Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Κύριο

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλυμνος, 30/03/2022

 

   Δυο χρόνια πανδημίας και συνεχίζεται το πρόβλημα με την στελέχωση των κενών θέσεων προσωπικού στο Νοσοκομείο της Καλύμνου

Ενώ πέρασαν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και συνεχίζει ο τόπος να μετρά χιλιάδες νεκρούς, συνεχίζεται η ιδεοληψία της κυβέρνησης και η εμμονή της στην εγκατάλειψη της Δημόσιας Υγείας και στην αποψίλωσή της.

Τα νησιωτικά Νοσοκομεία και κέντρα υγείας, όπως της Καλύμνου, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα έλλειψης υγειονομικού προσωπικού και κυρίως γιατρών και το Υπουργείο Υγείας του κ. Θ. Πλεύρη, αδιαφορεί και προγραμματίζει την ιδιωτικοποίηση της υγείας, με τα περιβόητα ΣΔΙΤ, ενώ πήρε πίσω (προσωρινά), μετά την αντίδραση της κοινωνίας, την πρόταση να αποκλείονται οι ανασφάλιστοι από την συνταγογράφηση σε ιδιώτες και να συρρέουν στις δημόσιες δομές υγείας, που ήδη βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Το Νοσοκομείο της Καλύμνου, που αντιμετώπισε με ηρωισμό και αυταπάρνηση του προσωπικού του την πανδημία, με 60 και πλέον νεκρούς συνανθρώπους μας, εδώ και μήνες βρίσκεται με έναν μόνο καρδιολόγο και «μπαλώνει» το πρόβλημα των εφημεριών με ιδιώτες γιατρούς και μετακινήσεις από τα γύρω νησιά. Επιπλέον το Παιδιατρικό τμήμα παραμένει υποστελεχωμένο, ενώ ο Αξονικός που πρόσφατα λειτούργησε, αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς δεν επαρκούν οι γιατροί της ειδικότητας για να γνωματεύσουν τις αξονικές τομογραφίες και συνεχίζουν να στέλνουν ασθενείς με διακομιδές σε ιδιωτικά κέντρα.

Μέσα σ’ όλα αυτά το Νοσοκομείο για Τρίτη φορά είναι χωρίς Διοικητή, αφού παραιτήθηκε η Διοικήτρια μετά από ολιγόμηνη παραμονή στη θέση και έχοντας αφήσει πίσω της ένα έργο «βιτρίνα», μια καλή παρακαταθήκη για τις πολιτικές της βλέψεις, ενώ για τις παρεμβάσεις ουσίας, όπως η κάλυψη των κενών θέσεων των γιατρών απλώς δέχονταν την κυβερνητική αδιαφορία.

Η Ο.Μ. Καλύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ζητά άμεσα να καλυφθούν τα κενά στις κλινικές του Νοσοκομείου και να προστατευτεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας «σαν κόρη οφθαλμού» από όλους.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version