The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΓΟΡΓΟΝΑ ...ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Κύριο

Επιστολή από τον κο Γιώργο -Κόκκινο  Γκούντμαν προς το Δήμαρχο κ. Δ. Διακομιχάλη , με αιχμές για την "κοινή λογική που ταλαιπωρείται στην Κάλυμνο".

Αθήνα,8 Φεβρουαρίου 2023

Αξιότιμοι Κύριοι,

Αναγκάζομαι να επανέλθω με την παρούσα, διότι πληροφορήθηκα ότι σταμάτησαν τα έργα ολοκλήρωσης του βάθρου του αγάλματος της μητέρας μου «Γοργόνα», προκειμένου να εξασφαλίσετε σειρά χρονοβόρων αδειών. 

Πιστεύω ότι αυτό γίνεται λόγω της αντίδρασης μικρής μερίδας συμπολιτών μας, που όψιμα ανακάλυψαν πόσο καλή ήταν η προηγούμενη αθέατη θέση…..

  Διότι θυμάμαι πολύ καλά, ότι για την επιλογή του σημείου της παληάς θέσης  το 2003,  η μητέρα μου και εγώ, δεν ερωτηθήκαμε και δεν συμφωνήσαμε, αντιθέτως εξακολουθούμε να διαφωνούμε καθέτως. 

Γνωρίζω επίσης ότι η τότε δημοτική αρχή και η διοίκηση της στο Λιμενικό Ταμείο, για τη μεταφορά εκείνη, δεν αιτήθηκαν ούτε έλαβαν καμία άδεια από οπουδήποτε και καμία αρχή δεν αντέδρασε σε αυτό. 

  Τώρα που επιτέλους ικανοποιείται η επιθυμία της δημιουργού του έργου, υπάρχει η δική μου συναίνεση στη νέα εξαίρετη θέση και προς στιγμήν πιστέψαμε ,ότι η πολυετής ταλαιπωρία και κακομεταχείριση της «Γοργόνας» έλαβε τέλος, ξαφνικά όλα έγιναν δύσκολα.

  Έχω κάθε λόγο να πιστεύω ,ότι η αγαπημένη μας «Γοργόνα» δυστυχώς έγινε προεκλογικό αντικείμενο και συμμετέχει στον εκλογικό αγώνα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών…..

Το εμβληματικό  αυτό έργο φιλοτεχνήθηκε με αγάπη από τη μητέρα μου για να τιμήσει και να αναδείξει το νησί μας. 

ΟΧΙ για να διχάσει τους Καλύμνιους.

  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ  “ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ”  ΚΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, ΣΑΣ ΖΗΤΏ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ.

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΩ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΕΙΟ

  Μετά από πολυετή επαγγελματική απασχόληση μου στο εξωτερικό, επανήλθα ουσιαστικά στην πατρίδα μας με φιλοδοξίες και όνειρα να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση προσφοράς στον πολιτισμό του τόπου μας. 

  Εκτός από τον εξωραϊσμό της «Γοργόνας» και το αντίγραφο της, πρόσφατα προσέφερα το σύνολο των δεκάδων αγαλμάτων της μητέρας μου που κατέχω δωρεάν στον Δήμο για να δημιουργήσει ένα μοναδικό αξιοθέατο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. 

  Φοβάμαι ότι λίγοι κατάλαβαν την αξία αυτής της προσφοράς, αυτό με απογοητεύει βαθύτατα.

Λυπάμαι που για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να επανεξετάσω τις προθέσεις μου. 

Διότι όταν την διάσημη πλέον «Γοργόνα» μας,  το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, ο Δήμος Πειραιώς για την Ζέα, ή ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ την θεωρούν άξια να κοσμήσει το κεντρικότερο σημείο τους, αδυνατώ να δεχθώ ότι συμπατριώτες μας επιμένουν ότι η σωστή της θέση είναι μαζί με τα….ψάρια και τους γλάρους !!

Ούτε ότι τίθενται κάθε είδους προσκόμματα για να καθυστερήσει η μεταφορά της.

 

Κύριε Δήμαρχε. 

Θυμάμαι πόσο θετικά  αντιδράσατε το καλοκαίρι στην εκδήλωση σας στο Πνευματικό Κέντρο, στο άκουσμα ότι θα παραχωρήσω στον Δήμο τα  αγάλματα της μητέρας μου που έχω στη διάθεση μου και σας ευχαριστώ θερμά.

Ειλικρινά εύχομαι σε εσάς και τον συνεργάτη σας Δρόσο Ταυλάριο κάθε επιτυχία.

Δυστυχώς όμως ,στην προσφιλή πατρίδα μας, η κοινή λογική, ταλαιπωρείται αφάνταστα και κάποια πράγματα, τουλάχιστον εμένα, με ξεπερνούν…..

 

Με εκτίμηση,  

Γιώργος-Κόκκινος Γκούντμαν

 

Παραθέτουμε επιστολή που λάβαμε επί του θέματος από τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Καλύμνου κο Δ. Ταυλάριο

ΔΡΟΣΟΣ ΤΑΥΛΑΡΙΟΣ                                         ΠΡΟΣ

Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου                 Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ «ΓΟΡΓΟΝΑ» ΣΕ ΝΕΑ ΘΕΣΗ.

Επειδή εγώ χειρίσθηκα το παραπάνω θέμα,που όπως φαίνεται ενδιαφέρει και συγκινεί τους συμπατριώτες μας , οφείλω να δώσω κάποιες πληροφορίες και διευκρινήσεις.

Οταν το άγαλμα έπρεπε να επιστραφεί από την Αθήνα,όπου με τη σύμφωνη γνώμη όλων μας και έξοδα του κ. Γιώργου Κόκκινου-Γκούντμαν, μεταφέρθηκε για συντήρηση και κατασκευή αντιγράφου,κληθήκαμε να αποφασίσουμε που θα επανατοποθετηθεί. Οσοι ασχοληθήκαμε με αυτό ,ειδικά ο κ. Κόκκινος και η ίδια η γλύπτρια Ειρήνη Κοκκίνου στο παρελθόν,βρίσκαμε την προηγούμενη θέση αθέατη, εντελώς ακατάλληλη και επιεικώς απαράδεκτη.

Προσωπικά ρώτησα ,ή και επισκεφθήκαμε τη νέα θέση με τους προαναφερθέντες, την έκριναν πολύ καλή όλοι και αυτοί που τώρα δεν το θυμούνται...Η συνέχεια είναι γνωστή. Με την απειλή αυτοφόρου και μυνήσεων,σταμάτησαν τα έργα ολοκλήρωσης του βάθρου ,που ημιτελές όπως είναι, ενέχει κινδύνους.

Η νόμιμη και καθόλα θεμιτή παρέμβαση του κ. Κόκκινου να ζητήσει την απόσυρση του αγάλματος για να εκτονωθεί η κατάσταση και να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες,για τις οποίες ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη, δεν είναι αποτέλεσμα θυμού ή απογοήτευσης, αλλά αντιθέτως μέρος της λύσης του προβλήματος. Και είναι απολύτως φυσιολογικό,μετά από όλα όσα συνέβηκαν, να τηρεί στάση αναμονής στην διακαή επιθυμία του να τοποθετήσει το αντίγραφο της «Γοργόνας» στον Εμπορειό ,διότι φοβάται μην συμβούν τα ίδια.

Καλώ λοιπόν τους συμπατριώτες μας που τον κατακεραυνώνουν στο διαδίκτυο να ....σταματήσουν να πυροβολούν τον πιανίστα !! Και να αναμένουν τις αποφάσεις και επόμενες ενέργειες της δημοτικής αρχής, δεδομένου μάλιστα ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος ασχολείται με το ζήτημα επισταμένα και θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις.

Οφείλω να επισημάνω ότι η σύγκριση που γίνεται με τις νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούμε για το νέο,ογκώδες άγαλμα Μιαούλη που θα στηθεί στο κεντρικότερο σημείο του νησιού,είναι τελείως άστοχη. Διότι αυτό αποτελεί τμήμα Ηρώου της Ναυμαχίας Γέροντα, επίκεντρου του εορτασμού της επετείου πανελληνίως. Ενώ η μετακίνηση της «Γοργόνας» από μία θέση της λιμενικής ζώνης σε άλλη της ιδίας,ίσως και προσωρινά,μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης ανάπλασης της νέας παραλίας,έχει γίνει πλέον..ρουτίνα.

“Για την ιστορία”, οφείλω να σας ενημερώσω, ότι η νόμιμη διαδικασία εξασφάλισης αδειών για το άγαλμα Μιαούλη που ξεκινήσαμε πριν από ένα περίπου χρόνο, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της αναμονής (και ..υπομονής).

Μετά από όλα αυτά,θα έχουμε πάντως οι Καλύμνιοι της γενιάς μας την πρωτόγνωρη εμπειρία, να ζήσουμε έργο δημοτικής αρχής στη ζώνη λιμένα, να γίνεται ..ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ !! Για πρώτη φορά στον προηγούμενο και τρέχοντα αιώνα. Ας είμαστε υπερήφανοι για αυτό..

Η ενασχόληση του κ. Κόκκινου με τη “Γοργόνα”,δεν είναι η σημαντικότερη προσφορά του. Έχει ανακοινώσει την δωρεά των περίπου εκατό εξαίρετων έργων τέχνης της μητέρας του που έχει στην κατοχή του για να γίνει στην Κάλυμνο ένα μοναδικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ενώ αυτό είναι γνωστό ήδη από το καλοκαίρι, κανένα πολιτικό πρόσωπο, ή ακτιβιστής του διαδικτύου δεν τον ευχαρίστησε για αυτό. Διαπίστωση ιδιαιτέρως απογοητευτική…

Εκφράζω την αισιοδοξία και απόλυτη βεβαιότητα μου, ότι ο κ. Γιώργος Κόκκινος-Γκούτμαν παραμένει μαζί μας, μεγάλος χορηγός του Πολιτισμού μας.

Τον ευχαριστώ ,όπως και τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη που με εμπιστεύεται και κινούμαστε στην γραμμή ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα κακώς κείμενα, αλλά πρέπει να τα διορθώσουμε. Και όπως ορθά λέγεται, «για να φτιάξουμε ομελέτα, πρέπει να σπάσουμε αυγά!! ».

Ας είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του Πολιτισμού στον τόπο μας.

ΔΡΟΣΟΣ ΤΑΥΛΑΡΙΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos