Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στο ίδιο έργο θεατές Κύριο

Εκτός ελέγχου η πανδημία: Ρεκόρ κρουσμάτων και 52 ακόμα νεκροί το τελευταίο 24ωρο.

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι και σημειώθηκε τραγικό ρεκόρ στα κρούσματα.

Στο 6,6% εκτινάχθηκε ο δείκτης θετικότητας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, διασωληνωμένοι ασθενείς με CoViD βρίσκονται επί ημέρες σε απλούς θαλάμους.

Όταν αδειάζει ένα κρεβάτι καταλαμβάνεται αμέσως και οι ανάγκες παραμένουν πολλαπλάσιες.

Νέα έκρηξη κρουσμάτων σε επίπεδο ρεκόρ για τη χώρα μας απ' την αρχή της πανδημίας καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο, ενώ περαιτέρω αυξήθηκαν και οι διασωληνώσεις.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5.449 νέα κρούσματα, σε σύνολο 82.593 τεστ, με τον δείκτη θετικότητας να εκτοξεύεται στο 6,59%.

Απ' αυτά τα 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν άλλοι 52 ασθενείς με Covid-19, ενώ αυξήθηκαν σε 430 οι διασωληνωμένοι με τη νόσο (60% άνδρες), από 421 χθες.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 65 έτη, τo 80,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 364 (84,65%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 66 (15.35%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.316 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 249 (ημερήσια μεταβολή -22.91%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 277 ασθενείς.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 143 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.662 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το 95,4% των θανόντων είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Απ' την αρχή της πανδημίας στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 747.595 κρούσματα εκ των οποίων 50, 8% άνδρες και 15.990 θάνατοι.

Όπως και πέρυσι: Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και κρεβάτια με το "σταγονόμετρο".

Η πίεση στο σύστημα Υγείας - για την οποία μιλούσαν οι αρμόδιοι το προηγούμενο διάστημα - έχει φέρει πάλι στην καθημερινότητα τη νοσηλεία διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, διασωληνωμένοι ασθενείς με CoViD βρίσκονται επί ημέρες σε απλούς θαλάμους. Όταν αδειάζει ένα κρεβάτι - σημειώνει - καταλαμβάνεται αμέσως και οι ανάγκες παραμένουν πολλαπλάσιες.

Ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει πως η εφημερία του ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε σήμερα με 5 διασηλωμένους σε απλούς θαλάμους. Οι 15 κλίνες ΜΕΘ ήταν γεμάτες και δεν υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης νέων θέσεων, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στο "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης - τονίζει - γέμισε η ΜΕΘ των 15 κλινών και 6 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στον χώρο των χειρουργείων. Στο "Παπαγεωργίου", γέμισε η ΜΕΘ των 18 κλινών και 8 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως η κατάσταση στις ΜΕΘ CoViD έχει ως εξής: Στα νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν 508 κλίνες και είναι καλυμμένες οι 410 (98 κενές).

Τον περασμένο Απρίλιο, λειτουργούσαν  973 κλίνες ΜΕΘ CoViD.

 

Πηγή Left. gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version