Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εδώ το Σκάνδαλο, Εκεί το Σκάνδαλο ... Κύριο

Αγγελική Τρικοίλη

Πού είναι τελικά το σκάνδαλο ;

Παρατηρώ πως τα “ακλόνητα στοιχεία”, που υποτίθεται ότι θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας για δήθεν χρηματισμό του Νίκου Παππά από τον κ. Καλογρίτσα μετατράπηκαν τελικά σε αμφιβόλου πιστότητας sms, για τηλεοπτικό σταθμό που δεν προέκυψε ποτέ γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε τον κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό.

Και αναρωτιέμαι :

Γιατί ακριβώς κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Καλογρίτσας κρίθηκε έκπτωτος από τον διαγωνισμό;

Για υποτιθέμενες προθέσεις που προκύπτουν από sms αμφιβόλου πιστότητας;

Άλλωστε, υποτιθέμενοι μέτοχοι όπως ο κ. Σαββίδης έχουν ήδη διαψεύσει, ενώ και με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απαραίτητη η ονομαστικοποίηση των μετοχών, επομένως κανένα όνομα δεν θα έμενε ούτως ή άλλως κρυφό.

Ταυτόχρονα, ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θ. Πανταλάκης διέψευσαν κατηγορηματικά τα περί εγγυητικών επιστολών και δανείων για όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τις άδειες.

Η ΝΔ έστησε προανακριτική επιτροπή με ένα κατηγορητήριο, το οποίο η ίδια η πλειοψηφία της διέψευσε στο πόρισμα της και σήμερα επανέρχονται στα ίδια. Στην προανακριτική δεν κατατέθηκαν αυτά τα sms και θυμήθηκαν την ύπαρξή τους σήμερα ;

 Η αλήθεια είναι ότι με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά οι καναλάρχες πλήρωσαν για τις δημόσιες συχνότητες που κατείχαν και αυτό στην πραγματικότητα είναι που ενοχλεί. . Και το φέρουν βαρέως μέχρι σήμερα. Προφανώς και αυτό πληρώνει, τόσο ο Σύριζα ως πολιτικό κόμμα,  όσο και ο ίδιος ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς.

 H Kυβέρνηση φαίνεται να επιστρατεύει  προεκλογικά και βεβιασμένα, για ποιό λόγο άραγε,  όλη τη φαρέτρα των δήθεν σκανδάλων, που μπορούν να επικαλεστούν και να προσάψουν στο Σύριζα, ακόμα και fake news για τα οποία τον εγκαλούν να..απαντήσει (βλ. νεκρό παιδί στον Έβρο) προκειμένου να συμψηφίσει το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, τους Πάτσηδες, τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, που προκαλούν τη δημοκρατική συνείδηση και το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών.

 Μόνο που το αφήγημα είναι μάλλον λίγο θολό. Τελικά ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας, που ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχναν να του εξασφαλίσουν χρηματοδότηση προκειμένου να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό ή  ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας, που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ με διάφορους τρόπους ;

Ας αποφασίσουν ποιό από τα δύο ισχύει να ξέρουμε κι εμείς τι να πιστέψουμε....

Η αλήθεια είναι πως ο  πανικός σπάνια μπορεί να κρυφτεί κι εδώ βλέπουμε πλέον μια στοχευμένη και αγωνιώδη προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα στο δημόσιο διάλογο:

Από τη δημοκρατική εκτροπή των παρακολουθήσεων, τα δις των απευθείας αναθέσεων εν μέσω πανδημίας και όχι μόνο, ως τα αναρρίθμητα σκάνδαλα βουλευτών και στελεχών της, που ως γαλάζιες ακρίδες έχουν ορμήσει στον δημόσιο πλούτο.

Ως και η τραγωδία στο Μάτι επιστρατεύεται για άλλη μια φορά με την επιλεκτική προβολή μαρτυριών των επιζώντων, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν. Αυτό που δεν μας έχει εξηγήσει όμως κανείς ως τώρα, από όσους ευαίσθητους "συμπάσχουν" με το δράμα των επιζώντων, είναι για ποιό λόγο ακριβώς αναβαθμίστηκαν όλοι οι επιχειρησιακοί επικεφαλείς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά την τραγωδία.

Αυτό δεν θυμάμαι να το ρώτησε και κανείς από τους αδέκαστους δημοσιογραφούντες, που ψάχνουν τώρα να βρουν ποιός έστειλε sms σε ποιόν κι αν ο Σύριζα ήθελε να χρηματοδοτήσει "δικό του" τηλεοπτικό κανάλι.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως έχουν σοκαριστεί από την (δήθεν) προσπάθεια ενός πολιτικού κόμματος να "ελέγξει" την ενημέρωση και το τηλεοπτικό τοπίο μέσω της χρηματοδότησης ημέτερων.

Πρωτάκουστα πράγματα για την Ελλάδα είναι η αλήθεια !

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Argo Kalymnos