Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

H εξαγγελία της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου και η πραγματικότητα Κύριο

Αγγελική Τρικοίλη

 Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου, ενώ θα γίνουν αυξήσεις και στις συντάξεις. Για να δούμε όμως τι λένε και τα νούμερα .

Η κυβέρνηση προεκλογικά ανακοίνωσε μια καθυστερημένη και ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχει προ πολλού εξανεμιστεί από την εκτόξευση της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Ο κατώτατος μισθός έχει χάσει 19% της αγοραστικής του δύναμης, ενώ θα υπάρξουν επιπλέον αυξήσεις 20% στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Πανηγυρίζει για την αύξηση των συντάξεων, αποκρύπτοντας ότι οφείλεται στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2017, ενώ έχει στερήσει από τους συνταξιούχους τη 13η σύνταξη και τα αναδρομικά τους.

Τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και να αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Αυτά ... γιατί χρειάζεται κάπου κάπου να κάνουμε ένα reality check , ώστε  να ξεχωρίζουμε τα φύκια από τις μεταξωτές κορδέλες

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version