Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν. ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ Κύριο

To ΦΕΚ 18/2023 αναφέρεται στην Ίδρυση Σχολής Μηχανικών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Καλύμνου.

Συγκεκριμένα  στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Καλύμνου ιδρύεται Σχολή Μηχανικών, η οποία είναι περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και λειτουργεί σύμφωνα με τον ν.2638/1998 και τον Εσωτερικό Κανονισμό της.

Όπως αναφέρεται επίσης στο Άρθρο 2 :

Σκοπός λειτουργίας της Σχολής Μηχανικών της Α.Ε.Ν. Καλύμνου είναι η εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού ειδικότητας μηχανικού,προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα προσόντα και γνώσεις της ναυτικής μηχανολογίας, της ηλεκτρολογίας, της ηλεκτρονικής και των συστημάτων ελέγχου, επισκευής και συντήρησης των μηχανών των πλοίων, ώστε να επανδρώσουν τον στόλο του εμπορικού ναυτικού.

Μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη για την Κάλυμνο με την μεγάλη και σημαντική παράδοση στο χώρο της ναυτοσύνης, που έρχεται να προστεθεί στην λειτουργία της ΑΕΝ Πλοιάρχων, η οποία  ιδρύθηκε το 2018.

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει τη λειτουργική αποκατάσταση του κτιρίου, το οποίο έχει ήδη αποκτηθεί από το Δήμο της Καλύμνου, ούτως ώστε να φθάσει στο σημείο να πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, που θα επιτρέψουν τη λειτουργία της Σχολής.

Τότε θα μπορούμε πλέον να μιλάμε πραγματικά για ολοκληρωμένη ναυτική εκπαίδευση στο νησί της Καλύμνου.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version