Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ή ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ οι ΕΚΛΟΓΕΣ ; Κύριο

Γράφει ο Γιώργος Κασσάρας

Πρ. Βουλευτής Δωδεκανήσου & μέλος της Ν.Ε.  του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βόρειας Δωδεκανήσου

 

Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνητικό αφήγημα των επικείμενων εκλογών το ξεδίπλωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, σε όλο του το  μεγαλείο, με τις δημόσιες παρεμβάσεις του.

Μέχρι το Στρασβούργο έφθασε ο κ. Μητσοτάκης για να θυμηθεί, μετά από 7 χρόνια, το 2015.  Ξέχασε όμως να πει ότι στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, με δεύτερες εκλογές ανανέωσε τη λαϊκή εντολή, κυβέρνησε τη χώρα για 4 σχεδόν έτη και μάλιστα τον Αύγουστο του 2018 την απεγκλώβισε  από τα απεχθή μνημόνια.  Επιπλέον άφησε το τεράστιο μαξιλάρι των 37 δις και όχι άδεια ταμεία που παρέλαβε εκείνος το 2015 και ρυθμισμένο χρέος, γεγονός που αποδεικνύεται καθοριστικό στο σημερινό ασταθές διεθνές περιβάλλον. Από δε το ράλι ύφεσης του 2012-14 ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα σε 11 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης. Και είναι επίσης γνωστό ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ το ρεύμα, δόθηκε η 13η σύνταξη, την οποία η Ν.Δ. πάλι έκοψε και άφησε έναν τεράστιο προϋπολογισμό πρόνοιας 3,5 δισ., από 789 εκατ. που παρέλαβε.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στο 2015. Είναι βασική επιλογή του η προεκλογική περίοδος του 2022 να γίνει με όρους του 2019, γιατί απλά δεν έχει να πει τίποτα θετικό για τη δική του διακυβέρνηση. Θέλει διακαώς να ξεχάσουμε ότι τώρα κρίνεται ο ίδιος και η κυβέρνηση των «αρίστων» και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αξιοσημείωτο βέβαια να μην θέλει να προβάλει το δικό του έργο και με αυτό να αποσπάσει την θετική ψήφο των πολιτών, ενώ διαθέτει στρατιά «Πετσομένων» κονδυλοφόρων, που προσπαθούν νυχθημερόν να μας πείσουν πόσο ευτυχισμένοι πρέπει να είμαστε που μας κυβερνούν οι «άριστοι». Αφού και ο ίδιος θεωρεί ότι τα πήγε καλά το επιτελικό του κράτος γιατί δεν μας προβάλει τις επιτυχίες του και ποντάρει στην κριτική της προηγούμενης κυβέρνησης που ήδη έχει κριθεί?

Η απάντηση είναι απλή και τη γνωρίζουμε όλοι, τη γνωρίζει και ο ίδιος. Δεν προβάλλει το έργο του διότι δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας που να τα πήγε καλά. Και δεν το λέμε εμείς το αποδεικνύουν τα στοιχεία και το βιώνουν οι πολίτες. Ας δούμε ενδεικτικά:

Υγεία: Θλιβερή πρωτιά της πατρίδας μας στην Ευρώπη σε απώλειες ανθρώπινων ζωών από την πανδημία. Εγκατέλειψαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία της χώρας υπολειτουργούν από την έλλειψη ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, υλικών και συντήρησης των δομών. Ενώ τα πρόσθετα κονδύλια, που δόθηκαν για την πανδημία, ήταν μια χρυσή ευκαιρία να γίνουν επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές,  σπαταλήθηκαν με προχειρότητα σε απευθείας αναθέσεις  προς κολλητούς.

Ακρίβεια:  Πανθομολογούμενο ότι η διαρκώς αυξανόμενη ακρίβεια στην ενέργεια, στα καύσιμα στις τιμές των προϊόντων και μάλιστα των βασικών αγαθών  και υπηρεσιών, πνίγει σχεδόν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση όμως, αντί να πάρει δραστικά μέτρα όπως πήραν άλλα κράτη-μέλη, μοιράζει πενιχρά επιδόματα σαν φιλανθρωπική οργάνωση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι προκειμένου να μη θίξει τα καρτέλ της ενέργειας, με την ακολουθούμενη πολιτική ανέβασε τον ενεργειακό πληθωρισμό στη χώρα μας στο 61% ενώ στην ΕΕ είναι μόνον 39%.

Εθνικά θέματα: Κάνει βόλτες το Oruc Reis στο Αιγαίο και οι κυβερνώντες λένε  ότι το σπρώχνει ο αέρας. Βάπτισαν οι Τούρκοι με την έγκριση της ΕΕ το Αιγαίο «Turkaegean» και ούτε καν το πήραν είδηση οι εθνικόφρονες κατά τα άλλα υπουργοί και το πομπώδες επιτελικό κράτος. Και όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός κάνει «ΙΧ εξωτερική πολιτική» και αποφάσισε μόνος του να αλλάξει το δόγμα της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και ασφάλειας, καθιστώντας τη «πιστό και δεδομένο σύμμαχο, που δεν διεκδικεί εγγυήσεις και στήριξη, αλλά παραχωρεί δικαιώματα, με τη λογική ότι κάποια στιγμή η υπακοή του θα εκτιμηθεί». Την ίδια ώρα που παρακολουθεί την Τουρκία να αναβαθμίζει ραγδαία τον ρόλο της, την παρακολουθεί και στη Μαδρίτη, αυτή που κατέχει το 1/3 της Κύπρου, να δέχεται συγχαρητήρια για τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στο ουκρανικό και την συμβολή της στην επίλυση της επισιτιστικής κρίσης, να κερδίζει από τον Μπάιντεν και F16 και να μην κάνει τίποτα.

Παιδεία: 25.000 πέρυσι  εκτός ΑΕΙ και άλλοι τόσοι εφέτος για χάρη των κολεγίων. Μοναδική  έννοια τους  η Πανεπιστημιακή Αστυνομία…

 

Εν μέσω όλων αυτών, μόνος του ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να πάει το Φθινόπωρο σε εκλογές διότι, όπως έλεγε,  δεν αντέχει η χώρα την τοξικότητα που δημιουργεί η αντιπολίτευση και προχθές, πάλι ξαφνικά μόνος του, ανακάλυψε ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι μια «ανεύθυνη πολιτική επιλογή». Τα λόγια πια περισσεύουν.

Ο λαός κρίνει και αναμένει!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version