Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στα σκαριά νέος κύκλος δημοσιευμάτων από τον ξένο Τύπο Κύριο

Η ενοχική διαχείριση του Μεγάρου Μαξίμου σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις από σειρά εγχώριων Μέσων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από το επιτελικό παρακράτος έχει ιντριγκάρει το ενδιαφέρον δημοσιογράφων ανά την υφήλιο.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην Ελλάδα βρίσκονται δημοσιογράφοι από τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ισραήλ, αλλά και τις ΗΠΑ, προβαίνοντας σε σειρά συναντήσεων για τη συλλογή πληροφοριών.

 «Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα προκύψουν διάφορα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, φέρνοντας στην επιφάνεια νέα στοιχεία με τις επισυνάψεις που θα διαθέτουν» σημείωσε στο documentonews.gr πρόσωπο που έχει συμμετάσχει σε κάποιες εξ αυτών των συναντήσεων, υποστηρίζοντας πως οι δημοσιογράφοι έχουν προβεί σε ραντεβού και με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Παράλληλα, η ίδια πηγή διευκρινίζει ότι πλην του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος για το σκάνδαλο καθ΄ αυτό, σε κάποιες περιπτώσεις θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε ζητήματα που σχετίζονται με την εκάστοτε χώρα αναφοράς των δημοσιογράφων.

Για παράδειγμα, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι μπορεί να δώσουν βαρύτητα τόσο στις φερόμενες πλαστές ταυτότητες του Γιάννη Λαμβράνου, όπως αποκάλυψαν ΕΦ.ΣΥΝ και Reporters United, όσο και στο γεγονός ότι την περίοδο 2020 – 2021 η ΕΥΠ προμηθεύτηκε από την ιταλική εταιρία με έδρα το Μιλάνο, RCS Lab, το νέο σύστημα επισυνδέσεων έναντι 6,2 εκατ. ευρώ.

Ως προς τους Ισραηλινούς, πέραν του συνδέσμου που εντοπίζεται με τον υπάλληλο της Intellexa, Ερές Οφίρ, ο οποίος ήταν μέλος της επίλεκτης ομάδας του ισραηλινού στρατού Unit 81, φαίνεται πως στο δημοσιογραφικό μικροσκόπιο τίθεται και το σενάριο να μετατράπηκε η χώρας μας σε κόμβο κατασκοπείας, καθώς η Ελλάδα αποτέλεσε το εφαλτήριο του Predator μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Κύπρο με το μαύρο βαν.

 

ΠΗΓΗ Documento 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version