Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Έφυγε» γαλήνιος και πλήρης ημερών ο Γ. Αυγουστίνος

Ο Γιώργος Αυγουστίνος, υφασματέμπορος του κεντρικού εμπορικού δρόμου της Πόθιας,

«έφυγε» πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών. Υπήρξε πρότυπο έντιμου και ευγενικού επιχειρηματία, φιλήσυχου και ενεργού πολίτη, συνάμα ανθρωπιστή στις επαγγελματικές και κοινωνικές του σχέσεις.

Αγαπούσε ειλικρινά και έμπρακτα τους φίλους, ενώ φερόταν στον κάθε πελάτη του με ευγένεια και σεβασμό.

*

Τον αείμνηστο φίλο Γιώργο προσωπικά είχα την τύχη να τον γνωρίζω πάνω από μισό αιώνα, καθ’ όλη την ιεροψαλτική μου θητεία στον ι. μητρ. ναό του Σωτήρος Χριστού. Τον εκτιμούσα πάντα για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, την ηθική του ακεραιότητα και την προσφορά του στο εκκλησιαστικό συμβούλιο.  

Θαύμαζα, επίσης, τον έρωτά του για τη βυζαντινή μουσική και κάθε φορά άκουγα με βαθύ σεβασμό τις φιλόφρονες κρίσεις του πάνω σε ειδικά «μαθήματα»: δοξαστικά, χερουβικά και άξιόν εστι, που τα έψελνα όσο καλύτερα μπορούσα, για να ικανοποιήσω τη φιλόμουση ποιότητά του.

Ειδικά, όταν ο ήχος της Κυριακής ήταν ο Γ΄, ερχόταν πιο νωρίς στην εκκλησία, για να προλάβει το ξεχωριστό πασαπνοάριο «Εις το μνήμα σε επεζήτησεν», το τροπάρι που τον μάγευε. Τελευταία, όταν βάρυνε λόγω ηλικίας και δεν μπορούσε να εκκλησιάζεται, τον έχασα… και μου έλειπε…

Ο εκλιπών φίλος ήταν από την παλιά στόφα των επιτρόπων του Χριστού (και άλλων ναών) που παρακολουθούσαν με προσοχή και μεταρσιωμένη θρησκευτικότητα τον «ψάλτη τους» και επέβαλλαν στο εκκλησίασμα την απόλυτη σιωπή.

*

Ως κατακλείδα θα πρέπει να τονίσω ότι ο αξέχαστος Γιώργος Αυγουστίνος υπήρξε έντιμος επαγγελματίας με υψηλή κοινωνική ευαισθησία, ενσυνείδητος πολίτης και άριστος οικογενειάρχης. Έφυγε από τη ζωή γαλήνιος και πλήρης ημερών,  αφήνοντας στα παιδιά του, αλλά και την τοπική μας κοινωνία, βαρύτιμη ηθική παρακαταθήκη.

Η μνήμη του θα είναι αιωνία. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του Άννα και τα παιδιά του Παντελή και Ευδοκία.

 

ΥΓ.  Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον ι.μ.ν. του Σ. Χριστού, την Τετάρτη 1/12/21, στις 3μμ.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version