Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι εκλογές ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν λεωφόρο για την Αλλαγή Κύριο

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 15ης Μαΐου ’22 ξεπέρασαν και τις πιο τολμηρές

προβλέψεις των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψήφιση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα  και η εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής του κόμματος με τη θεσμοθετημένη  ποσόστωση των γυναικών κατά 50%, ήταν οι καινοτομίες που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική κονίστρα.

Η κρυφή προσδοκία ήταν τις 60.000 των μελών του κόμματος να τις κάνουν 120.000, δηλαδή να τις διπλασιάσουν, αλλά ανέβηκαν στις 172.000, τις υπερ-τριπλασίασαν. Και ο λόγος είναι ότι οι εκλογές αυτές προσέλαβαν κοινωνικό χαρακτήρα, γιατί ο λαός ήθελε να δώσει ένα βροντερό μήνυμα ότι απαιτεί Αλλαγή στην πολιτική πορεία της χώρας. Να ανασάνει από την ανυπόφορη ακρίβεια, τη φωτιά της ΔΕΗ, τους απανωτούς φόρους για το λαό και τις μίζες για τα κομματικά στελέχη, από όλα τα κακά της διακυβέρνησης του τόπου που επέβαλε η πολιτική της ΝΔ.

Γι’ αυτό και σημειώθηκε πρωτοφανής προσέλευση στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ με εγγραφές νέων μελών και την ώρα της κάλπης.

Τα αποτελέσματα έδωσαν «βαρύ χαστούκι» στους μάντεις-αναλυτές και «προφήτες» της ΝΔ (αλλά και των άλλων κομμάτων), που μάντευαν… μειωμένη προσέλευση και ισχνή αναγνώριση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα. 

Οι ενωμένες δημοκρατικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κέρδισαν μεγάλη νίκη και ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έλαβε την απόλυτη «ψήφο εμπιστοσύνης» από τα κομματικά μέλη αλλά και από όλους τους νέους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας σχεδόν το 100% των ψήφων.  

Και στην Κάλυμνο, εκεί που η τοπική οργάνωση (Ομάδα Μελών) του ΣΥΡΙΖΑ είχε μόλις 28 μέλη (είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν ΚΕ - ψήφισαν 24), οι νέες εγγραφές της 15ης Μαΐου, μέσα σε μια μέρα, ανέβασαν τον αριθμό των μελών στους 114. Δηλαδή τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των μελών!

Και να τονίσουμε ότι οι αριθμοί αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν μέσα από εκλογές και μυστική ψηφοφορία με κάλπες και παραβάν. Όχι με τη «μόδα» που σέρνεται τελευταία… μιας ομιλίας του αρχηγού του κόμματος, σε δήθεν Συνέδριο, για να ακολουθήσουν οι αναμνηστικές φωτογραφίες συνέδρων με στελέχη του κόμματος.  Άλλο οι καθαρές εκλογές, άλλο η παρωδία εκλογών.

Ήταν μια καθαρή έκρηξη του λαού για άμεση Αλλαγή της πολιτικής, που οδεύει προς την απόλυτη εξαθλίωση του λαού, και σαρώνει τις λαϊκές τάξεις, δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς Μαζί, διέλυσε το τοξικό νέφος της κατευθυνόμενης φοβίας για τον «μπαμπούλα» της Αριστεράς.

Οι εκλογές ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν λεωφόρο για την πολιτική Αλλαγή

(φωτογραφίες  των δύο υποψηφίων της Καλύμνου, Γιώργου Κασσάρα και Αγγελικής Σ. Τρικοίλη.)

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version