Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση της προβλήτας Κύριο

Εξέλιξη αρνητική για τον τουρισμό της Καλύμνου: η προβλήτα για την προσέγγιση μεγάλων πλοίων δε θα κατασκευαστεί άμεσα, όπως έλεγε ο κ. δήμαρχος. Ο διαγωνισμός ματαιώθηκε.

 

Σήμερα το απόγευμα, στις 7 η ώρα, συνεδρίασε το διοικ. σ/λιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Δημ. Διακομιχάλη (πρόεδρος κ. Ι. Γαλιμιτάκης παραιτήθηκε), για να αναδείξει  το μειοδότη του διαγωνισμού για την αποκατάσταση της προβλήτας που υπέστη σπηλαίωση. Το αποτέλεσμα, σεισμός: ματαιώθηκε ο διαγωνισμός.

Η χρηματοδότηση του έργου ήταν έτοιμη, πάνω από €365.000. Όμως πολλά είχαν ειπωθεί από τηλεοράσεως για τον τρόπο πραγματοποίησης του διαγωνισμού. Έγινε με «απ’ ευθείας ανάθεση λόγω του κατεπείγοντος», αν και ο κ. Διακομιχάλης ως αντιπολίτευση ήταν απόλυτα αρνητικός για τις απ’ ευθείας αναθέσεις. Αλλά αυτή η «απευθείας ανάθεση» έγινε με κατάθεση «προσφορών», για τις οποίες πάλι προσφορές ειδοποιούνταν με ειδική πρόσκληση οι εργολάβοι – όσοι προσκαλούνταν…

Η συνέχεια όμως έγινε γόρδιος δεσμός όταν ο εργολάβος κ. Κρούσκος απαίτησε να υποβάλει και αυτός προσφορά και έστι έγινε τελικά. Στη συνεδρίαση όμως για την ανάδειξη του αναδόχου, σύμφωνα με τις πρώτες (νυκτερινές) πληροφορίες μας, επήλθε πλήρης εμπλοκή στο θέμα. Ο κ. Κρούσκος εξήγησε στο Δ.Σ. σε τι διοικητικές παρανομίες είχε προχωρήσεις με τον τρόπο προκήρυξης του έργου και, το σπουδαιότερο όλων, υπέβαλε η πρόταση που λόγω της μεγάλης έκπτωσης του εξασφάλιζε το έργο. Υστερα από όλα αυτά τα ανέλπιστα και… επικίνδυνα, το Δ.Σ. ακύρωσε το διαγωνισμό.

Και τώρα τι γίνεται; Πώς θα προσεγγίζουν τα μεγάλα πλοία στο λιμάνι της Καλύμνου. Τι θα γίνει με τον τουρισμό;    

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version