Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η προβλήτα έτοιμη τον Αύγουστο - «απ’ ευθείας ανάθεση» με… διαγωνισμό Κύριο

 

Ο υπεύθυνος Τύπου στο Γραφείο του Δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος, στη συνέντευξη που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ (27.5.11), ανακοίνωσε ότι η επισκευή της προβλήτας θα είναι έτοιμη ώς το τέλος Ιουλίου.

 

Αφού αναφέρθηκε ο κ. Ταυλάριος στο ιστορικό του έργου, επιγραμματικά και χωρίς διευκρίνιση επί του χρονοδιαγράμματος, είπε ότι η αποκατάσταση της σπηλαίωσης που ανοίχτηκε στην βάση της εξωτερικής προβλήτας στην οποία δένουν τα μεγάλα επιβατηγά πλοία της γραμμής, θα έχει ολοκληρωθεί περίπου μέσα σε ενάμιση μήνα και το αργότερα ώς το τέλος Ιουλίου.

 

 

Μετά, λοιπόν, το τέλος Ιουλίου, δηλαδή από αρχές Αυγούστου και πέρα θα μπορούν να έρχονται στην Κάλυμνο μεγάλα καράβια, τα οποία αναμένεται να «θερμάνουν» τον τουρισμό της Καλύμνου… Το χρονικό αυτό χρονικό σημείο του Καλοκαιριού, δηλαδή τα τέλη Ιουλίου, ο κ. Ταυλάριος το χαρακτήρισε αρχή της κορύφωσης του τουρισμού στην Κάλυμνο και, με αυτό το πνεύμα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο του έργου.

Περίπου ο ίδιος ορίζοντας διαγράφηκε και μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, την επομένη της συνέντευξης του κ. Ταυλάριου, Σάββατο 28.5.11, το πρωί. Στην κατεπείγουσα αυτή συνεδρίαση, εν πρώτοις, εφαρμόστηκαν, κατά πληροφορίες μας,  συζητήσιμες διαδικασίες, οι οποίες κατέληξαν σε ψηφοφορία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, καθώς απορρίφθηκαν τέσσερις φάκελοι (μεταξύ των οποίοων και αυτός του κ. Ν. Κρούσκου) και προκρίθηκαν τρεις για την περαιτέρω διαδικασία, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι σημειώθηκαν σοβαρές διαφοροποιήσεις μελών του διοικ. σ/λίου και από τις παρατάξεις Διακομιχάλη και Ρούσσου. Ένα φαινόμενο με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις που θα φανούν διαυγέστερα στο άμεσο μέλλον.

Επί του χρόνου όμως εκτέλεσης του έργου, έτσι που δρομολογήθηκαν διαδικασίες  (της «απ’ ευθείας ανάθεσης»!) θα χρειαστούν από ενάμιση μήνα και άνω – όπως είπε και ο κ. Ταυλάριος. Γιατί «η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού της απ’ ευθείας ανάθεσης» (μια ακατανόητη διαδικασία και εντελώς αντίθεση με τον όρο: «απ’ ευθείας ανάθεση», η οποία γίνεται μέσω διαγωνισμού, άνω – κάτω οι έννοιες), αφού προκρίνει τη μία από τις τρεις προτάσεις (α) θα την στείλει στην Περιφέρεια για έγκριση, (β) θα βγει στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για κοινωνικό έλεγχο, και (γ) πιθανότατα θα απαιτηθεί προέγκριση νομιμότητας από τον Επίτροπο (το έργο ξεπερνά τις 100.000€) - ο οποίος θα «μπερδευτεί λιγάκι, γιατί θα δει τίτλο «απ’ ευθείας ανάθεση» να σέρνει ουρά διαγωνισμού σε δύο φάσεις: πρόκριση τριών-επιλογή του ενός κ.λπ.

Όλος αυτός ο σχεδιασμός είναι, προφανώς, προϊόν της υπέρμετρης ευαισθησίας του δημάρχου κ. Διακομιχάλη στο θέμα της διαφάνειας. Με συνέπεια όμως να δημιουργείται μακρύς «διαδικαστικός χρόνος» που δεν ήταν υποχρεωτικός εκ του νόμου, για έργα με «απ’ ευθείας ανάθεση», με αποτέλεσμα να πάει πίσω η εκτέλεση του έργο περίπου δύο μήνες.

 

Μέχρι τότε, ο τουρισμός και οι αδημονούντες, δικαιολογημένα, επιχειρηματίες θα κάνουν υπομονή…

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version