Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ηταν δραστήρια επιχειρηματίας και δυναμική πολιτικός

Η Σεμίραμις Ψαρομπά έφυγε από τη ζωή στις 27/5/22, σε ηλικία 73 ετών, αφήνοντας

στην Κάλυμνο μια πολύτιμη παρακαταθήκη ένα φωτεινό πρότυπο Καλυμνιάς γυναίκας.

Πρότυπο για τις προσωπικές της αρετές και τα γνωρίσματα του χαρακτήρα της, που θα φωτίζουν το δρόμο της ζωής για τους τέσσερις γιούς της: Αντώνη - Μηχανικό ΕΜΠ, Κυριάκο – ΑΣΕΕ, Μιχάλη-Ναυπηγό, Ιωάννη – Μηχανικό ΕΝ, και στις γυναίκες τους, αλλά προπάντων για τις σύγχρονες γυναίκες της Καλύμνου.

Υπήρξε μάνα-καπετάνισσα στην οικογένειά της. Συνάμα, δραστήρια επιχειρηματίας στα πετρελαιοειδή της Εταρείας ΑΡΓΩ, στο πλευρό του συζύγου της μεγάλου επιχειρηματία Ποθητού (Τάκη) Ψαρομπά. Επίσης, ξεχώριζε για το δυναμισμό της ως πολιτικός στην τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε με πάθος επί 35 χρόνια (1986-2021), είτε ως νομαρχιακή σύμβουλος και δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης αλλά και αντιπολίτευσης, είτε ως αντιδήμαρχος (άμισθη…) με την παράταξη του Δ. Διακομιχάλη, επί θεμάτων κοινωνικής πολιτικής.

Διακρίθηκε για την πολυετή κοινωνική της δράση, ως πρόεδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλύμνου. Ήταν αυτή που ίδρυσε και θεμελίωσε το μεγαλύτερο κοινωνικό σύλλογο του νησιού και έχαιρε όχι μόνο παγκαλυμνιακής αλλά και πανελλήνιας εκτίμησης για τη δράση της.

Θα μείνει για πάντα στη συλλογική μνήμη των Καλυμνίων ως το φωτεινό και αδιαμφισβήτητο  πρότυπο της σύγχρονης γυναίκας, τόσο στην οικογένεια όσο και στο χώρο της αναπτυξιακής επιχειρηματικότητας αλλά και της πολιτικής.  

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Αιωνία της η μνήμη.  

(Η κηδεία της θα γίνει στον ι.ν. Αναλήψεως (πρώην ιερά μονή), το Σάββατο, 28.5.22, στις  4: 30΄μμ)      

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version