Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ Κύριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Κάλυμνος 13/12/2021

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στον Καλυμνιακό λαό ότι το όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα :

Η Σχολή Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού αποφασίστηκε από το Υπουργείο να ιδρυθεί στην Κάλυμνο.

Ένας αγώνας διαρκής και έντονος σε κάθε επίπεδο, από τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, η οποία δόθηκε με την πρώτη του άφιξη στην Κάλυμνο, με την εκπόνηση από το Δήμο Καλυμνίων και υποβολής στο Υπουργείο της Οικονομοτεχνικής μελέτης, με τα αλλεπάλληλα ταξίδια του υποφαινόμενου, από την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων, τις συνεχείς επαφές με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και τη διαμόρφωση αγαστών σχέσεων με τον Υπουργό κ. Ι. Πλακιωτάκη καθώς και τον Γ.Γ.Α.Ν. Πολιτικής κο Μ. Κουτουλάκη, έφερε το ποθούμενο από όλους τους Καλύμνιους αποτέλεσμα.

Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη που υλοποίησε τη δέσμευση του, τον Υπουργό κο Ιω. Πλακιωτάκη που την υλοποίησε, τον Γ.Γ.Α.Ν. Πολιτικής κο Μαν. Κουτουλάκη για τον καθοριστικό ρόλο που διεδραμάτισε, τον Περιφερειάρχη μας κο Γ. Χατζημάρκο για τις εύστοχες παρεμβάσεις του και όλους τους βουλευτές της Ν.Δ. του Νομού μας καθώς  και τον κο Γκας Μπιλληράκη και τον Δήμαρχο του Τάρπον Σπριγκς κο Χρ. Αλαχούζο .

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ολοκληρώνεται πια η προσπάθεια να καταστεί το νησί μας κέντρο ναυτικής εκπαίδευσης.

Το νησί μας που διεδραμάτισε και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του έμψυχου υλικού της Εμπορικής μας ναυτιλίας.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Δημήτριος Ελ. Διακομιχάλης

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Κύριε δήμαρχε, οι πολλές ευχαριστίες είναι πολύ, μα πάρα πολύ πρόωρες. Η προφορική δέσμευση του πρωθυπουργού και οι επαφές σας στα υπουργεία δεν συνιστούν ορατή επιτυχία έργου και μάλιστα ίδρυση Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Μακάρι όλα να είναι έτσι που τα λέτε, αλλά εμείς περιμένουμε να δούμε αληθινό φως. Καλή επιτυχία να έχεις.
    Με τον Τσίπρα πρωθυπουργό η Κάλυμνος είδε να γίνεται πράξη η θρυλούμενη από δεκαετίες Σχολή Πλοιάρχων, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με την επίβλεψη του ιδίου του πρωθυπουργού αλλά και τις επισκέψεις του στην Κάλυμνο. Άλλο τώρα αν η Κάλυμνος δεν του είπε ούτε ένα "ευχαριστώ", αλλά, αντίθετα, εμφανίστηκαν πολλοί "πατέρες" του έργου, για το οποίο δεν είχαν πάρει χαμπάρι.
    Άντε και ο Μητσοτάκης να δείξει το ίδιο έμπρακτο ενδιαφέρον. Καλές οι δικές σας επισκέψεις στην Αθήνα, αλλά όποιο ρόλο και να διαδραματίσατε, μόνος μας δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες του έργου.
    Καλή επιτυχία να έχετε!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version