Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

JO NESBO ΕΝΑΣ ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Κύριο

Ο νορβηγός Jo Nesbo, ο ροκ σταρ του σκανδιναβικού θρίλερ, επισκέπτεται κάθε χρόνο  την Κάλυμνο κάνοντας αναρρίχηση και αντλώντας έμπνευση για τη συγγραφή των  βιβλίων του .

Ο  Jo Nesbo  είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς αστυνοµικής λογοτεχνίας στον κόσµο,  καθώς η πολλά υποσχόµενη καριέρα του ως ποδοσφαιριστή διακόπηκε ξαφνικά όταν έπαθε ρήξη χιαστών και στα δύο γόνατα στα δεκαοχτώ του.

Αφού σπούδασε οικονοµικά, άρχισε να εργάζεται ως χρηµατιστής, ενώ τα βράδια έπαιζε µε το ροκ συγκρότηµά του, τους Di Derre. Όταν ένας εκδότης τού ζήτησε να γράψει τις εµπειρίες του από τις περιοδείες µε το συγκρότηµά του, ο Nesbo κατέληξε να γράφει το πρώτο αστυνοµικό µυθιστόρηµα της σειράς Χάρι Χόλε, τη "Νυχτερίδα."

Λάτρης ο ίδιος της αναρρίχησης επισκέπτεται ανελλιπώς  την Κάλυμνο τα τελευταία οχτώ χρόνια  και επιδίδεται στο αγαπημένο του σπορ. Λατρεύει ιδιαίτερα την Τέλενδο και  έχει γράψει εκεί μερικές από τις ιστορίες του πολύ γνωστού πλέον -στους λάτρεις του είδιους- ήρωα της σειράς βιβλίων του, του ντετέκτιβ Χάρι Χόλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Jo Nesbo βρέθηκε και φέτος τον Οκτώβρη στο νησί μας, για αναρρίχηση, διατηρώντας πάντα ένα χαμηλό προφίλ και μην επιθυμώντας η παρουσία του να είναι αισθητή σε ευρύτερες κοινωνικές εκδηλώσεις. Άλλωστε η Κάλυμνος αποτελεί για τον ίδιο ένα ησυχαστήριο, προκειμένου να ηρεμεί και να αντλεί έμπνευση για νέες συναρπαστικές στορίες .

"Ερχομαι οκτώ χρόνια τώρα στην Κάλυμνο, την οποία υπεραγαπώ" δηλώνει ο ίδιος (πηγή Πρώτο Θέμα 19/10/2021).

Το καλύτερο μέρος αναρρίχησης στον κόσμο ή με άλλα λόγια ο παράδεισος για τους οπαδούς του αθλήματος είναι εδώ, αφού στα βουνά αυτά μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους από τους πιο ερασιτέχνες μέχρι τους πιο επαγγελματίες. Μπορεί να δεις κορυφαίους στον κόσμο, όπως ο Αλεξ Μέγγος, αλλά και παιδιά τα οποία κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτούς τους κορυφαίας ποιότητας ασβεστολιθικούς βράχους»,

 Ο Jo Nesbo επιστρέφει συγγραφικά φέτος  με τον «Άρχοντα της ζήλιας», (ήδη έχει πουλήσει 40 εκατομμύρια αντίτυπα)
μια συλλογή εφτά ιστοριών με κεντρικό θέμα τα πιο δυνατά συναισθήματα και τα πιο άγρια ανθρώπινα ένστικτα. Στο νέο  βιβλίο του Nesbo, ο  αστυνόμος Νίκος Μπαλής, γνωστός ως «Άρχοντας της Ζήλιας», αναλαμβάνει να διαλευκάνει τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός Γερμανού τουρίστα στην Κάλυμνο και να λυτρωθεί από το παρελθόν του.

 Τα βιβλία του  Nesbo (κυκλοφορούν στα ελληνικά (από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) εκδίδονται σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 50 εκατοµµύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσµο.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version