρρίχηση και λιγότερες καθιερωμένες διαδρομές. Θα χρειαστεί να πάρετε ένα σύντομο φέρι για να έχετε πρόσβαση σε αυτό».
Όσον αφορά στην τοποθεσία του νησιού στην Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στο Αιγαίο αναφέρει: «Νησί κοντά στα τουρκικά σύνορα- είναι διαθέσιμες πτήσεις με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της Κω στην Ελλάδα».

Στη λίστα με τους Top12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως περιλαμβάνονται ακόμα οι κόκκινοι βράχοι της Νεβάδα, το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, οι Δολομίτες στην Ιταλία, η Παταγονία και το Βρετανικό Εθνικό Πάρκο Peak District. Ο κατάλογος συμπληρώνεται με αναρριχητικά σημεία στην Ταϋλάνδη, την Ελβετία, την Ισπανία, τον Καναδά και τη Γαλλία. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το εθνικό πάρκο Γιοσέμιτε στην Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Η μοναδική ομορφιά της Καλύμνου

«Η Κάλυμνος είναι και του ύψους και του βάθους! Από τα μοναδικά αναρριχητικά πεδία μέχρι τον εντυπωσιακό βυθό και με ʺπρωταγωνιστέςʺ την πλούσια παράδοση στην σπογγαλιεία, την τοπική κουζίνα, την ιστορία και το φυσικό κάλλος, προβάλλουμε τον προορισμό ως τον παράδεισο για τους φίλους των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, της άθλησης, της αυθεντικότητας και του ευ ζην. Η ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την έλευση ταξιδιωτών και repeaters από όλο τον κόσμο» επισήμανε ο Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης.

Η Κάλυμνος βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και τη Λέρο και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Λόγω των εκπληκτικών πέτρινων σχηματισμών του, το νησί έχει γίνει σταθμός για τους αναρριχητές βράχων. Επιπλέον, είναι ένας τόσο δημοφιλής προορισμός που το Διεθνές Φεστιβάλ Αναρρίχησης πραγματοποιείται κάθε χρόνο πλέον εδώ.

Η Κάλυμνος είναι επίσης γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις παραδόσεις της στις καταδύσεις σφουγγαριών και παρόλο που το έθιμο δεν υπάρχει πλέον, μπορείτε να βρείτε πολλούς πωλητές σφουγγαριών στο λιμάνι της Πόθιας. Οι δύτες είχαν ασκήσει το εμπόριο για χιλιάδες χρόνια κρατώντας την αναπνοή τους, χωρίς εξοπλισμό, ενώ έφταναν σε μεγάλα βάθη. Η δραστηριότητα σταμάτησε κυρίως λόγω μιας καταστροφικής ασθένειας το 1986 που κατέστρεψε αποικίες σφουγγαριών σε όλη τη Μεσόγειο.

Το τραχύ ορεινό τοπίο της Καλύμνου βρίσκεται σε έντονη αντίθεση με τις καταπράσινες κοιλάδες όπου οι μέλισσες τρέφονται με άγριο θυμάρι, φασκόμηλο και ρίγανη για να παράγουν εξαιρετικό μέλι. Η απλή ζωή του χωριού και η φύση κυριαρχούν εδώ, με φιόρδ και οπωρώνες εσπεριδοειδών που προσφέρουν υπέροχες διαδρομές πεζοπορίας. Οι γαλαζοπράσινες θάλασσες είναι ιδανικές για κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις και θα βρείτε επίσης μερικές από τις πιο παρθένες παραλίες της Ελλάδας. Μια σύντομη εκδρομή με σκάφος στο κοντινό νησί της Τέλενδου είναι απαραίτητη, όπου μπορείτε να δείτε το απίστευτο φυσικό τοπίο των απομονωμένων όρμων και των παραδοσιακών οικισμών. Είναι ένα απομακρυσμένο μικρό νησί που μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μαγευτική ατμόσφαιρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει και μοναδικά ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα καθώς οι πρώτοι άποικοι στην Κάλυμνο από τους προ Μινωικούς χρόνους λέγεται ότι ήταν Αιολείς από τη Θεσσαλία ή Δωριείς που κατέβηκαν από τον ίδιο τον μυθικό Ηρακλή. Σύμφωνα με την «Ιλιάδα», κάποια πλοία έφυγαν από το νησί για να λάβουν μέρος στον Τρωικό Πόλεμο υπό τον βασιλιά της Κω και έλαβαν φοινικική κυριαρχία περίπου στη 2η χιλιετία π.Χ.

Στην διάρκεια της ιστορίας πέρασε από «κατοχή» από Πέρσες, Ιταλούς (Τζενοάτες), Οθωμανούς και τελικά Ιταλούς πριν ενσωματωθεί στην Ελλάδα το 1948. Έτσι, ερείπια του παρελθόντος του βρίσκονται στον Εμπορείο στα βόρεια και στο Βαθύ στα ανατολικά. Εκεί, υπάρχουν επίσης αρκετές βυζαντινές εκκλησίες και μεσαιωνικά φρούρια.

ΠΗΓΗ  Vradini.gr

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos