Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Αλλαγή πλεύσης» στη ναυπήγηση του νέου πλοίου Κύριο

Αναλαμβάνει ο Καλύμνιος ναυπηγός Β. Ψαρομπάς – νέο πλάνο

ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥ

Κάλυμνος,   25/10/2021

Προς: 1. κ.κ. Μετόχους

2.  ΜΜΕ

3. Ιστοσελίδες

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώνουμε προς τους κ.κ. μετόχους και τον καλυμνιακό λαό ότι η εταιρεία μας δε θα προχωρήσει τελικά στη σύναψη της κύριας σύμβασης με το ναυπηγείο της OCEAN  του κ. Μιχ. Μοσχάτου  για τους παρακάτω λόγους:

  1. Αθέτηση  από την πλευρά του κ. Μοσχάτου της OCEAN   του χρονοδιαγράμματος κατασκευής και παράδοσης του σκάφους, το οποίο είχαμε προσυμφωνήσει και προσυπογράψει. Το γεγονός αυτό είναι πολύ ουσιώδες και καθοριστικό για την εταιρεία μας.
  2. Ο κ. Μοσχάτος  απαίτησε  από την εταιρεία μας οικονομικές ρήτρες που εμείς αποδεχτήκαμε  και δε δέχτηκε αντίστοιχες  από την εταιρεία μας.

Μετά από αυτά και λαμβάνοντας υπόψιν την εισήγηση των κ.κ. Βασ. Ψαρομπά, ναυπηγού – επιβλέποντος  και Θωμά Σκριβάνου, τεχνικού συμβούλου το ΔΣ της ΑΝΕΚ  αποφάσισε να μην προχωρήσει  στην κατασκευή του σκάφους με το συγκεκριμένο ναυπηγείο.

Η εταιρεία μας  έχει ήδη δρομολογήσει τη ναυπήγηση του σκάφους στην 2η  πρόταση που είχε κατατεθεί στο ΔΣ.

Λυπούμαστε που το εν λόγω ναυπηγείο  παρόλο που έχει κατασκευάσει με τον ναυπηγό μας κ. Βασ. Ψαρομπά πολλά σκάφη και μολονότι  η προσφορά του ήταν κατά τι μεγαλύτερη  από τη δεύτερη  προσφορά, αδυνατεί  να ανταποκριθεί  στις υποχρεώσεις του.

Από την Α.Ν.Ε.Κ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version