Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Εμείς Εδώ Καλά ; Κύριο

Από την Αγγελική Τρικοίλη

Λοιπόν χθες με το που ανέβηκε αυτό το κείμενο, η πλατφόρμα της Εφημερίδας υπέστη γενικό κρασάρισμα, το οποίο μόλις μπορέσαμε να αποκαταστήσουμε με την βοήθεια του τεχνικού μας και το κείμενο εξαφανίστηκε ως δια μαγείας από τη σελίδα.

Αναγκάζομαι λοιπόν να το ξαναγράψω, γιατί δεν μπόρεσα ούτε από το αρχείο να το ανακτήσω, κάτι που και να το θέλεις…δεν συμβαίνει υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Τυχαίο ; Μπορεί . Να το δεχτώ.

Για όσους  λοιπόν δεν το χόρτασαν, πάμε άλλη μια. (Α.Τ.)

Στη Γαλλία, στο Παρίσι συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή διαδήλωσαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση τους σχετικά με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής.

«Οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα κέρδη σας.»

«Είναι ώρα να ξυπνήσουμε !»

«Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία έχουν χάσει κάθε επαφή με τον κόσμο»

«Πληρώνουμε συνεχώς φόρους χωρίς να ξέρουμε το γιατί.»

Είναι μερικά από τα συνθήματα και τις δηλώσεις πολιτών αλλά και κοινωνικών φορέων, που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση, καθώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Jean-Luc Melenchon (LFI) και κατέκλυσαν στην κυριολεξία τους δρόμους του Παρισού.

Οι διοργανωτές μιλούν για 140 χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία στα επίσημα στοιχεία αναφέρεται σε 30 χιλιάδες. Προφανώς παίζουν και τα νούμερα το ρόλο τους στη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και επικοινωνιακού κλίματος.

Για σήμερα Τρίτη 18/10/2022 έχει προκηρυχθεί –στη Γαλλία πάντα- γενική απεργία, στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων ενάντια στα χαμηλά ημερομίσθια και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής, σε συνέχεια της πολυήμερης ήδη απεργίας στα διυλιστήρια, που έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη διαθεσιμότητα των καυσίμων και τις μεταφορές γενικά σε όλη τη Γαλλική επικράτεια.

Εμείς εδώ όλα καλά;

Ευτυχώς όλο και κάτι συμβαίνει για να μας κρατά σε εγρήγορση .

Κάτι δολοφονίες κάτι βιασμοί και το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού αναζωπυρώνεται συνεχώς και σταθερά, καλλιεργώντας την κουλτούρα της κλειδαρότρυπας .

Κι έτσι κυλά ο χρόνος ήρεμα και χαλαρά. Και κυρίως χωρίς περιττές εξάρσεις.

 Πού καιρός τώρα για κινητοποιήσεις για την ακρίβεια και το επίπεδο της ζωής... Αυτά είναι πολυτέλειες.

Εμείς το έχουμε δει αλλιώς το πράγμα.

Για τις εξωφρενικές αυξήσεις στα καύσιμα έχουμε το fuel pass

Για τις αστρονομικές τιμές στην ενέργεια έχουμε το energy pass.

Κάτι επιταγές, περισσέματα από τις απευθείας αναθέσεις, πέφτουν στο καλάθι του νοικοκυριού, εφόσον φυσικά προτιμώνται τα μακαρόνια Νο 6. Αλλιώς ας προσέχαμε…

Περιμένουμε μισθωτοί και συνταξιούχοι να πλουτίσουμε με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 . Άλλος μποναμάς κι αυτός !

Κι όλα είναι καλά στη χώρα που υπερηφανεύεται ότι γέννησε τη Δημοκρατία.

Μόνο που από τότε έχει γεννήσει και πολλά άλλα.

Την αναξιοκρατία, τη φίμωση του τύπου και των ΜΜΕ, τη μισαλλοδοξία και τον κοινωνικό αυτοματισμό απέναντι σε κάθε διαφορετικότητα.

Εξέθρεψε στοργικά κάθε φασιστικό μόρφωμα, επιτρέποντας του να ανθίσεει και να απλώσει τα πλοκάμια του παντού, και προστατεύει, περιβάλλοντας στοργικά, τη σαπίλα από όπου κι αν προέρχεται.

Κι ίσως τελικά η ακρίβεια να μην είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε ως κοινωνία συνολικά .

Γι αυτό περαστικά μας, άλλη μια φορά !

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version