The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ του ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΤΡΙΚΟΙΛΗ Κύριο

ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗ

του ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΤΡΙΚΟΙΛΗ

  • Η ιστορία των νεότερων χρόνων της Καλύμνου , (ιπποτοκρατία-τουρκοκρατία) είναι ιστορία κοινωνικών αγώνων και ταξικών συγκρούσεων.
  • Τα "προνόμια" του λαού στην υγεία , την παιδεία και την πολιτική εκπροσώπηση κατοχυρώθηκαν από την εποχή των ιπποτών , αναγνωρίσθηκαν επί τουρκοκρατίας και θεσμοθετήθηκαν από τη δημογεροντία Καλύμνου.
  • Η κυριαρχία της Ι.Μ. Αγίου Θεολόγου Πάτμου στην Κάλυμνο , έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Καλύμνου.
  • Κρίσιμες φάσεις της ιστορία των νεότερων χρόνων της Καλύμνου, ήταν ο  εμφύλιος πόλεμος το 1837 και η μορφωτική επανάσταση του 1840-1841.
  • Η δημογεροντία Καλύμνου συντάσσει το 1896 τον " Κανονισμό Λειτουργίας της Δημογεροντίας" και θεσμοθετεί τη λαϊκή κυριαρχία και ένα καθεστώς δημοκρατίας με ανθρώπινο πρόσωπο.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2007 και κυκλοφορεί  από τον εκδοτικό οίκο  Α.Α. Λιβάνη με πρόλογο του καθηγητή Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Παν. Νούτσου.

Διαθέτει πλούσια ιστορική τεκμηρίωση από πρωτογενείς πηγές και φωτίζει πτυχές άγνωστες της ιστορίας της Καλύμνου, μέσα από το πρίσμα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και της γενικότερης διαφοροποίησης των κοινωνικών στρωμάτων και τάξεων, όπως αυτά διαμορφώνονταν τις συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους και εν συνεχεία διαμόρφωσαν τις ιστορικές και κοινωνικές εξελίξεις.

 

Πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση του :  τηλ/νο 2243047355

MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Να πούμε τα λιγοστά μας λόγια Χωρίς λόγια »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Ημερολόγιο Blog

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Argo Kalymnos