Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Ανεργία νέων: Πάνω από 20% στις Ελληνικές περιφέρειες, ενώ σε συγκεκριμένες ξεπερνάει το 40% Κύριο

Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας των νέων είναι υψηλότερο από το 20% σε όλες τις περιφέρειες.

H Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και η Δυτική Μακεδονία είναι δύο από τις έξι περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπου η ανεργία των νέων ηλικίας 15-29 ετών το 2021 ήταν μεγαλύτερη από το 40%

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ήταν 45,1%, που σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δύο νέους ήταν άνεργος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Δυτική Μακεδονία ήταν 42,3%.

Οι άλλες περιφέρειες με ανεργία πάνω από 40% ήταν οι ισπανικές CiudadeAutónomadeCeuta (56%) και CiudadeAutónomadeMelilla (41.9%), η γαλλική Mayotte (43%) και η ιταλική Σικελία (40,1%).

Η Αττική είχε τη χαμηλότερη ανεργία νέων στην Ελλάδα

Συνολικά στην ΕΕ, το ποσοστό ανεργίας των νέων το 2021 ανήλθε σε 13% από 13,3% το 2020, όταν είχε αυξηθεί κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες λόγω της πανδημίας που είχε επηρεάσει δυσανάλογα τους νέους – η συνολική ανεργία είχε αυξηθεί μόνο 0,4 της ποσοστιαίας μονάδας.

Τη χαμηλότερη ανεργία είχε η Αττική (20,9%), ενώ ποσοστά έως 30% είχαν το Βόρειο Αιγαίο (24,4%), η Ηπειρος (27,1%), η Πελοπόννησος (28,1%), το Νότιο Αιγαίο (29,9%) και η Κρήτη (30%).

 

Πηγή Left.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Επόμενη Μέρα Εμείς Εδώ Καλά ; »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version