The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ιατρείο Ψερίμου & Σχολή Πλοιάρχων & Μηχανικών ή αλλιώς ο «θρίαμβος» και τα πραγματικά προβλήματα - «χάσαμε τον μπούσουλα»… Κύριο

Χωρίς αμφιβολία η στρατιωτική απόσπαση γιατρού στην Ψέριμο είναι κάτι σημαντικό.

Οι κάτοικοι του ακριτικού μας νησιού έχουν μια παρηγοριά. Μπράβο λοιπόν και συγχαρητήρια στους κ.κ. έπαρχο, δήμαρχο, στους κομματικούς παράγοντες της ΝΔ και σε όσους συνέβαλαν στην επαναλειτουργία του ιατρείου στην Ψέριμο.

*

Όμως, το παρατραβήξαμε! Κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε το μέγεθος του θέματος αυτού και το «φουσκώνουμε σαν μπαλόνι, ενώ, αντίθετα, «πνίγουμε» και εξαφανίζουμε σοβαρά προβλήματα της Καλύμνου.

Να τεκμηριώσω την κρίση μου αυτή:

Πρώτον: Η Ψέριμος είχε και παλιότερα γιατρό, τον κ. Ποθητό Ι. Χαλκίτη (όχι φαντάρο), επί δημαρχίας του Δ. Διακομιχάλη και τότε, με σύμβαση και με δαπάνες της δημαρχίας.

Δεύτερον: Ο φαντάρος γιατρός είναι με απόσπαση από τη μονάδα του, που σημαίνει ότι το πολύ-πολύ να μείνει μέχρι την απόλυσή του!  6-7 μήνες είναι αυτοί (πιθανόν, λιγότεροι); Μακάρι να είναι εκεί και το καλοκαίρι, να βοηθήσει και τον τουρισμό.

Τρίτον:  Μετά την απόλυσή του, θα αναζητήσουμε νέο «θρίαμβο» και πάλι από το στρατό. Το υπουργείο υγείας δεν έχει σήμερα καμιά υπηρεσιακή σχέση με το γιατρό. Ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση αισθάνονται υπερήφανοι αλλά… «ανέξοδα».

Τέταρτον: Οι θριαμβικές παράτες και οι… συγκινήσεις, η μεγάλη εορταστικά εγκατάσταση του γιατρού (έπαρχος, δήμαρχος, μητροπολίτης, κομματικοί παράγοντες κ.λπ.), θα είχαν νόημα και ουσία, μόνο αν η κυβέρνηση διόριζε γιατρό με την ειδικότητα του Γενικού Γιατρού και με θητεία έστω 3-4  ετών, αν όχι 5 ετών.

       Συμπέρασμα: Τόσος θόρυβος, υπερβολή! Λες και μιλάμε για κανένα τριτοκοσμικό νησάκι στο μέσο του πουθενά, στο οποίο πήγε γιατρός από τους  «Γιατρούς του Κόσμου» ή κάποια ιεραποστολή.

*

Αυστηρή η κρίση μου; Ίσως. Όμως αυτή είναι η πραγματική διάσταση του διορισμού (πιο σωστά, στρατιωτικής απόσπασης) του γιατρού της Ψερίμου. 

Αλλά αρκετά για το γιατρό της Ψερίμου. Πάμε στις παραπλανητικές πολιτικές βολές, για να βλέπουμε αλλού… Καυτά προβλήματα για την Κάλυμνο, που σκεπάζονται με καπνογόνες βολές είναι:

Πρώτον: Η ΑΕΝ (Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού) την ίδρυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το προσωπικό ενδιαφέρον του τότε πρωθυπουργού κ. Α. , Η ΝΔ όχι μόνο δεν διορίζει μόνιμους καθηγητές αλλά, αλλ’ απεναντίας την κρατάει σε υποβάθμιση, αν και η ΑΕΝ αυξάνεται και «κραταιούται». Και το ερώτημά είναι: τι κάνουν οι δήμαρχος-έπαρχος; Άχνα δεν ακούγεται! Μετά το γιατρό της Ψερίμου, τι;

Δεύτερον: Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Τη ετοίμαζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Α. Τσίπρας, αλλά κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ και έχασε τη Σχολή η Κάλυμνος. Τώρα, την εξάγγειλε ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης, κινείται για την αγορά του μεγάλου ακινήτου στον Άγιο Κυρικό, όμως η ίδρυση της Σχολής... δεν κινείται. Υπάρχει κάτι νεότερο; Ο κ. δήμαρχος που εισέπραξε πολλές υποσχέσεις, ως προσωπικός φίλος κυβερνητικών στελεχών, έχει κάτι ορατό να μας δείξει; Ο κ. έπαρχος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και κομματικός παράγοντάς της ΝΔ τι λέει;

Τρίτον:  Η ΔΟΥ  έφυγε από την Κάλυμνο… νύχτα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ είχε ετοιμάζει την επαναφορά της, αλλά έχασε τις εκλογές. Η ΝΔ μας υποσχέθηκε… όχι επαναφορά αλλά «αναβάθμιση» του τοπικού Γραφείου και τρέχα γύρευε. Ο κ. έπαρχος λογιστής και ζει το πρόβλημα του πηγαινέλα από την ΚΩ (όπως μας έκανε η ΝΔ και με τη ΔΕΗ, Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο κ.α.) μπορεί να φέρει πίσω τη ΔΟΥ; Γιατί δε μας λένε κάτι γι’ αυτά δήμαρχος και έπαρχος;

Πέμπτον:  Παιδίατρος και Καρδιολόγος στο νοσοκομείο Καλύμνου για ποιο λόγο δεν διορίζονται; Παιχνιδάκια; Μικροπολιτικές; Αδιαφορία;

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!

Τελικά, η ανάπτυξη-θρύλος από πού θα έρθει;

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos