Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ Κύριο

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΡΟΣ: 07/02/2023 

Το πολύνεκρο ναυάγιο στη Λέρο, με τέσσερα νεκρά παιδιά ηλικίας μέχρι 5 ετών και με μια γυναίκα νεαρής ηλικίας ανάμεσα στα θύματα, αποδεικνύει ακόμα μια φορά την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Αυτή η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και η εργαλειοποίηση των προσφύγων και μεταναστών από την πολιτική της γείτονος χώρας έχει σαν αποτέλεσμα την μετατροπή της Ελλάδας και των υπόλοιπων χωρών του Νότου σε δεσμοφύλακες και της Μεσογείου σε θάλασσα θανάτου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διεκδικούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση νόμιμες ασφαλείς διόδους, υποχρεωτικό επιμερισμό αιτούντων άσυλο, απαρέγκλιτη τήρηση του διεθνούς Δικαίου.

Ως Οργάνωση Μελών Λέρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε, για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας Λέρου, το Ιατρικό και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, την Δημοτική Αρχή και ειδικά τους υπαλλήλους και το προσωπικό του Δήμου Λέρου, τους αλιείς, τους εθελοντές και όλους τους απλούς πολίτες του νησιού μας, οι οποίοι κάτω από ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα των αρχών και πήραν μέρος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των θυμάτων του ναυαγίου.

Οι συμπατριώτες μας απέδειξαν για μια ακόμα φορά την ευαισθησία και το σεβασμό τους στην αξία της Ανθρώπινης Ζωής.

                         

Η Οργάνωση Μελών Λέρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version