Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε 9 μήνες νέο πλοίο της ΑΝΕΚ 27,30 μ. & 25 κ. Κύριο

Η ΑΝΕ Καλύμνου σε εννιά μήνες θα έχει στο στόλο της νέο σκάφος μήκους 27,30 μ.,

ταχύτητας 25 κόμβων και  με πρωτόκολλο 200 επιβατών.

Αυτή την ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΕΚ, την 7.10.21, με το παρακάτω δελτίο τύπου.

Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά.

*

 ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΉ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Κάλυμνος 07-10-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν χθες στην Αθήνα οι διαδικασίες διερεύνησης του ναυπηγείου στο οποίο θα  κατασκευαστεί  το νέο  ταχύπλοο πλοίο της εταιρείας μας. Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μας διαδραμάτισε η κοινή πρόταση του συμπατριώτη μας ναυπηγού κ. Βασ. Ψαρομπά και του τεχνικού μας συμβούλου κ. Θωμά Σκριβάνου, οι οποίοι εξέτασαν όλα τα δεδομένα (εμπειρία, συνέπεια, γνώση, προηγούμενες κατασκευές) και  εισηγήθηκαν στο ΔΣ το ναυπηγείο της OCEAN του Συμιακού ναυπηγού κ. Μιχ. Μοσχάτου). Στο εν λόγω ναυπηγείο ο κ. Ψαρομπάς έχει ναυπηγήσει σωρεία σκαφών και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσε να μην το λάβει σοβαρά υπόψιν του το ΔΣ της εταιρείας μας. Το πλοίο μας θα είναι 27,30 μέτρων, θα έχει πρωτόκολλο 200 επιβατών και υπηρεσιακή ταχύτητα 25 κόμβων. Ο χρόνος κατασκευής θα είναι 9 μήνες.

Στη διαδικασία ήταν παρόν όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Ψαρομπάς μαζί  με τον γιο του Μανόλη, ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας μας κ. Μιχάλης Νταλάκος και ο τεχνικός μας σύμβουλος κ. Θ. Σκριβάνος

Επίσης ολοκληρώθηκε και η συμφωνία για την αγορά των μηχανών από την εταιρεία Baudouin.

Καλή αρχή λοιπόν.

                                Από την ΑΝΕΚ

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version