Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Κύριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλυμνος 06/02/2023

Επιτέλους ο αγώνας μας ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε το ΠΔ για την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την πρωτοβουλία των καπεταναίων Παν. Τρικοίλη, Θεοχ. Τσουκαλά, Σάκη Μαίλλη και Νικ. Καραγεωργίου το 2006, την οποία αγκάλιασε αμέσως η παράταξή μου, την ώρα που άλλοι μας χλεύαζαν και παρ΄όλα αυτά εμείς ξεκινήσαμε τη μεγάλη προσπάθεια με παρεμβάσεις μας στους τότε βουλευτές όλων των κομμάτων και μετά εκπονήσαμε και την πρώτη μελέτη σκοπιμότητας. Το πρώτο βήμα έγινε με την ίδρυση της Σχολής Πλοιάρχων το 2018.

   Με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου το έτος 2019 θέσαμε το θέμα της ίδρυσης της Σχολής των Μηχανικών στον Πρωθυπουργό, ο οποίος το αποδέχτηκε αμέσως. Ξεκίνησε λοιπόν ένας καθημερινός αγώνας για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες , οι οποίες δεν ήταν καθόλου εύκολες και οι οποίες ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Από τη θέση του Δημάρχου οφείλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο, ο οποίος σε δύσκολες καμπές έδωσε λύσεις, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος με ανέχθηκε στις 20 και πλέον επισκέψεις μου στο γραφείο του, τον Γεν. Γραμ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μαν. Κουτουλάκη χωρίς τη στήριξη των οποίων δε θα είχαν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Ευχαριστώ επίσης τον Υπουργό Επικρατείας κο Γιώργο Γεραπετρίτη και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Θαν. Νέζη,, οι οποίοι παρακολουθούσαν καθημερινά την πορεία της υπόθεσης και έκαναν τις καταλυτικές τους παρεμβάσεις όταν χρειάστηκε. Τους βουλευτές του Νομού μας, που -άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο- στήριξαν την προσπάθειά μας σε αυτόν τον τριετή Γολγοθά.

   Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον καλύμνιο Ομοσπονδιακό βουλευτή Γκας Μπιλιράκη και τον τέως Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς κ. Χρυσόστομο Αλαχούζο, για τις παρεμβάσεις τους στο γραφείο του Πρωθυπουργού , όταν τους ενημέρωνα ότι το θέμα δεν προχωρούσε.

   Κλείνοντας θέλω να επισημάνω αυτό που ιστορικά έχει καταγραφεί και ισχύει σε όλο τον κόσμο, ότι οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες και γι αυτό η Κάλυμνος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

     Η Κάλυμνος τέλος με την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών για τη Σχολή Δυτών, που είναι προ των θυρών, γίνεται κέντρο ναυτικής εκπαίδευσης του Νοτίου Αιγαίου.

Γραφείο Δημάρχου

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη
Argo Kalymnos